• 24-11-2012, 21:58:46
    #64
    bence emek hırsızlığının bir baska boyutu yanlıs anlamayın ama eger o kadar iyi niyetli biri iseniz elektrik su faturamızı odermisiniz

    Buradaki kişilerin cogu bir emek sahibidir ve inanın mekan onlar için önemli değildir çünkü üreten insan herzaman her kosulda üretir.bir işe yaptırmak istiyorsanızda odemesini yapar işi yaptırırsınız bu tür oyunlara gerek yok bence.. Ve emimin bütün arkadaslar bana katılıyordur...
  • 24-11-2012, 23:31:24
    #65
    maxitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Öncelikle herkese iyi geceler dilerim.

    Bizim Beylikdüzünde Hitit Ajans'a çok ta uzak olmayan Papatya Residence 2 de ofisimiz var. Ben ve akrabam hariç çalışanların tamamı arkadaşımızın düşüncesi gibi freelancer çalışanlardır.

    Bizdeki mantık, işimiz olduğunda işimizi al ve bitir, gözümüzün önünde teslim et; harici zamanlarda ise istediğin zaman gel istediğin zaman git, istediğin işi al ve yap. Elinde iş yok ve bizim işi tercih ettiğinde ise sadece bizim işimizi yap modelidir.

    Bu kanıya ve modele nasıl mı vardık?

    Çünkü adı freelancer olan kişi ve kişilerin neredeyse tamamı tabiri caizse biraz gevşek çalışıyorlar. İstisna olanlar değerli arkadaşlarım elbette var. Kimse üstüne alınıp bu sözüme takılmasın. Oysa müşteri odaklı çalışan bizler için bu büyük dezavantaj ve sıkıntısını çok çekiyoruz. İşi gözümüzün önünde yapan bu arkadaşlara ise gözümüz gibi bakıyoruz. Çayını, kahvesini eksik etmiyoruz. Yemek konusunda ise ben çok katıyım. Sadece benim işimi yaparken söylerim ve yediriririm.

    Tüm bunların haricinde masası, çayı ve kahvesi dediğim gibi, interneti ve işyerinin tüm imkanlarından bizim tamamen haberimiz olması kaydı ile (iş aldı, müşterisi gelecek, ailesine gösterecek, sevgilisi-nişanlısı görecek) kişiliğine ve isteğine saygı duyarak yerine getiriyoruz.

    Zaman içinde kimliğinden tutun da ailesine kadar çaktırmadan inceliyoruz. Bazen çaktırıyoruz da... İşveren biri için bu çok abes bir sorgulama olmasa gerek. Bir fabrikaya girerken sayısız evrak verirken kimsenin sesi çıkmıyorsa ve o fabrika sahibi de bir işveren ise ben de bir işverenim, aynı haklara sahibim. Sonuçta işim olduğunda kiminle çalıştığımı bilirim.

    Başka bir ayrıcalığı ise serbest çalışan biriyle MSN'de çalışıyorsanız çok rahat ve sizi çileden çıkaran tepkiler alabilirsiniz. Ofis ortamında zaman içinde bu tepkileri veremiyorlar.

    Konu sahibinin dediği gibi biz kimseyi üç günde kapının önüne koymuyoruz. Bizimle çalışmak isteyen gelir veya gelmez. Kişinin özgür iradesi bilir. Sonuçta kendi adını freelancer koymuş birini sınırlayamazsınız.

    Kimlik istemeyi doğru bulsam da çok mırın kırın eden olursa kimliğin orjinaline çıplak gözle bakılır, tckimlik.nvi.gov.tr adresinden sorgulanır ve not alınır.

    Ofis için genel bir sözleşme imzalatmak bize göre bile saçmadır, sadece kendi işlerinizde her verdiğiniz iş üzerine sözleşme yapmak daha doğru ve güncel olacaktır.

    Çok doğru bir karar ve değerlendirmek isteyen arkadaşlar için de iyi bir fırsat.
    Kimse kimseyi zorlamıyor arkadaşlar. Yorumlar sadece yapıcı olmalı, eksik-gedik ve önerileriniz varsa iletilmeli, soruna sorun ile gitmeyi bırakıp dalga geçmek yerine çözüm üretmeliyiz.

