Emx adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Boyun düzleşmesi çözüm
22
●880
- 29-03-2019, 17:48:41Sol kolda görülür genelde. Küçük parmak, yüzük parmağı, orta parmak çekme yapar. Bende baş parmak atmasıda oluyor.
- 29-03-2019, 22:11:45Fiziksel rahatsızlıklar uzun vadede oluşur. Bir sabah kalkıp boynunuzun düzleştiğini fark etmezsin, yıllar içeriisinde gelişir. ve aynı şekilde tedavisi de 4-5 ayda olacak bir şey değil. Hele ki bir iğneyle veya hapla asla çözülecek bir şey değildir. Tek tedavisi düzenli terapatik egzersizdir(vücut geliştirmeden bahsetmiyorum). Ve bu da ancak ağrılarınızı azaltıp ilerlemesini durdurup yavaşlatabilir. İlerlemiş bir boyun düzlüğünü tedavi edecek hiçbir tibbi çözüm yolu yoktur.
2 yıl önce forumda bir konu açıp bilgisayar kullanımı ile ilgili bir anket yayınlamıştım. Ilgili anketin sonuçlarına burdan ulaşabilirsiniz. Gördüğünüz gibi her 10 kişiden 8'i günde 6 saatten fazla bilgisayar başında kalıyor. Birkaç yıl bu şekilde devam eden ve doğru postür için dikkat etmeyip egzersiz yapmayan bir insanda boyun düzlüğü, kifoz, lordoz, skolyoz, yuvarlak omuz, başın kayması, karpal tünel sendromu ve daha birçok hastalık oluşabilir. Ve bu hastalıklar daha da ilerdiği zaman sadece fiziksel bir bozukluk olarak kalmayıp ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ve maalesef bu hastalıkların yüzde yüz tedavisi yoktur, yapabileceğiniz en iyi şey bu hastalıklara yakalanmadan kendinizi korumanız.
Anketi hazırladığım zaman r10 kullanıcılarının durumunu belirleyip bu konuda bilgilendirici bir konu açmaktı. Fakat vize final derken arada kaynayıp gitti. Nerdeyse 2 yıl oldu, ve şimdi bu konuyu görünce aklıma geldi. En kısa zamanda sürekli masa başında olup bilgisayarla uğraşan kişilerin bu gibi sağlık sorunlarına karşı kendilerini nasıl koruyabileceğine dair bilgilendirici bir konu açacağım. - 03-10-2019, 14:59:12Hocam bilgilendirici bir yazı yazacağım demişsiniz, yazıyı yazdınız mı acaba?AwoApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 03-10-2019, 15:48:29Hiç fırsatım olmadi hocam. Başka bir bahara artık : )Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-08-2020, 08:15:04Ne zaman yazarsın hocam :d
AwoApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 12-08-2020, 08:45:18Merhaba
Önce monitörü yüksek bir yere koymakla başlayın, inanılmaz fark ediyor, ek olarak ortapedik bir yastık edinin. Ben de çok defa doktora gittim, profesörlere gittim hepsi egzersizler verdi ve bu 2 işlemi önerdiler. Masa başı çalışanların genel sorunu maalesef. Fizik tedaviye de gittim fakat etkisi 1 bilemedin 1.5 ay sürüyor.