Piyasayı ayaklar altına alan insanlar.
33
●1.553
- 08-07-2018, 04:54:35Hocam eskiden bende çok sinirleniyordum, oraya buraya böyle gönderiler yazıyordum. Video işleriyle uğraşıyordum, çocuğun birisi 100₺'ye klip çekimi + montaj yazıp beni gecenin birinde sinir krizine sokmayı başarmıştı o zaman ki aklımla. Ama sonra dedim ki, 100₺'lik işe bak, bizim müşteriye çektiğimiz fiyata bak. Yani fark ortada, kalite ortada. Fiyatlarınızı yüksek tutabilirsiniz, müşteri niye bu kadar dediğinde öyle bir doldurun ki kendisini "he tamam bu adamlar profesyonel" diyebilsin. lafım ne 300₺'ye iş yapanda nede 3000₺'ye. Yani fark yaratın, müşteri neden 300₺'yi değilde sizden hizmet alsın bunu göstermelisiniz kitlenize, müşterilerinize. Ama şimdi o arkadaşı gitsek pataklasak, fiyatı 1000₺'ye çekse, yarın yine birisi 150₺'den koyucak. Ama tecrübeyle sabit, o adamlar mevsimsel gelip geçiyor. O gider başkası gelir, orası ayrı fakat; dediğim gibi ne sizin beyin nöronlarınızdan nede sizin sinir sisteminizden önemli diğerleri. Emin olun o arkadaş şuan mışıl mışıl uyuyordur. Yormayın kendinizi, rahat olun. Allah herkese hayırlı kazançlar ve bol rızk versin inşallah. Hayırlı sabahlar abiler-kardeşler.
- 08-07-2018, 06:25:57Acaba nerede bu ilan görebilme imkanımız varmı?umitunver adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-07-2018, 07:36:03Yanlış adama kızıyorsun. Yalancıya dolandırıcıya hırsıza kızmak nedir. Sen ucuz et diye bunların peşine düşen zekilere kız. Hatta onlara da kızma, müstahak. Canları yanınca bulurlar seni.umitunver adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobilden yazıldı.
Lütfen ama ima kurallarına fazlaca uymuşlar açıklamada. Yazabilirsiniz ve arayabilirsiniz i imla kurallari geregi ayri yazmislar.Serin24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobilden yazıldı.
Kendimi geliştirmek amaciyla diye konu acarlar. Daha da garibi millet sistemini teslim eder bunlara az para ugruna. Garip.BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mobilden yazıldı. - 08-07-2018, 15:06:32EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen de firma kur hocam.
1000 liralık iş yaptıracaksam neden fatura kesemeyen birine yaptırayım?
Aklı başında ticaret yapan insanlar zaten serbest çalışana iş vermez çok iyi referansları yoksa.
300 lira küçük bir paradır. Göze dokunmaz ama iş bir kaç bin liraya geldi mi insanlar fatura isterler. Bu fatura ile kdv ve gelir vergisinden yaklaşık %35 düşerler. Yarın bir gün işle ilgili ihtilaf olduğunda ellerinde belge olsun isterler.
Fatura kesmeden iş yapan ve 300 mü 500 mü diye kavga eden arkadaşları anlamıyorum. İşporta iş yapıyorsunuz. Ben kendinizden daha ucuza satılmaması için şikayet ediyorsunuz.
Sizin fiyatınızı belirleyen işin kaç saatte yapıldığı değildir. İş networkünüzün gücü ve bu network içindeki referans gücünüzdür. Aynı işi referansı olmayan adam 300 e yapabilir referansı olan adam 1000 e yapar daha iyi referansı olan adam 5000e yapar. Burada sattığınız şey sadece aynı hizmet dahi olsa fiyatı daha yüksek olan pazarlama veya güven alanında daha fazla katma değer yaratıyordur.
Sen haftada 300 liraya geçinemezsin. Ama babasının evinde kalan hala babasından harçlık alan 17 yaşındaki bir çocuk kendini geliştirdiyse o işi 300 liraya yapıp para kazanabilir. 300 liralık iş kesinlikle kötüdür 1000 liralık iş süperdir saçma bir mantık. Avrupadaki küçük ölçekli yazılım şirketlerinin çoğu sadece pazarlama işi yapar. İşi 3-5bin euroya kapar gider freelancer de hintlilere 300-500 euroya yaptırır.
Siz piyasadaki fiyatı belirleyemezsiniz. Fiyatı arz talep dengesi belirler. Siz sadece bu arz talep dengesi içinde kendinize kar edebileceğiniz büyüyebileceğiniz bir organizasyon kurmayı denersiniz. Başaramazsanız başkamiş başka sektör başka fikir ararsınız.
Almanyadaki işçi şikayet ediyor mu ÇİNdeki işçi 100 dolara çalışıyor, ben 1500 euroya geçinemiyorum. Çinlinin malı almanın malının kalitesinde olmuyor diye? Almanlar hala mallarını satmaya ve para kazanmaya devam ediyorlar. Eğer siz Almanlar gibi mal hizmet üretebiliyorsanız Çinli sizi zaten tehdit edemez.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi - 08-07-2018, 15:43:37Bu tartışmalara hep gülmüşümdür. İyi olan kişiye müşteri kendisi gelir, özellikle böyle sıkıntılı bir sektörde iyiysen müşteri dünyanın öbür ucundan bile gelir seni bulur. Kısacası ağlamaya sızlamaya gerek yok. 300 TL'lik iş yaptıran adamı müşteri olarak görmen senin hatan. Normal bir kurumsal site açılacak diyelim örnek veriyorum restaurant sitesi. Benim bu firmaya edeceğim teklif 20k'dan aşağı olmaz. Yapacaklar listemi de şu şekilde listelerim;
1- Web sitesi
2- Mobil uygulama
3- Web site içerik girişi
4- Web site sosyal medya hesaplarının ayarlanması vs. - 08-07-2018, 17:51:29Sürümden kazanmak istiyor olabilir ama 100 tl ye yapmakta nasıl bir mantık bilemedimSerin24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah Akıl fikir ihsan eylesin. İş verenler de vizyon oldukca bu freelancerlar da zamanla yürümeyeceğini göreceklerdir. İyi forumlar herkese!
- 08-07-2018, 17:52:58Ne zaman r10'dan dışarı çıkarsın, kurumsal kimlik nedir farkına varıp pazarlamanın önemini kavrarsan r10da ki 300 TL lik işi 5.000 TL'ye satabilirsin.
Serbest piyasa hocam alan memnun satan memnunsa ne diyeceksiniz? Yanlış anlamayın ama kendinizde arayın ben de önceden sizin gibiydim.
Artık bana gelen müşterilerimin söyledikleri ise: "yav hocam adamın biri ben 150 liraya yaparım dedi uğraştırdı durdu"..
Edit: Bu arada zaten benim olan da yapıyor, bizim komşu da 100 liraya yapıyor, hocam ne olacak site yapmakta ne var diyen insanlardan, işimi küçümseyenlerden, ciddiye almayanlardan kaçıyorum..
