İlk mesajda yazılanların tam tersinin olmasını isterim.
Profil fotoğrafında Atatürk bulunan biri Türk Lirasının %400-%500 değer kaybetmesini istemesi, Türk ekonomisinin yerle bir olmasını istemesi enteresanmış. Dollar ve euro ile kazanarak geçinen biri olarak ikisinin de TLden değersiz olmasını şu anki duruma kat kat yeğlerim.
Seçimden Sonra Muhtemel Gelişecek Olaylar ve Benim Kendi Düşüncelerim
48
●2.476
- 16-03-2019, 13:42:15Üyeliği durdurulduben onu bunu bilmemde artık büyükler hariç ne reklam veren ne site yaptıran var seçimden sonra işsizlik en az 2 kat artacak , değişen belediyeler önceki partinin elemanlarını çıkarıp tazminat ödücek kendi yandaşlarını alacakki burda belediyede öyle maalesef , zaten millet maaş ödemiyormuş parası olanda güzel yiyor içiyor ki zengin olan 2 kat zengin olacak fakir 2 kat fakir , kısacasi ülke karışacak
ben bi parti taraftari değilim ama koskoca cumhur başkanının belediye seçimleri için il il gezip böyle bir masraf yapması bence saçma ki bu kadar yokken.
kendi gözümle gördüm 2 tane aynı helikopter kalkıyor biri başka yöne biri başka yöne gidiyor arkalarından 2 tanede savaş helikopteri kalkıyor onların arkasından gidiyor bir tanede taşıma helikopteri.
acaba biz yunanlara yakınız diyemi böyle oldu bilmiyorum ama durum buydu ve 30 dakikalık mitingde 6 tane helikopter sabah 8 den akşamüstü 5 e kadar durmadan uçtu - 16-03-2019, 14:21:52Üretimden kastın nedir kardeşim artık dünya globalleşti. yerli telefon örnekleminden gideyim ; rekabet edebilmen için chip üreten 1-2 firma var ekran kartı desen üreten 1-2 firma var , omoled ekran desen 1 firma var, rekabet için bu firmaların ürettiği arge harcamasını katlamalısın tabiki adamların sektörel tecrübesinide atlamaman gerekli, bitmiş almanya 2. dünya savaşında 10 yılda haftada 1 denizaltı , günde ortalama 1.000 adet tank üretmeye başlamişti , yıl olmuş 2019 bizim 7 adet denizaltımız var, olaya sığ bakarsak böyle düşünülebilir fakat denizaltı üretmek artık mühim değil kaliteli denizaltı radara yakalanmayan nükleer başlık taşıyabilen insansız denizaltıvs. üretmek lagzım.
ayrıca $ 20-30 tl olsun diyorsun ben bunları duyunca sınırlenıyorum sanıyorum ki memursunuz ? veya aynı zihniyettensiniz ?
Kagıdı dahi yurtdışından alan bir ülke için aceleci cıkışlar bunlar !
Önce Enerji , aramamül , markalaşma anlamında üretime geçmemiz gerekli.
Teknolojiden Bakıyorum olaya mesela pazaryerlerimize n11, gittigidiyor,hepsiburada vs. hepsi doguş , doğan holding vs biride cıkıp demiyor ki ben ingilizce içerik sayfası yapayım ve yurtdışına açılacağım , buradan üreticiler ürünlerini eklesin yurtdışına satsın bende aracılık edeyim. bir aliexpress olayım oda yok. amazon ebay etsy yurtdışında ürün satacagım paypal kapalı.
döviz sokacağım nasıl sokayım , yurtdışına ürün satacagım nasıl satayım.
biride çıkıp diyorki ben döviz artmasından yanayım !
çulsuzluğa meyletmiş bir insanı ben ne yapayım... - 16-03-2019, 14:31:28ekonomi yi ele alırken küresel bazda durum ne ve bize yansimasi ne kadar olur bunu bilmek lazımdır
cunku suan dunyada bir kriz soz konusu..tum ulkelerle beraber biz de bundan etkilenecegiz normal olarak.
en büyük sorun şu anda karşılığı olmayan para yani sadece bankalar üzerinden veya sanal para üzerinde dönen ticaretler ve elde somut olmayan para krizi tetiklemektedir.
şu anda insanlar elinde olmayan sanal para ile alışveriş yapıyor kredi kartı aynı şekilde kart ile yaptığı harcama aslında kendi açısından karşılığı olmayan ve sürekli eksiye düşüren her ay bir önceki ayıni toparlamaya çalışan insanlar yüzünden kriz kaçınılmazdır. çünkü elinde olmadığı karşılıkla alışveriş yapıyor.
yani parası yok alışveriş yapıyor. ve bu alışverişlerin neredeyse yüzde doksanı ihtiyaç değil lükstür. lüks harcama paran varsa somut olarak olur yoksa kişiyi eksiye düşülür. bu gibi önemli konuları hem bireysel bazda hem de devlet olarak düzeltmemiz gerekmektedir - 16-03-2019, 15:48:37Küçükcülük bizim milletimizin dnasına işlemiş.Üretmemek zaten bin yıllık göçebe toplumun yerleşik hayata geçtikten sonraki en büyük hastalığı.Yine milletin telefon alımına dikkat çekmiş ama bu da algımızın nasıl yönetildiğinin kanıtı bence.Telefon özelindeki bu söylem yalnızca ideolojilerinin dev holdingleri elinde tutmak için verdikleri kavganın bir sonucu. (bkz. ZORLU - KOÇ).Herhangi ideoloji ekonomiyi düzeltmez.Herhangi lider ekonomiyi düzeltmez. KÜÇÜKÇÜLÜKle ekonomi düzelmez. Yani şöyleki ülkeye 1 milyon turist daha gelecek diye bi yerlerimiz yırtarak dolar rezervimizi yukarı çekmek yerine her 10.000.000 turist için bir UDEMY'nin yettiğini görmekte olay aslında. r10 üyeleri takipçileri olarak kendimize soralım bizler Türkiye'nin internet sektörünün her yerinde olan ve sektörü parça parça elinde tutan insanlardanız peki sizce r10'da spam içerikle köşeyi dönmek kaygısındaki insan mı daha çok yoksa gerçekten içerik ve hizmet üretip kazanırken aynı zamanda kazandırmaya çalışanlar mı? Tüm sektörler özelde bu durumda. Herkes kolay yoldan kazanmak peşinde. Devlette, özel sektörde,sokakta,pazarda işler böyle yürüyor. Her bir liranın olduğu yerde 40 lira 'sanal(gerçekte var olmayan ama ekonomi sisteminin matematiksel olarak var ettiği) para dolaşıyor. Dolar-euro değil yani meselemiz bu gidip hızla çakılmadan önceki son virajdır ve kurtuluşu TOPYEKÜN anlayış değişikliği ile mümkündür.Allah sonumuzu hayretsin.
Bahsettiğim kaynak gerektiren konularla alakalı google yardımcı olacaktır.
