Merhaba arkadaşlar,
Bugün 3 saat kadar önce excimer yöntemi ile gözlerimi çizdirdim.
Operasyon bitti eve geldim. Sorularınız varsa cevaplandırabilirim.
Lazer ile gözlerimi çizdirdim, sorularınız varsa cevaplayabilirim
59
●31.401
- 30-01-2014, 19:05:13Üyeliği durduruldu
- 30-01-2014, 19:07:27Öncelikle geçmiş olsun.
Maliyeti nedir?
Operasyon ne kadar sürüyor?
Ön şart var mı?
Daha önce gözlük kullanmış olmak mı gerekiyor?
Zararları ya da gözün tekrar bozulması söz konusu mudur?
Bu kadar
- 30-01-2014, 19:33:49Üyeliği durdurulduMaliyeti operasyonun türüne ve özel/devlet hastanesi tercihine göre değişiyor.endlessdark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ağrılı eski yöntem ve yeni lazer yöntemi (son teknoloji) var. Devlet hastanelerinde yeni son teknoloji yok, çünkü devlet hastanelerinde yeni cihazlar yokmuş ve burada fiyatlar 500-600 civarında.
Eski yöntemde gözün üst tabakası bıçak ile kesiliyor, yeni yöntemde lazer ile kesildiği için ağrı olmuyor.
Ben özel hastanede ağrısız son teknoloji yöntemi ile yaptırdım ve 2200 tl maliyeti oldu.
Fiyat araştırırken Mayagöz'den de fiyat aldım orası da son teknoloji ağrısız yöntemi 1400 TL + gerekli yapılacak testlerin ücretleri şeklinde fiyatlandırması var.
Sağlık sigortaası karşılamıyor bu operasyonu, estetik olarak geçiyormuş o yüzden sigorta işe yaramıyor.
Operasyon 10 dakika sürdü toplamda.
Ön şart var, herkese yapılamıyor. Bunun başlıca kriterleri şu şekilde;
1- Gözün numarası durmuş olması gerekiyor. Yani her sene artış gösteren göz numarası olanlara yapmıyorlar, son bir kaç yıldır göz numarası sabit kalmış, artış göstermeyen kişilere yapılabiliyor.
2-) Gözün yapısını aletlerle ölçüyorlar. Korneanın belli bir kalınlıkta olması gerekiyor. Çok ince kornea tabakası olanlar yaptıramıyor. Bunu operasyon öncesinde aletler ile ölçüyorlar ve uygunsun ya da değilsin diyorlar.
Daha önce gözlük kullanmış olmak şart değil. Ben 8 yıldır lens kullanıyordum ve lens uzun yıllar kullanınca göz kuruluğu problemleri ve enfeksiyon problemleri çıkarttığı için komple kökten kurtulmak istedim.
Operasyon başarılı bir şekilde yapıldığı taktirde, ömür boyu göz numarası sıfırlanmış oluyor, bir daha numara yükselmesi söz konusu değil.
Bu kullanılan aletlerin teknolojisine ve doktorun el becerisine göre başarıyla yapılan bir operasyon, ömür boyu göz numarasını sıfır noktasında sabitliyor. - 30-01-2014, 19:46:25Üyeliği durdurulduEvet hocam astigmat, miyop ve hipermetrop olanlara yapılabiliyor.BerkIzgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Göz kayması olanlarda da, gözlük kullanırken kayma nasılsa, aynı şekilde kalıyor.
Bende göz kayması da vardı biraz, lens yokken kayıyordu, lensi takınca kayma duruyodu. Doktorum da operasyondan sonra lens varken kayma nasılsa, aynı şekilde olacak dedi ve dediği gibi oldu gerçekten.
Hayır kapalı kalmıyor 20-25 dakika dinlenme odasında bekletiyolar, ve yürüyerek evinize gidiyorsunuz.
Tavsiyem yanınızda güneş gözlüğü götürmeniz. Çünkü çıkarken ışığa çok hassaslaşıyor göz, dışarıya çıktığımda normal gün ışığında bile gözümü açmakta zorlandım, güneş gözlüğü takınca daha rahat ettim.
3 farklı damla verdiler, 1 tanesini ilk hafta her gün 1 saat aralıklarla damlatcam, diğer 2 damlayı da 3 ay günde 3 kere kullancam.
Operasyondan önce sizi ameliyathaneye hazırlıyorlar, ameliyat önlüğü ve bone takıp masaya yatırıyolar.
3-4 kere uyuşturucu damla damlatılıyor ağrı duyulmasın diye. Gözü kırpmayı engellemek için bir alet yerleştiriyolar gözünüzü kırpamıyorsunuz.
Sonra boru gibi bir lazer aleti gözünüze yaklaştırıyo ve gözün en üstteki ince tabakasını lazer ile gözden ayırıyor.
Sonra başka bir lazer aleti, üst tabakası alınmış göze yerleştiriliyor ve dikiş makinesi gibi nokta atışı şeklidn tak tak tak diye lazer ışınlarının gözünüe geldiğini görebiliyorsunuz. 20 saniye sürüyor bu işlem, 20 den geriye doğru sayıyor dokttor ve çıkarttığı tabakayı tekrar koyup lazerle birleştiriyor. - 30-01-2014, 19:50:27Bende yaptirmak istiyorum ama acikcasi yusuf yusuf. Bakalim bi ozel hastaneye gidip bilgi alayim
- 30-01-2014, 19:57:50Üyeliği durduruldualt sınır 18 ama genellikle 18-20 li yaşlardaki kişilere yapmıyorlarmış doktorum öyle dedi.on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü bu yaşlarda göz numarası sürekli değişebiliyormuş, göz numarasının sabit kalması ön şart, son bir kaç yıldır numara sabit kalmışsa eğer operasyona uygunsunuz demektir.
Her yıl numarası değişenlere yapılmıyor bu yüzden 25 yaştan sonrası en uygun yaş dilimi oluyormuş, tabi yine de 18 olup da numarası sabit kalanlara da yapılıyor.
Ağrılı yöntemi tercih ederseniz (daha ucuz) 3-5 gün ağrı çekiliyormuş devlet hastanelerinde yapılan ağrılı eski tip yöntem.
Ağrısız son teknolojide hiç bir ağrı olmuyor, sadece operasyoın bittikten yarım saat sonra damlatılan uyuşturucu damlanın etkisi geçince hafif bir ağrı oluyor onu da verdikleri damlayı düzenli 1 saat aralıklarla damlatınca geçiyor.
Toplamda çekilen ağrı 1 saati geçmiyor yani.
Bayıltma yok, herşeyi görüyorsunu
Gözünüzden üst tabaka ayrılırken bunu bulanık bile olsa görebiliyosunuz garip bir duygu gerçekten ama hiç ağrı falan yok. 
Doktor sürekli konuşuyor zaten sizinle, espri bile yapıyor
İlk gün göz hassaslaştığı için ışığa karşı çok duyarlı oluyor ve gün ışığında gözünüzü zor açıyorsunuz bu toplamda 2-3 saat sürüyor ve verilen damlaları kullanınca bu hassaslık geçiyor.
1 hafta boyunca bu damlalar kullanılmak zorunda ama çalışmaya engel değil, günlük işlerinizi aynı günün akşamında yapmaya devam edebilirsiniz.