Öncelikle merhaba arkadaşlar, başımda hayatımı ciddi derecede etkileyen ve bir türlü çözemediğim bir sıkıntı var. 25'li yaşların sonlarındayım, bir çoğunuz benden büyüksünüz ve hayat tecrübeleriniz çok daha fazla. Değerli abilerimden, kardeşlerimden yardım rica ediyorum.
Yaklaşık 7-8 aydır devam eden bir iç sıkıntım var, 1 hafta iyiyim 1 hafta kötü bir türlü tam olarak düzelemedim. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor, sürekli bir huzursuzluk var, yemek-iştah-uyku yok. İçerisinde bulunduğum durumu gerçekten tarif etmem çok zor, Allah düşmanımın başına vermesin.
Önceki süreçte 3-4 defa daha olmuştu 1-2 haftalık tedavinin ardından düzelmiştim ancak bu sefer düzelemedim, psikiyatr'a gidiyorum düzenli olarak 2 ilaç kullanıyorum(selectra 100mg ve ketya 25mg). Açıkçası ilaçlardan pek bir fayda göremedim, ketya sersemlik ve uyku hâli yaratıyor 5-6 saat uyuyabiliyorum sayesinde.
2017 haziranda üniversiteden mezun oldum, bu zamandan beri sürekli evdeyim herhangi bir sosyal hayatım yok sürekli pc başındayım. Alkol tüketimim çok fazla, çok yanlış bir şekilde alkol ile kendimi tedavi etmeye çalışıyorum ama geçici kafa güzelliği dışında bir faydası yok, ayıldığımda daha da kötü oluyorum. Tanıdıklar aracılığı ile birkaç iş teklifi ve tavsiyesi oldu fakat psikolojik olarak çalışabilecek durumda olmadığım için olumsuz sonuçlandı malesef.
Afyon'da yaşıyorum, burada 2 özel hastane ve devlet hastanesindeki doktorlar haricinde gidebileceğim iyi bir psikiyatr yok. AKÜ hastanesindeki hocalar da yar.doç hepsi de.
6 Ekim'de askere gideceğim, şu anki psikolojim ile askerlik beni ciddi derecede zorlayacak biran önce düzelmem gerekiyor, ne yapmalıyım arkadaşlar ne önerirsiniz? Gerçekten çok zor durumdayım, hayattan hiçbir şekilde zevk alamıyorum çok çekilmez geliyor bana.
Geçmeyen İç Sıkıntısı ve Psikolojik Sorunlar
45
●1.932
- 08-09-2018, 19:24:38
- 08-09-2018, 19:32:03Hocam amacım askerlikten kaçmak vs. değil kesinlikle sadece sizin de anladığınız gibi zorlanacağımı düşünüyorum, eğer düzelebilirsem problem yok yaparım her türlü ama bu şartlar altında şu anlık baya zorlayacak gibi görünüyor.Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2018, 19:34:24Dikkat ediyorum hocam, dediğiniz gibi ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.Onur89TR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2018, 19:35:35Seni heyecanlandıracak bir şeylerin olması lazım.İleriye dönük idealler,fikirler veya başka başka şeyler.Ancak bu şuan içinde ki çaresizliği,tükenmişliği yitirebilir.Bu sadece sende olmuyor birçok webmasterda olduğunu düşünüyorum.
Açıkçası ilaçlar bu konuda seni düzelteceğini düşünmüyorum çünkü çok uzun süre kullanıldığı taktirde dönemi atlatabilecek şeyler.Kısa vadede eğer bu durumu yenmek istiyorsan,kafanda bitirmelisin ve ona göre bir plan yapmalısın yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Bu arada askerliği sakın yabana atma,seni zorlayabilir evet ama farklı ortamlara girmek, kafanın dağılmasını sağlayacaktır.
Geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede durumu atlatırsın. - 08-09-2018, 19:37:22Çok teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için.juzk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2018, 19:37:23hocam anlattıklarınızdan depresyonda olduğunuzu çıkardım ilaçları değiştirmesini talep edebilirsiniz doktorunuzdan. Alkol kullanımını azaltmalı hatta sıfıra indirmelisiniz çünkü ilaçlarla birlikte kullanımı oldukca zararlı. Üniversite sonrasında işsizlik ve türkiyedeki hayat zorluğundan dolayı bu dönem çok sık karşılanan bir durum haline geldi. Bir psikolog olarak tavsiyem elinizden geldiği kadar hayatınızı değiştirmeniz belki doktorunuzdan ilacı değiştirmesini istemeniz ve alkolü bırakmanız olacaktır
- 08-09-2018, 19:39:46Teşekkürler hocam önerileriniz için, sağolun.alfonzofaruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ölüme götürebilir haberin olsun.