• 25-04-2010, 12:04:19
    #1
    Üyeliği durduruldu
    merhaba arkadaşlar.bılgısayarım normal bı sekılde açılıyor ancak masaustu gelmıyor ekrana sadece beyaz bı ekran gelıyor.ctrl+alt+del yapınca acılan pencereden çalıştıra girip oradan açıyorum firefoxu,msnyi vs. bunu nasıl çözerim.

    Nod32 ve Avast ile tarattım pcyi ama bir işe yaramadı.
    Format atmak istemiyorum çünkü o kadar dosyayı yedeklemek,yüklemek vs. çok vakit alacak.

    Yardım bekliyorum.Çok acil
  • 25-04-2010, 20:51:25
    #2
    Başlangıçta f8 e basın güvenli modda açarak,

    başlat çalıştır, msconfig yazın, ardından tanımlama başlangıcı -yalnızca temel aygıtları ve hizmetleri yükler işaretleyin, tamam deyin bilgisayarınızı yeninden başlatın, veya

    windows kurulum cd sini takın, normal kurulum için cd boot edin, ilk çıkan windows onar seçeneğini es geçin ikincide eski windows sürümleri taranıyor dediği yerde r tuşuna basın windows u onarın. Bu işlemden sonra büyük ihtimalle ana kart vs sürücülerin bazıları çalışmayacak yada hatalı çalışacaktır. Format hep benim için son çözümdür ama bunları yaptıktan sonra çok bir seçeneğiniz kalmıyor.
  • 26-04-2010, 19:11:35
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Bilgisayarının, daha doğrusu işletim sisteminin başlangıç dosyaları da silinmiş olabilir. Onarmayı denemelisin. En son çare, format atmalısın.
  • 27-04-2010, 16:53:17
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Size önerim ekran kartı driverını silmenizdir. Sildikten sonra windows kendi çapında size en düşük performanla gösterim yapıcaktır. Bunu deneyip olumlu sonuç alırsanız eğer ekran kartınızda yada driverında sorun var demektir. Bu eğer sorununuzu çözmez ise çalıştıra gelip msconfig yazın başlangıçta çalıştırılan programlardan bilmediklerinizi kaldırıp birde oyle deneyin eğer buda sorununuzu çözmüyor ve daha önce boyle bir probleminiz yok ise donatılardan sistem geri yükleme yi deneyebilirsiniz.

    Umarım yardımcı olur..
  • 28-04-2010, 19:19:02
    #5
    Üyeliği durduruldu
    onarma dışında dediklerinizi denedim bir sonuç vermedi.onarmayı da deneyecektim windows7 cdsini bulamadım malesef tüm dosyalarımı başka bir sürücüye atıp xp yükledim son çare.teşekkürler yardımlarınız için