• 22-07-2022, 19:54:10
    #1
    Eskiden çalıştığım bir iki kişi vardı iyi güzel ama onlar da ortadan kaybolunca artık kime içerik için ödeme yapsam o para çöp olup gidiyordu. E 100 kelimesine 30-40 lira da verince bir içerik 200 liraya falan patlıyor o da sürekli yapılacak bir şey değil malum az para da değil. Sürekli içerik lazım.

    Forumda görüyorum 3-5-8 liraya yazan arkadaşlar ama gerçekten yani ben mi düzgününe denk gelmedim bilmiyorum her şeyiyle rezalet içerikler ortaya çıkıyor. Ben de 3 liraya harikalar çıksın demiyorum ama yani 100 kelimesine 10 lira ödeme yaptıklarımın da pek bir farkı yok 3 liraya çalışan arkadaşlardan.

    Hele ajanslar, ığğh Yazıyorlar misal 1000+ yazar kadrosu, diye. E bu iyi bir şey değil ki. Sen o bin kişiyi nasıl denetliyorsun yani. Almışsın sağdan soldan içerik bayiliği ne gelirse yapıştırıyorsun müşteriye. O yazıyı kim yazmış nasıl yazmış belli değil. Sonra oraya yazıyorsun sanki dünyadaki tüm içerik üreticileri sana çalışıyormuş gibi. Onlarla da çalıştım. Bir daha ayak basar mıyım, zannetmiyorum.

    1 hafta öncesine kadar belki 15 tane de sözde bireysel içerik üreten arkadaşla çalıştım ama tırt. Yazının içi yanlış bilgi dolu bilmem ne.


    Şimdilerde içerikleri kendim yazıyorum da böylesi çok daha keyifli geliyor. En azından yazarken kendim de öğreniyorum. Ufak ufak bazı beceriler de kazandırıyor bu durum tabii. Ama işte her zaman buna vakit olmuyor. Bazen içerik de almak gerekiyor. E her seferinde de o parayı keşke direkt çöpe atsaydım diyorum yani
  • 22-07-2022, 20:00:12
    #2
    Merhabalar forum dostum, acaba sizin yazdığınız makaleyi uzman biri analiz etse acaba beğenecek mi? Çok merak ettim açıkcası..
  • 22-07-2022, 20:01:29
    #3
    Kişisel Rütbe
    valla ben yabancı çinden alıp türkçeye çevirip siteme koyuyorum birde yazımı yazacam
  • 22-07-2022, 20:02:46
    #4
    Platin üye
    Son zamanlarda bu konulardan baya görmeye başladım. Site sahiplerinin içerik üretmesi güzel bir şey. Ama gerçekten merak etmeye başladım hiç mi tavsiye edilen yazar yok bu forumda
  • 22-07-2022, 20:04:52
    #5
    whyemr54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar forum dostum, acaba sizin yazdığınız makaleyi uzman biri analiz etse acaba beğenecek mi? Çok merak ettim açıkcası..

    Ben iceriklerimi alanında profesör insanlar yazsin istemiyorum zaten. En azindan yanlış bilgi içermemesi ve robotlasmiscasina yazılmaması benim için önemli olan şeyler. Aldığım içeriklerin hepsi sanki tek kalemden çıkıyormuşcasına yazılıyordu. Siz belki yazımı kibirlenmişcesine bir ağızla yazmışım gibi okudunuz ama öyle değil. Bu konuda forumdaki içerik üreticilerinden genel itibariyle şikayetçi olabilecek çok insan var. Kimse kalkıp tarih içeriklerini İlber Ortaylı yazsın istemiyor. Yani kimse o beklenti içinde değil bence.
  • 22-07-2022, 20:06:31
    #6
    Saitama adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    valla ben yabancı çinden alıp türkçeye çevirip siteme koyuyorum birde yazımı yazacam
    buna ansızın yakalandım
  • 22-07-2022, 20:10:39
    #7
    Aslında güzel fikir; makale yazarları da kendi sitelerini açsalar ve makaleden bir kere değil her gün para kazansalar daha güzel olur. Günde 10 içerikle yoğun tempoda 1 yıl çalışılırsa makaleler ömür boyu gelir getirir.
  • 22-07-2022, 20:13:17
    #8
    AI ile minimum 1k kelime hatta 7k kelimelik bile makale cikardim, mis gibi,

    ornek bir makale : https://beezza.com/history-of-britain/
  • 22-07-2022, 20:21:22
    #9
    Sırf bu yüzden yapay zeka ile içerik üretmeye başladım hem eğlenceli hem de ne istiyorsak bize veriyor, ilk başta biz de sizin gibi makale yazarlarından sipariş olarak aldık makaleleri değil adsense onayı hit bile gelmiyordu daha sonra özgün içerikleri yapay zeka ile ürettikten sonra hem onayı aldık hem hit kazandık hemde sitemizi 3 ay gibi kısa sürede xxx try'ye satmış olduk