Merhaba,
Piyasada AMD RX580 tarzı ekran kartları kalmadı. n11 gibi sitelerde satanlarda çok fahiş fiyatlara satmaya çalışıyor.
1 - Bunun yerine MSI GeForce GTX1060 tarzı nvidia ekran kartı alsam aynı performansı alabilir miyim ?
2 - AMD ile Nvidia arasında ki fark nedir ?
3 - Okuduklarım kadarıyla 4 GB'lık ekran kartlarıyla birkaç yıl sonra mining yapmak münkün olmayacakmış.Bunun yerine 8 GB almayı düşünüyorum. Düşüncem doğru mu?
4 - AMD RX serisi piyasada yok. n11'den pahalı almak mantıklı mı ? başka nasıl temin edebilirim ?
5 - Son olarak bahsettiğim kartların GAMING ve GAMING X sürümleri var. X sürümü overclock yapıp daha fazla mhs almamızı mı sağlıyor ?
Cevaplarsanız duacınız olurum. R10+
Mining için AMD mi NVIDIA mı ?
16
●3.435
- 22-01-2018, 20:11:06Üyeliği durduruldu1- GTX1060 (6gb) olan serisi iyi bir karttır. Kart başına rahatlıkla 25 MH alabilirsiniz.
2- AMD serisinin tercih edilmesi absürt şekilde modlanmasından dolayı ama Nvdia kartlarda çok güzel overclock yer.
3- Ben yeni yatırım yapan herkese 6 veya 8GB kartları öneriyorum uzun vadede ve farklı algoritmalardan dolayı.
4- Kesinle alma
5- Gaming il GamingX arasındaki tek fark birini sen OC yapıyorsun diğerini fabrikada OC yapmışar ve OC değerlerini açık tutmuşlar imkan varsa X serisi tercih edilmeli. - 22-01-2018, 21:27:35Vallahi başlık açıcaktım aTKn94 arkadaşım teşekkür ederim. Bende rig kurmayı planlıyorum dediğin gibi piyasada kart kalmadı her yere baktım. Kafam allak bullak hasrate değerlerine bakıp hangisini alacağıma karar veremedim. Uygun fiyatlı satan bi yer bulursanız buraya yazarsanız sevinirim bende ekran kartı arıyorum. 6 lı rig kurucam.
- 22-01-2018, 23:42:23Valla piyasada kart kalmadı üretici artık akıllandı ve bizlere miningcilere ortak olmaya başladı o yüzden inanılmaz fiyatlar var. Kaldı ki şu anda 100 kart bulsam 1 dk düşünmem alırım fiyatlar düşük olsa. Bu arada Nvidia asus olsun fark etmez 1060GTX = rx 570 580 aynıdır 30MH kadar çıkartılabilir. Varsa stok ve TR garantili yer fiyatı ucuz bana ulaşın.
- 23-01-2018, 01:12:58DevOps adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleakaya560 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleDevOps, sanırım amd mininglerde daha iyi performans gösteriyormuş.mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaynak: https://www.donanimhaber.com/ekran-k...erformansi.htm
Piyasada kart yok şaka gibi
- 23-01-2018, 01:28:50Üyeliği durdurulduBenim şuan kendime ait 9 adet her birisi ortalama 9 kartlı rigim mevcut durumda. Hepsininde de şuan AMD serisi kartlar var 15 gün içinde kuracağım 12 kartlı yeni bir rig'te GTX 1080ti kullanacağım.aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rigini satanlar neden satıyor diye sorarsanız kolay kolay stabilliği sağlayamıyorlar mining işi herkesin düşündüğü gibi sistemi çalıştır bırak gibi diyerek olmuyor. Benim en büyün avantajım 12 yıldır linux kullanıyor olmam ilk rigi bile ubuntu üzerinde çalıştırmıştım hiç bir şekilde windows'a bulaşmadım. Ama şuan hazır işletim sistemleri var aslında kısmen daha kolay ama yine tecrübe ve bilgi istiyor.SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 23-01-2018, 01:47:35Üyeliği durdurulduBen geçen gün 1 tane rigimi sattım, bu tamamen ticaret meselesi.SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayda 0.82 ETH geleceğine, bir anda eline 20-25k para geçer hepsiyle coine yatırım yapar. Bu yatırımı 2 ile çarpsa ve tl'ye geçse, elindeki parayı 2'ye katlamış olur. o parayla da sattığının 1.75 katı kadar rig alabilir.
Sadece bunlar örnekler.
İşleyen fabrikasını satan adama bu fabrika battımı da satıyorsun, bizimi koparıyorsun demek gibi bir şey
Yanlış hatırlamıyorsam 4GB limitine ulaşmaya daha 2 yıl var, zaten o kartların ticari ömrü dolmuş olacak o kadar süreye kadar.phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana göre mining işinde kullandığınız gpuların garantisi bitmeden 4 ay önce elden çıkartmak gerekiyor.
Üretilen yongaların her biri birebir aynı olmuyor, aynı üretim bandından çıkan 2 gpu birbirinin aynısı olmuyor.aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Testler sonucunda tüm yongalar sınıflandırılıyor, buna göre satılıyor.
Sonuca varacak olursak; GAMING modellerinde üretimden sonra yapılan testte daha düşük puan alan yongalar seçiliyor. GAMING X modellerinde üretimden sonra yapılan testte daha yüksek puan alan yongalar seçiliyor.
Bu GAMING modeli kötü demek olmuyor, aslan kadar aslan demek oluyor, oc bu kadar arkadaş demek oluyor.
Bir dönem Pentium 4 işlemciler vardı, bilirsiniz belki, onlarda 1.8ghz modeli ile 3.06 ghz modelinin yapısı birebir aynıydı, ancak düşük puanlılar 1.8ghz yapılıyor, yüksek puanlılar 3.06 ghz yapılıyordu.
Hatta söyle söyleyeyim, tedarikçilerde üretim/parti numarasına göre işlemci arayanlar bile mevcut.
Yani gerçekten vereceğiniz paraya değer.
----
8GB olanı tercih edebilirsiniz ancak 2 yıl sonraya yatırım yapmak için bu günden fazla para vermenizi önermem. Bu gun 4gb olanı alırsınız 1 sene sonra satar, yeni çıkan modelin 8gb'ını alırsınız.
