peki bu rigleri satanlar niye satıyor? Sahibinden ilanları sahte mi yoksa dolandırmak mı istiyorlar?
Ben geçen gün 1 tane rigimi sattım, bu tamamen ticaret meselesi.
Ayda 0.82 ETH geleceğine, bir anda eline 20-25k para geçer hepsiyle coine yatırım yapar. Bu yatırımı 2 ile çarpsa ve tl'ye geçse, elindeki parayı 2'ye katlamış olur. o parayla da sattığının 1.75 katı kadar rig alabilir.
Sadece bunlar örnekler.
İşleyen fabrikasını satan adama bu fabrika battımı da satıyorsun, bizimi koparıyorsun demek gibi bir şey

4 GB dag dosyasınnı dolacağı zaman elinizde ki bir çok kart zaten o zorluk seviyesinde tatmin edici bir şey kazmayacak 4gb olayına takılıp boş yere 8 gb kart almayın arkadaşlar
Yanlış hatırlamıyorsam 4GB limitine ulaşmaya daha 2 yıl var, zaten o kartların ticari ömrü dolmuş olacak o kadar süreye kadar.
Bana göre mining işinde kullandığınız gpuların garantisi bitmeden 4 ay önce elden çıkartmak gerekiyor.
Merhaba,
Piyasada AMD RX580 tarzı ekran kartları kalmadı. n11 gibi sitelerde satanlarda çok fahiş fiyatlara satmaya çalışıyor.
1 - Bunun yerine MSI GeForce GTX1060 tarzı nvidia ekran kartı alsam aynı performansı alabilir miyim ?
2 - AMD ile Nvidia arasında ki fark nedir ?
3 - Okuduklarım kadarıyla 4 GB'lık ekran kartlarıyla birkaç yıl sonra mining yapmak münkün olmayacakmış.Bunun yerine 8 GB almayı düşünüyorum. Düşüncem doğru mu?
4 - AMD RX serisi piyasada yok. n11'den pahalı almak mantıklı mı ? başka nasıl temin edebilirim ?
5 - Son olarak bahsettiğim kartların GAMING ve GAMING X sürümleri var. X sürümü overclock yapıp daha fazla mhs almamızı mı sağlıyor ?
Cevaplarsanız duacınız olurum. R10+
Üretilen yongaların her biri birebir aynı olmuyor, aynı üretim bandından çıkan 2 gpu birbirinin aynısı olmuyor.
Testler sonucunda tüm yongalar sınıflandırılıyor, buna göre satılıyor.
Sonuca varacak olursak; GAMING modellerinde üretimden sonra yapılan testte daha düşük puan alan yongalar seçiliyor. GAMING X modellerinde üretimden sonra yapılan testte daha yüksek puan alan yongalar seçiliyor.
Bu GAMING modeli kötü demek olmuyor, aslan kadar aslan demek oluyor, oc bu kadar arkadaş demek oluyor.
Bir dönem Pentium 4 işlemciler vardı, bilirsiniz belki, onlarda 1.8ghz modeli ile 3.06 ghz modelinin yapısı birebir aynıydı, ancak düşük puanlılar 1.8ghz yapılıyor, yüksek puanlılar 3.06 ghz yapılıyordu.
Hatta söyle söyleyeyim, tedarikçilerde üretim/parti numarasına göre işlemci arayanlar bile mevcut.
Yani gerçekten vereceğiniz paraya değer.
----
8GB olanı tercih edebilirsiniz ancak 2 yıl sonraya yatırım yapmak için bu günden fazla para vermenizi önermem. Bu gun 4gb olanı alırsınız 1 sene sonra satar, yeni çıkan modelin 8gb'ını alırsınız.