Bana Öyle Bir Şey Söyle ki Namaza Başlayayım
33
●2.033
- 05-03-2016, 10:39:26maviuan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleVakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleMetins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleemreyildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntületeknomag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntülecrazycoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bycapslock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleAzok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleŞöyle bir kitap var tavsiye ederimMartin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bir de hocam;
40 mevzusunu anlamadım ?asigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 05-03-2016, 10:45:35uzmangrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
40 gün hiç ara vermeden devam ederseniz namaza hani bazen zevk alamazsın aklın namazda olmaz seytan bırak falan der mesela ona uyma kork gün 5 vakit kıl sonra devamlı kılarsın inşAllah - 05-03-2016, 10:55:47Böyle şeylerde 40 gün 50 gün ilgisi olmaz kişinin o an imanı ve akidesi önemlidir.asigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-03-2016, 11:32:13ByBrawe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Mucrimlere soracaklar ki, sizi cehenneme koyan şey nedir? "Namaz kılanlardan değil idik" diyecekler." (Muddesir, 43),
"Namaz kılıp da namazlarından gafil olanlara azab vardır." (Mâûn, 4),
"Onlardan sonra öyle bir nesil geldi ki, namazı kılmadılar ve şehvetlerine uydular.", "Onlar yakında gayya kuyusuna gireceklerdir." (Meryem, 59)
EKLEME;
3 vakit namaz mevzusuna gelince;
ÖĞLE VAKTİ :
İsra 78 Güneşin zevalinden gecenin karanlığı bastırıncaya kadar (ki süre içerisinde) namazı kıl....
Rum :17-18. Akşamlarken ve sabahlarken, öğle ve ikindi vaktinde Allah'ı (ki göklerde ve yerde hamd O'na mahsustur) tesbih edin, namaz kılın.
İKİNDİ VAKTİ :
Ta ha :130 (Rasûlüm!) Sen, onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbini övgü ile tesbih et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, sen, Allah'tan hoşnut olasın, (Allah da senden!).
AKŞAM VAKTİ :
Hud :114 Gündüzün iki ucunda, gecenin de ilk saatlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. Bu, öğüt almak isteyenlere bir hatırlatmadır.
(buradaki iki üç günün başı ve sonu yani sabah ve akşam, Gecenin ilk saatleri ise yatsıdır.
İsra :78 Güneşin zevalinden gecenin karanlığı bastırıncaya kadar namaz kıl; bir de sabah namazını. Çünkü sabah namazı şahitlidir.
Rum :17-18 Akşamlarken ve sabahlarken, öğle ve ikindi vaktinde Allah'ı (ki göklerde ve yerde hamd O'na mahsustur) tesbih edin, namaz kılın.
YATSI VAKTİ :
Nur :58 Ey mu'minler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. İşte Allah âyetleri size böyle açıklar. Allah, (her şeyi) bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Ta ha :130 (Rasûlum!) Sen, onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbini övgü ile tesbih et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, sen, Allah'tan hoşnut olasın, (Allah da senden!).
SABAH VAKTi :
Nur: 58 Ey mu'minler! Ellerinizin altında bulunan (köle ve cariyeleriniz) ve içinizden henüz ergenlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar, mahrem (kapanmamış) halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için ne de onlar için bir mahzur yoktur. Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz. İşte Allah âyetleri size böyle açıklar. Allah, (her şeyi) bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Hud :114 Gündüzün iki ucunda, gecenin de ilk saatlerinde namaz kıl. Çünkü iyilikler kötülükleri (günahları) giderir. Bu, öğüt almak isteyenlere bir hatırlatmadır.
Ta ha :130 (Rasûlüm!) Sen, onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbini övgü ile tesbih et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, sen, Allah'tan hoşnut olasın, (Allah da senden!). - 05-03-2016, 11:41:47Üyeliği durdurulduKuran ayetleriyle bu kadar çok aşır neşir iseniz sizinle sohbet etmek isterim . Orada asıl geçen salat kelimesinin ne anlama geldiğini size anlatabilirim. Sadece bukadar yazabilirim ban yemek istemiyorumuzmangrafik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi - 05-03-2016, 11:44:26Hocam üstteki mesaja eklemeler yaptım onuda okursanız sevinirm.ByBrawe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gerekli açıklama ve deliller sunulmuştur.
Her şey açıktır.
Konu dışına çıkmamak ve farklı yönlere çekilmemesi için buradan devam etmeyelim
Saygılar,
Dinimizi böyle anlatsak gençlere daha faydalı olur görüşündeyim..
