Okuduğunuz Okullar Size Neler Kattı?
55
●2.173
- 29-05-2018, 12:37:12Okul size emeklemeyi öğretir. Ayağa kalkıp yürümek ve koşmak sizin kendinizi geliştirmenizle alakalı.
- 29-05-2018, 12:58:15Güzel dostluklar, insanlar ile nasıl iletişime geçileceğini, insanlar ile nasıl konuşulup nasıl konuşulmayacağını, nasıl davranıp nasıl davranılmayacağını, kiminle dostluk kurup kiminle kurmayacağımı kısacası kişisel anlamda çok fazla etkisi oldu, olmaya da devam ediyor. Ders konusunda biraz da bana bağımlı olmak nedeniyle fazla bir şey öğrenemedim.
Mi6 - 29-05-2018, 17:02:37Üniversiteye geldiğimde Siyaset Bilimi dersini Ahmet Taner Kışlalı'dan almıştım.
O bize üniversitede öğrenci olmaz demişti. Talebe olur.
Oysa her kelimenin Türkçe versiyonunu kullanırdı Kışlalı hoca...
Talebe demek talep teden, isteyen demektir.
Bir insanın bir şeyi öğrenebilmesi için ilk ihtiyaç duyacağı şey merak ve istektir.
Merakı ve isteği olmayan adamlara bir işi zorla öğretirsiniz.
Bu nedenle bizim okullarımızda çocuklar hiç bir şey öğrenmezler, çünkü merak etmezler ve merak etmeyecekleri konulara ağırlık verilir eğitim sisteminde.
Bir öğretmenin dersin ilk 5 dakikasında yapması gereken öğrencilerin derse ilgisini çekmek olmalıdır.
Ama yine de şunu unutmayın, internet çağındayız, okul bana bir şey öğretmedi, bana bir şey katmadı diyen adama sorarlar sen kendine ne kattın diye?
Okulu ve eğitim sistemini suçlayan adamlar önce aynaya bakmalılar.
Okul sana bir şey katmadı da, sen okul dışında kendine ne katabildin?
Okul sana ingilizce öğretemedi de, sen youtube'da milyon tane dil öğretnme videosu varken kendi kendine 1 dil öğrenebildin mi?
Öğrenmeye, merak etmeye, kendini geliştirmeye dayalı bir kültürümüz yok.
Herkes herşeyi bildiğinden okuyan adama saygı da yok.
Ekonomi ile ilgili bir soru sorulduğunda herkes iktisatçı oluyor.
Tarih ile ilgili tartışmada herkes tarihçi.
Bizde ben ekonomi okumadım o konuyu bilmem diyen adam yok.
İlkokul mezunu simitçiye sor sana devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini anlatır cehaleti ile 1 saat.
Artık internet devrindeyiz, günde 2 saatini bilgisayar başında öğrenmeye adayan adamlar 20 senede profesör olur.
Dünyanın en ciddi akademik makalelerine ulaşabiliyorsunuz online olarak,
Online olarak dünyanın en iyi profesörlerinin derslerini dinleyebiliyorsunuz.
Ve siz hala okul bize hiç bir şey katmıyor diyebiliyorsanız, bunun kendi yetersizliğinizden kaynaklandığını bile farketmiyorsunuz demektir.
Çünkü bir köy okulundan çıkan bir adam aynı eğitim sistemi içinde ilerleyip Amerika'ya gidip çalışıp nobel alabilirken, bir başkası okul bize bir şey katmıyor diye oturup suçu sisteme atabiliyor... - 29-05-2018, 17:35:10Konuda bir kaç kişi hariç, okuyanlar okumayanlara, okumayanlar okuyanlara laf atıyor gibi.