• 01-01-2010, 07:40:46
    #10
    Üyeliği durduruldu
    helperman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar

    Dostum ilk windows 7 kurduğumda bende çok uğraştım bununla sonunda çözümü buldum.

    7600 sürümünü kullanmam gerekiyormus.



    Windows 7 sürümün nedir ?
    bende aynı sorun var sürüm aynı 7600 kullanıyorum.??
  • 01-01-2010, 19:42:33
    #11
    Benim kullandığım sürümde 7600... Ama sanırım çözümünü buldum. Donanımda yada windows 7 de bir sorun yok. Sorun PC ye kurulan programlardan birinde :S PC ye format attım iki gündür kullanıyorum. Bilgisayarda sadece virüs programı yüklü onuda Windows 7 ile uyumlu olduğu söylenen ve tavsiye edilen AVG İnternet Security kurdum. (Daha önce Eset kullanıyordum) Şuan bağlantıda hiç bir sorun yok. Kapatıp açtığımda da bağlantı gitmiyor. Demekki pc de kurulu programlardan biri internet bağlantısını etkiliyor. BUnu bulmak için kurduğum programları tek tek kurup deneyeceğim. SOnucu buraya mutlaka yazarım.
  • 01-01-2010, 21:20:46
    #12
    Bende de Windows 7 var fakat böyle bir sorun yok bende.. Donanımsal bir sorun olabilir hocam..
  • 01-01-2010, 21:41:03
    #13
    beyzade adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bende de Windows 7 var fakat böyle bir sorun yok bende.. Donanımsal bir sorun olabilir hocam..
    3-4 gün önce havaşartlarından dolayı anakartım ve ekrankartım yandı. Sistemi komple yeni değiştirdim ne donanımsal sorunu hocam

    Sorunu çözdüm. Sorun CuteFTP programından kaynaklanıyor. Lanet olsaı sorun yüzünden günlerdir uğraşıyorum. Kim bilebilir ki bunun neden olacağını
    CuteFTP programı bilgisayardan ağa bağlanmak için kendince bir ağ oluşturuyor. Bu ağ tanımlaması yapılmadığı için bilgisayarda iki tane ağ görünüyor. Biri sizin oluşturduğunuz diğeri de Cute FTp tarafından oluşturulan ve "Tanımlanmayan Ağ" yazan kısım. Bundan dolayıda siz ethernet kartınızı kapatıp açıncaya kadar PC ağı tanımıyor. CuteFTP yi kaldırmak sorunumu çözmedi. REgedit ayarlarından CuteFTP'ye ait tüm girdileri sildim. Şuanda sorunsuz bir şekilde bilgisayarım çalışıyor. Yedekten geri yükledim ve internet bağlantım kesilmiyor.

    GEnel olarak sorunun çözümünü CuteFTP ye bağlamak doğru olmaz. Bilgisayarınızda ağa erişim sağlayan programlar kullanıyorsanız onları gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.Hepsini regedit kayıtları ile kaldırın ve o şekilde deneyin. Tabiki bu sorun için ilk bakmanız gereken yer Ethernet kartınızın uyumlu olup olmadığı ve sorunsuz çalışıp çalışmadığı olmalı. Driverin son sürümünü indirip kurmanıza rağmen bağlantıda sorun yaşıyorsanız mutlaka söylediklerimi gözden geçirin.

    Şimdi FlashFXP programını kurup onunla deneyeceğim. Bakalım sorun çıkacak mı çıkmayacak mı?

    Bu sorunu çözmeme sevindim Umarım tekrarlanmaz.

    __________________________________________
    2.Mesaj....

    Flash FXP denememde başarısızlıkla sonuçlandı. Programı kurdum PC yi yeniden başlattım ve internet yok Yani FTP programları internete girmeyi engelliyor. Programı kaldırdım pc yi yeniden başlattım internet düzeldi.
  • 02-01-2010, 23:13:30
    #14
    Tüm denemelerim başarısızlıkla sonuçlandı. Ne yaptıysam nafile. Bilgisayarı açıp kapatınca internet bağlantısı kesiliyor. Herkeste aynı problem binlerce aynı konu açılmış ama çözüm yok !!!

    Yokmu şu işe çözüm bulan biri... Yoksa bu gece XP'ye geri dönüş var.
  • 03-01-2010, 00:03:33
    #15
    Kurumsal PLUS
    Ben de win7 ve cuteftp kullanıyorum, herhangi bir sorun olmuyor.

    xp'ye dönüş düşünmeyin. Sanırım win7'nin betalarından birini kullanıyorsunuz, full sürüm yükleyin. Betalardan birinde bu sorunun olduğunu okumuştum sorunlu sürüm olabilir sizde.
  • 03-01-2010, 00:15:22
    #16
    Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben de win7 ve cuteftp kullanıyorum, herhangi bir sorun olmuyor.

    xp'ye dönüş düşünmeyin. Sanırım win7'nin betalarından birini kullanıyorsunuz, full sürüm yükleyin. Betalardan birinde bu sorunun olduğunu okumuştum sorunlu sürüm olabilir sizde.

    İlk başta sorun ftp programlarından kaynaklanıyor gibiydi. Ama sonra yine ortaya çıktı. Tamam güzel hoş diyorsunuz bende XP ye dönmek istemiyorum ama çare kalmadı Windows 7 nin 7600 sürümünü kullanıyorum. Bu sürümü final diye biliyorum. Her yerde bu tarz konular açılmış ama çözümünü söyleyen yok...
  • 03-01-2010, 00:21:20
    #17
    Aynı sorun bende de mevcut. Bilgisayarımı açtığımda naparsam yapayım bilgisayar aynı anda iki ağa birden bağlanıyor. Yerel ağ bağlantısını devre dışı bırakıp sorun gider dediğimde ağa sorunsuz şekilde kendisi bağlanıyor. Ancak yeniden başlattığımda bilgisayarı son ayarları saklı tutmuyor sanırım.
  • 03-01-2010, 11:20:30
    #18
    Kurumsal PLUS
    Bu bağlantı nedir bahsettiğiniz 2. bağlantı? CuteFTP öyle bir bağlantı oluşturmuyor. Hangi program oluşturuyor bulabilirseniz..