Öncelikle geçmiş olsun.
Maliyeti nedir?
Operasyon ne kadar sürüyor?
Ön şart var mı?
Daha önce gözlük kullanmış olmak mı gerekiyor?
Zararları ya da gözün tekrar bozulması söz konusu mudur?
Bu kadar
Maliyeti operasyonun türüne ve özel/devlet hastanesi tercihine göre değişiyor.
Ağrılı eski yöntem ve yeni lazer yöntemi (son teknoloji) var. Devlet hastanelerinde yeni son teknoloji yok, çünkü devlet hastanelerinde yeni cihazlar yokmuş ve burada fiyatlar 500-600 civarında.
Eski yöntemde gözün üst tabakası bıçak ile kesiliyor, yeni yöntemde lazer ile kesildiği için ağrı olmuyor.
Ben özel hastanede ağrısız son teknoloji yöntemi ile yaptırdım ve 2200 tl maliyeti oldu.
Fiyat araştırırken Mayagöz'den de fiyat aldım orası da son teknoloji ağrısız yöntemi 1400 TL + gerekli yapılacak testlerin ücretleri şeklinde fiyatlandırması var.
Sağlık sigortaası karşılamıyor bu operasyonu, estetik olarak geçiyormuş o yüzden sigorta işe yaramıyor.
Operasyon 10 dakika sürdü toplamda.
Ön şart var, herkese yapılamıyor. Bunun başlıca kriterleri şu şekilde;
1- Gözün numarası durmuş olması gerekiyor. Yani her sene artış gösteren göz numarası olanlara yapmıyorlar, son bir kaç yıldır göz numarası sabit kalmış, artış göstermeyen kişilere yapılabiliyor.
2-) Gözün yapısını aletlerle ölçüyorlar. Korneanın belli bir kalınlıkta olması gerekiyor. Çok ince kornea tabakası olanlar yaptıramıyor. Bunu operasyon öncesinde aletler ile ölçüyorlar ve uygunsun ya da değilsin diyorlar.
Daha önce gözlük kullanmış olmak şart değil. Ben 8 yıldır lens kullanıyordum ve lens uzun yıllar kullanınca göz kuruluğu problemleri ve enfeksiyon problemleri çıkarttığı için komple kökten kurtulmak istedim.
Operasyon başarılı bir şekilde yapıldığı taktirde, ömür boyu göz numarası sıfırlanmış oluyor, bir daha numara yükselmesi söz konusu değil.
Bu kullanılan aletlerin teknolojisine ve doktorun el becerisine göre başarıyla yapılan bir operasyon, ömür boyu göz numarasını sıfır noktasında sabitliyor.