• 15-07-2009, 15:22:27
    #10
    Üyeliği durduruldu
    Bizim evde'de 1 laptop bir masaüstü var.
    Kablolu masaüstü , laptop'da wireless var ben kablolu nete bağlanabilir miyim ?
  • 15-07-2009, 15:30:30
    #11
    yukarda belirttiğim şekilde makinanın adıyla yada ip ile paylaşımdaki dosyalara bakarken adres satırına ters slash koyuyosun değilmi
    \\192.168.2.3 gibi
    erişilemiyorsa bağlantı özelliklerinden internet erişim kuralları (TCP/IP) kısmından her iki makinayıda kontrol et ağ alt maskesi kısımları aynı olmalı birinde 255.255.255.0 ise dğerinde de ağ alt maskesi aynı olmalı.
    yazıcının bilgisayarında bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerde bilgisayar adı sekmesinde çalışma grubu kısmında ne yazıyor? orda OFIS yazıyosa senin laptopta aynı işlemi yapıp çalışma grubu kısmında değiştir butonu ile laptopu OFIS çalışma grubuna dahil etmen gerek.
    bunu yaptıktan sonra windows gezgininde "ağ bağlantılarım" kısmında "çalışma grubu bilgisayarlarını göster" linkine tıklayınca yazıcının makinasını orda görebiliyor olman gerekiyor.
    bunları yaparken değişiklik yaptığın makinayı kapatıp açmak gerekebilir birde değişiklikleri yönetici hesabı ile yapman lazım.
    son ihtimal ağ bağlantı ikonunda sağ tıkla "windows güvenlik duvarı ayarları" kısmından güvenlik duvarını iptal edip dene
    Yuntanus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bizim evde'de 1 laptop bir masaüstü var.
    Kablolu masaüstü , laptop'da wireless var ben kablolu nete bağlanabilir miyim ?
    modem wirelles değilse modem ile laptopu nasıl bağlıyosun kablosuz modem değilse modemden laptopa ethernet bağlatısı varmı
  • 19-07-2009, 21:32:11
    #12
    Yazıcılarda Wifi özelli var ise ve senin bilgisayarında var ise onların sürücüsünü kurarsan wifi ile veri aktarılıyor.
    bende onu arkadaşın yazıcısında gördüm benim dizüstü ile denedim öyle yazıcıda bu
    [media]http://images.tigerdirect.com/skuimages/large/Lexmark-Z1420-Main.jpg[/media]
  • 19-07-2009, 21:34:47
    #13
    gerek kalmadı herhalde.