benim atalarım senin gibi topraksız vatansızlar için mi kanını döktü ?
bu topraklarda yaşamanın bir bedeli var.
onca şeyin altına girmeden önce nerdeydi aklın ?
Adam gibi konuş , alamancı adam ol . Önce ülkene gel sonra beni eleştir . uzakdan bla bla bla . Aklım onca şeye 19 yaşında girdi. sizin gibi arkamı aileme verererek biyerlere gelmedim. Sıfırdan başladım. Kusura bakmayın , patates soymak için herşeyimi kaybedemem. Biz askerlik yerine , daha düzenli bir sistem olsun diyoruz . örneğin 45 gün . Silah eğitimi , plan okuma ve acil durumlarda görevler. Komutan cipiyle yanımda gezicek ben sabaha kadar koşucam.
Taptığın adamların oğulları bile askere gitmemiş , gelmiş burda bana saldırıyorsun. artık sınırlarıda zorluyorsunuz. Sınırınızı bilin bence. Kimse size bu hakkı vermiyor.
Evet OHAL bölgelerinde maaş değişiklik gösteriyor. Hocam gerekli yada gereksiz. Bana göre gerekli. Ha bana göre gerekli diye herkese görede gerekli olsun demem tabi ki. Ama burada söylenen o kadar boş laf var ki.. Yok köpeğimi ne yapacağım yok bilmem ne. Bunlar adamın ağırına gidiyor.
Sana göre köpek boş olabilir , bana göre çok önemli. 5 yıldır baktığım hayvana sokağa mı atayım ? Bu kadar mı insanlığınızı kaybettiniz ?
Köpek otelleri günlük 20 Lira , versin bana tüm ihtiyaçlarımı gidip 6 ay devletim için patates soyarım.