srknakyurek adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Batmanın eşiğindeyim. Elimden bir şey gelmiyor
96
●7.318
- 12-06-2018, 02:36:35kardeşim sen neyin kafasını yaşıyorsun ben anlamadım. Bir evi bir kişinin tutması için ben o eve 30 kişi getiriyorum sen kalkmışsın kolay yoldan para kazanmaya devam edin diyorsun.
- 12-06-2018, 08:43:24Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Terbiyeli konuşmayı öğren önce, kafa basmıyor lafını aynen sana iade ediyorum.cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-06-2018, 19:16:47Önümüzdeki sezon için apart işletmesi alıp günlük iş yapmayı deneyin. Para orda dönüyor.
- 13-06-2018, 00:10:11Sanmıyorum. Millet sizin kadar rahat değil. Deposito, emlakçı komisyonu falan vermek istemiyor millet parasını tutumlu harcamaya çalışıyor. Ayrıca insanlar için ev önemli aracı değil diye düşünüyorummahmutk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 13-06-2018, 00:27:29Emlakçılık kolay para kazanma diyemem tam olarak. Ancak işleyişteki bir kaç tespiti belirtmek isterim. Bildiğim gördüğüm bir sektör olmasa da. Bir kiracı olarak ev taşıma maliyetinin oldukça fazla olması bu halkı zorladığını görüyorum.
Geçen hafta sonu sahibinden.comdan emlakçı olmadan ev sahibinden bir ev buldum ona bakmaya gittim. 1 günüm hiç oldu. İlan da söylendiği gibi güvenlikli site içerisinde denilen ev aslında güvenlikli olmadığını gördüm. Yaşlı bir amcayı koymuşlar hem havuza, hem binaya, hem bahçe işlerine bakıyor. Elini kolunu sallayarak girebiliyorsun içeriye. Diyeceğim o ki ev göstermek ev bakmak zahmetli bir iş.
Mesela arkadaş demişki 30 kişiye evi gösteriyorum. Bu gerçekten çok ciddi bir emek. Ama 30 kişiye harcanan vaktin ve emeğin tek bir kişiden bir kira komisyon alarak bu emeğin karşılığını çıkarmak bence doğru bir işleyiş değil. Hani şöyle bir işleyiş olsa ; Avukatlarda olduğu gibi saatli ücret ya da ev gösterim başına ücret gibi bir ücret politikası olsa sanırım daha iyi olur.
Hatta bu fikrin önüne bir kaç fikir daha ekleyecek olursak ;
- Kiracı gelir. Bana 1+1 amerikan mutfak arakat vs gibi özellikleri söyler. Portföyünüz de bu özelliklerde ev var mı der. Ya da bana bu şekilde elinize geldiği zaman 2-3 adet bir liste oluşturur musunuz elinize geldiğin de ya da elinizde olanlarla der. Emlakçı onu gösterir. Harcadığı vakit kadar ücretini alır. Kiracı kiralarsa üstüne de kira bedelinin yarısını alır. Kiracı kiralamasada danışmanlık ve vakit harcadığının emeğinin karşılığını alır.
- Örneğin , site içerisinde bir ev tutmak istiyorsun. Siteleri tek tek gezerek içeriye girme sorunları vs gibi sorunlarında olduğunu varsayarak düşünürsek ev bakmak ciddi bir emek. Aynı zaman da evi göstermekte ciddi bir emek. Emlakçı ile anlaşacaksın tıpkı ev sahibi gibi. 1-2-3-5-10-15 ev gösterimi gibi paketler olacak. Her bir paket için ücret politikaları olacak. Örneğin sana emlakçı 3 ev gezdirdi. Senden o 3 ev için lokasyon uzaklığına göre atıyorum yakınsa 100 tl 150 tl gibi para alacak. Beğenirsen birisini tutacaksın. Beğenmezsen elinde başka paket varsa sana uygun olanlara göre paketi satın alıp bir daha gezeceksin. Evi tutarsan da yine kiranın yarısını da komisyon bedeli olarak ödeyeceksin.
Bu örneklerle hem emlakçı gün de gösterdiği 30 evin emeğini tek bir kişiden almamış olacak hem de herkes emlakçılara daha da çok güvenip emlakçının hakkını vermiş olacak.
En basitinden 30 kişiden 20 tl alsa min. rakam. O emlakçı 600 TL kiraya vermese bile para toplar.
Hem müşteri memnun olur hem de emlakçı memnun olur.
Bazı ev sahipleri 2 kira depozito istiyor. 2000 tl kirası olan bir ev düşünsenize. 4000 depozito+2000 emlakçı+ 2000 o ayın kirası = 8000 TL. Bunun nakliyesi otu çöpü dersen 10.000 tl bir ev taşımak. Ev sahiplerinin çoğu da otu çöpü bahane edip zaten o depozitoyu hiç ediyor.
Bu arada allah yardımcınız olsun hocam. Umarım kısa süre de işleriniz düzene girer. - 13-06-2018, 04:57:53sektörel degil,genel sorun var.bende çok bilgili,tecrübeli degilim bu konularda ama 3 yıllık esnafım.netten gelen para olmasa dükkanı açık tutamazdım açıkcası.dükkan bana bakmıyor,şuan ben dükkana bakıyorum resmen
biçok esnaf komşum ya daha küçük,daha ucuz yerlere taşındı yada direkt kapattı.açık olanlarada bakıyorum,konuşuyoruz adamların iş yaptıgı filan yok.1 hafta boyunca 1 tane müşterinin gelmedigi oluyor hepimizede.milletin parası yok degil,az-çok var herkesin kendine göre bi parası ama insanlar önünü göremiyor.ortalık o kadar kararsız,o kadar karışık ki cebindeki harcamamak için,elinde tutmak için herkes kırk takla atıyor.işler netleşene kadar şu kalsın,şuda biraz beklesin bakalım diye alacakları varsada sonraya bırakıyorlar.benim dükkanın kirasıda yaklaştı,8.ayda yenilenecek.9k para vericez dükkan sahibine yine,gitti paralar
hakkımızda hayırlısı olsun inşallah düzelir.


hakkımızda hayırlısı olsun inşallah düzelir.