    Saygılarımla
    Mustafa KARALI
    Tesekkurler Sayin Mustafa Karali , Belkide benim anlatmak isteyipte anlatamadığım bazı konulara deginmisiniz.
    Bunu ilk düşünenin ben olmadığımı ,bir cok hindistanli gencin biraraya gelip özellikle Alman ve Amerikan firmalarının islerini imece usülü yürüttüklerini biliyordum ama demekki Türkiye içindede bu sekilde çalışılıyor.
    Gelen mail ve tepkilerden doğru yolda oldugum anlaşılıyor.Burda boş,lüzumsuzca yorumlar yapanlar olsada konuyu cok enteresan bulduğunu anlatan arkadaslar beni daha cok motive ediyor.
    Ayrica bazı arkadaşların yorumları gercekten akla zarar.Konulari nasıl bir ruh haliyle analiz ettiklerini anlamak gercekten zor.
    Muhalefet eden arkadaslara bakıyorum ya cok başarılı belli bir müşteri portfoliosu olan ve yeni bir piyasaya ihtiyac duymayan arkadaslar, yada bazıları gibi bakıyorsunuz ne referans var sitelerinde ne birsey, cok bilen bir edayla ahkam kesiyorlar.Lafa gelince herseyi biliyorlar ama gercekte hep yerinde sayan tipler.
    Gercekten tuhaf yorumlar yapılmış.elektrik su parası soranlar bile olmuş.Hayir islerini karıştıranlar falan.Ya arkadaslar nasıl bir ruh halindesiniz.Ben niye Hayir icin böyle seyler yapayım.Hayir yapacak olsam Filistin'e yardim ederim bilmem Afrika'ya para yollarım.Ticarette Hayir ısı diye birsey olmaz.Ticaretin prensibinde yok böyle bişey.Ticaret çıkarlara dayanır.Win winden ibarettir.Cikarim olmasa teklif bile etmem.Ama benim yanımda çıkar görmeyen bir zahmet evinde otursun.
    Doğru bu is emek ısı .Mekan önemli değil aslında.Homeofficelerin avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda maalesef cok.Kendimden biliyorum.Esimin bütün gün pc nin basında oturmamdan nasıl rahatsız olduğunu biliyorum.Sanki evde olunca çalışmak zorunda degilmişim gibi.Çoluk cocuğun bazen rahat birakmamasi yada bazen kendi iç disiplinimizi evde yakalayamamiz,motivasyonumuzu kaybedip üç bes saatte yapılabilecek isleri günlerce haftalarca sallamamiz sanırım aramızdan bir cogunun yaşadığı seyler.Gruppen dinamik müşteri ararken bile cok etkili bir durum.Digerlerinin çalıştığını izleyen bir insan sanırım öylece boş boş oturmak yada televizyon izlemek istemeyecektir.
    Bana paranin hepsini ödemezsin olur biter diyen arkadasa sesleniyorum.Ben hiç kimseye önden ödeme yapmıyorum zaten artık.İsi bitir parani al diyorum.Ama buda bir iki hafta ısı bekleyip sonrada arkadas beceremeyip kaçınca benim müşterimin önünde rezil olmamı engellemiyor.İnsanın bazen istemiyorum bu ısı artık vazgeçtim baskasına yaptırın diyesi geliyor enerjisini kaybettiği icin.
    Cok basit aslinda anlamasi ama kavrayamayan arkadaslar icin tekrar bahsediyorum.Kendime güçlü bir takim oluşturmak istiyorum.Kimsenin birbirine bağlı ve mecbur olmadıgı,karşılıklı kazan kazan iliskisine dayanan,kaliteli projeler üretebilen bir is cevresi.Hayir icin yaptıgım hiç birsey yok.
    Burda hepimiz biliyoruz bir ilan verdigimiz zaman ilana kac kisinin başvurduğunu.Bu insanların yeni islere ihtiyacları olduğu cok aşikar.Hepsine cok saygı duyuyorum.Bos Bos ahkam kesmektense uzaktan uzaktan göbeğini kasiyarak ,ısinin pesine düştüğü icin.
    Bende az çalışmıyorum.Cok zaman sabah çıkıp gece yarısı eve dönmemin sebebi kahve köşelerinde oturmam değil müşteri aramamdir.Çalışmak isteyen arkadaslar zaten takındıkları tavırlardan belli,gelen maillerden kimin neyin pesinde olduğu cok acik.O yüzden saçma sapan yorumlar yapan arkadaşları ciddiye bile almıyorum artık.Onlar konuşacak ben çalışacağım.
    Bu arada hala Masa üstü yazilimlar konusunda usta bir arkadasa ihtiyacım var.Lafta değil gercekten konuya hakim olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum.
    Sürekli cevap yazamiyorum.Ama anlaşılan bu konu daha cok yorum alacak.Beklentim baltalamak yerine birilerininde tavsiyelerde bulunması.Hicbir işverenin bende düşünüyordum ortak hareket edebiliriz dememesine şaşırıyorum mesela.Yapıcı fikirlerinizi bekliyorum.
    Yanlisi söylemek değil marifet bunu benim kızım bile yapıyor. nasıl olabileceğini söyleyebilmek .
  • 24-11-2012, 23:36:52
    #66
    Muz
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Bence güzel bir düsünce hayirli olur insallah.
  • 25-11-2012, 01:03:42
    #67
    Promedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben niye Hayir icin böyle seyler yapayım.Hayir yapacak olsam Filistin'e yardim ederim bilmem Afrika'ya para yollarım.Ticarette Hayir ısı diye birsey olmaz.Ticaretin prensibinde yok böyle bişey.Ticaret çıkarlara dayanır.Win winden ibarettir.Cikarim olmasa teklif bile etmem.Ama benim yanımda çıkar görmeyen bir zahmet evinde otursun. .
    Bence bu laflarınzıdan sonra en basta yazdıgınız

    Promedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaslar konuyu dogru yerdemi actim bilmiyorum.Ama umarim öyledir.Bir cok freelance arkadasimizin evde rahat calisamadiginin farkina vardim.O yüzden Istanbulda yazilimci ve grafiker arkadaslar icin bir bulusma noktasi ,OFIS tutmaya karar verdim.Bu sayede birbirlerindende karsilikli istifade edebileceklerini ümit ediyorum.Freelance calisan arkadaslarin ofis icin kira ödeme ihtiyaclari olmayacaktir.Cay,kahve ve internet gibi temel ihtiyaclar tarafimizdan salanacaktir.Katilim sayisi 10 arkadasla sinirli kalacaktir.Katilim icin arkadaslarin asagidaki iki adrese email yollamalarini ve hangi konularda calistiklarini,referans,resim ve nufus cuzdani kopyalarini tarafima ulastirmalari gerekmektedir.
    Sunu belirtmek istiyorum.Gercekten yaptigi iste iyi oldugunu dusundugum arkadaslari tercih edicem.Basvuran arkadaslar lütfen en bastan ne isle ugrastiklarini ve referanslarini yollasinlar.R 10 üyesi olmak mecburidir. .

    degiştirmenizx daha dogrusu olur konu baslıgını yada içerinigini soyle yazmalıyıdnız ....

    "Ben promedya arkadaslar gelin ben size ofisimde yer acayım sizde bunun karsılıgında benim ornegin 1000 tlye yaptıgıracagım işleri 150-200 tl ye yapın ve lafta bir offisiniz olsun "

    arakdasım kusura bakma ama ben yurtdısındada bu işi yaptım yurt içindede yaptım ve senin dediğin sekilde ortamlarada girdim.o office gelen her eleman sana ayda en az 2000-3000 kazandıracak
  • 25-11-2012, 02:13:11
    #68
    ozmen_celik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bence bu laflarınzıdan sonra en basta yazdıgınız




    degiştirmenizx daha dogrusu olur konu baslıgını yada içerinigini soyle yazmalıyıdnız ....

    "Ben promedya arkadaslar gelin ben size ofisimde yer acayım sizde bunun karsılıgında benim ornegin 1000 tlye yaptıgıracagım işleri 150-200 tl ye yapın ve lafta bir offisiniz olsun "

    arakdasım kusura bakma ama ben yurtdısındada bu işi yaptım yurt içindede yaptım ve senin dediğin sekilde ortamlarada girdim.o office gelen her eleman sana ayda en az 2000-3000 kazandıracak
    Burda yanlis olan hic bir durum yok.Konuyu baltalamak icin yazdiginiz cok asikar.Ama bunun size bir faydasi olmayacaktir.Ayrica 2,3000 cok bir parami acaba?Allah daha fazla versin arkadasim.Hasetci hasediyle yer bitirir kendisini.Yurtdisinda cok is yapmismis.Bu bize neyi anlatmali simdi..By tecrübe diyip aman bu adam böle dedi vazmi gecelim diyecez..Baltalama pesinde oldugunuz cok acik.Muhattap bile alinmaya degmezsiniz.
  • 25-11-2012, 02:44:03
    #69
    ozmen_celik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "Ben promedya arkadaslar gelin ben size ofisimde yer acayım sizde bunun karsılıgında benim ornegin 1000 tlye yaptıgıracagım işleri 150-200 tl ye yapın ve lafta bir offisiniz olsun "

    arakdasım kusura bakma ama ben yurtdısındada bu işi yaptım yurt içindede yaptım ve senin dediğin sekilde ortamlarada girdim.o office gelen her eleman sana ayda en az 2000-3000 kazandıracak


    Kimse kimseyi zincirle bağlamıyor, r10 da takılıp bu işi yapan kişilerin de salak olduğunu sanmıyorum! beğenmeyen çıkar gider. Size ne oluyor anlayamadım bu kadar stres yapıyorsunuz.
  • 25-11-2012, 03:34:51
    #70
    Promedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Burda yanlis olan hic bir durum yok.Konuyu baltalamak icin yazdiginiz cok asikar.Ama bunun size bir faydasi olmayacaktir.Ayrica 2,3000 cok bir parami acaba?Allah daha fazla versin arkadasim.Hasetci hasediyle yer bitirir kendisini.Yurtdisinda cok is yapmismis.Bu bize neyi anlatmali simdi..By tecrübe diyip aman bu adam böle dedi vazmi gecelim diyecez..Baltalama pesinde oldugunuz cok acik.Muhattap bile alinmaya degmezsiniz.

    birincisi adam gibi konusmayı ogren 2.ciside biz senini gibi cinali takılmaya calısanalrı cok gorduk üslübün adabınla konus..
  • 25-11-2012, 03:36:50
    #71
    Pardon ama siz kimsiniz ki size kimlik fotokopilerini versin insanlar
  • 25-11-2012, 03:43:42
    #72
    LG700 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Pardon ama siz kimsiniz ki size kimlik fotokopilerini versin insanlar
    Diyorum ya arakdasım Bu Promedya adındaki forum üyesi resmen CİNALİ