gokhanua adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendi ağzınızla kendiniz bu askerlik sisteminin saçma olduğunu söylüyorsunuz
İşte sorunu ne güzel anlamışınız ;

Babası vefat etmiş olup da, sadece kendisi ve birtek annesi kalan bir FAKİR çocuğu 12 ay askere gittiğinde onun ANNESİNE kim bakacak?

İşte devlet bu yüzden buna çözüm bulmalı . Benim param var bedelli , onun parası yok annesi hastalansın demek çok saçma . Sistem bize parayla yaptırmak , onun annesini ölüme terk etmek istiyorsa bu sistemin hatası beyefendi.

Adam askerlik düşünmüyor , adam mecbur gidiyor !

İnsanların ihtiyaçları size göre lüks olabilir. Bana göre ihtiyaçtır.
benim babam yatalak hasta. annem şeker hastası. yurtdışında firmam var. 5 bin lira yada € ya tam hatırlamıyorum istesem bedelli yapardım.

benimde köpeğim vardı. yurtdışından dönüş yaparken bin dolar masraf ettim getirdim. (burnumda tütüyor hürremim.) arkadaşım sağolsun ben askerliği bitirene kadar bakıyor vs.

devlet bakar senin annene merak etme. ayda 250 lira annene maaş bağlıyor. sanada burda ayda 36 lira maaş ve ek olarak yardım parası veriyor.

üstteki mesajda benim yaptığım askerliği yargılıyorsun ya, sende askere gidecek cesaret yok. bence otur kendini yargıla önce. çeşitli bahanelerin arkasına saklanmakla olmuyor bu işler.

VARSA YÜREĞİNDE VATAN SEVGİSİ, NASIL HİZMET ETTİĞİNİN ÖNEMİ YOK. DAĞDA BAYIRDA KUMSALDA. VATANIN NERDE SANA İHTİYACI VARSA ORDASINDIR.

$ 34