ekonomi yi ele alırken küresel bazda durum ne ve bize yansimasi ne kadar olur bunu bilmek lazımdır
cunku suan dunyada bir kriz soz konusu..tum ulkelerle beraber biz de bundan etkilenecegiz normal olarak.
en büyük sorun şu anda karşılığı olmayan para yani sadece bankalar üzerinden veya sanal para üzerinde dönen ticaretler ve elde somut olmayan para krizi tetiklemektedir.
şu anda insanlar elinde olmayan sanal para ile alışveriş yapıyor kredi kartı aynı şekilde kart ile yaptığı harcama aslında kendi açısından karşılığı olmayan ve sürekli eksiye düşüren her ay bir önceki ayıni toparlamaya çalışan insanlar yüzünden kriz kaçınılmazdır. çünkü elinde olmadığı karşılıkla alışveriş yapıyor.
yani parası yok alışveriş yapıyor. ve bu alışverişlerin neredeyse yüzde doksanı ihtiyaç değil lükstür. lüks harcama paran varsa somut olarak olur yoksa kişiyi eksiye düşülür. bu gibi önemli konuları hem bireysel bazda hem de devlet olarak düzeltmemiz gerekmektedir