Üretimden kastın nedir kardeşim artık dünya globalleşti. yerli telefon örnekleminden gideyim ; rekabet edebilmen için chip üreten 1-2 firma var ekran kartı desen üreten 1-2 firma var , omoled ekran desen 1 firma var, rekabet için bu firmaların ürettiği arge harcamasını katlamalısın tabiki adamların sektörel tecrübesinide atlamaman gerekli, bitmiş almanya 2. dünya savaşında 10 yılda haftada 1 denizaltı , günde ortalama 1.000 adet tank üretmeye başlamişti , yıl olmuş 2019 bizim 7 adet denizaltımız var, olaya sığ bakarsak böyle düşünülebilir fakat denizaltı üretmek artık mühim değil kaliteli denizaltı radara yakalanmayan nükleer başlık taşıyabilen insansız denizaltıvs. üretmek lagzım.
ayrıca $ 20-30 tl olsun diyorsun ben bunları duyunca sınırlenıyorum sanıyorum ki memursunuz ? veya aynı zihniyettensiniz ?
Kagıdı dahi yurtdışından alan bir ülke için aceleci cıkışlar bunlar !
Önce Enerji , aramamül , markalaşma anlamında üretime geçmemiz gerekli.
Teknolojiden Bakıyorum olaya mesela pazaryerlerimize n11, gittigidiyor,hepsiburada vs. hepsi doguş , doğan holding vs biride cıkıp demiyor ki ben ingilizce içerik sayfası yapayım ve yurtdışına açılacağım , buradan üreticiler ürünlerini eklesin yurtdışına satsın bende aracılık edeyim. bir aliexpress olayım oda yok. amazon ebay etsy yurtdışında ürün satacagım paypal kapalı.
döviz sokacağım nasıl sokayım , yurtdışına ürün satacagım nasıl satayım.

biride çıkıp diyorki ben döviz artmasından yanayım !
çulsuzluğa meyletmiş bir insanı ben ne yapayım...