• 22-05-2020, 16:16:53
    #1
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Merhabalar,

    Uzun süredir düşünüp, tasarladığım web sitesi projem için çalışacağım bir firma arıyorum ama mutlaka firma olması şart.
    İlgilenecek firmalardan beklentim; İstanbul'da olması, bir ekibin olması özellikle destek kısmı için ve iletişim kuracak firmanın web sitesini ve referanslarını beklemekteyim.
    Proje detayları ve projeye istinaden teklifi 2. aşamada toplayacağım.

    Şimdiden ilgilenecek firmalara teşekkür ederim.

    Saygılarımla.
  • 22-05-2020, 16:20:56
    #2
    Neden firma olması gerektiğini merak ettim.
    Şahsen hali hazırda türkiyenin önde gelen medya kuruluşlarının birinde çalışıyorum. Freelance olarak da iş yapıyorum.Firma isteğiniz doğrudan fatura kesme ile ilgiliyse onda da problem olmaz
  • 22-05-2020, 17:46:04
    #3
    mustafasatirogl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Neden firma olması gerektiğini merak ettim.
    Şahsen hali hazırda türkiyenin önde gelen medya kuruluşlarının birinde çalışıyorum. Freelance olarak da iş yapıyorum.Firma isteğiniz doğrudan fatura kesme ile ilgiliyse onda da problem olmaz
    Konu fatura değil. Kurumsal bir firma olmasını, sözleşmenin olmasını, ekibin olmasını vb. isteklerimden sebep tercihimdir.
  • 23-05-2020, 03:06:49
    #4
    Firma dan teklif istemesinin 2 doğal nedeni vardır.
    1- Muhattap bulabilme. Freelance telefonu kapattığı anda ilişkin kalmaz. Hastayım, cenazem var, valla yarın biter gibi söylemlerin kurumsal firmalarda geçerliliği yoktur.
    2- Fatura ve sözleşme. İşin adı sözleşme ile konur ve detaylandırılır. Her 2 taraf anlaşma şartlarını yerine getirme ve getirmeme durumlarında nelerle karşılaşabileceği bellidir.

    Dezavantajları; Freelance fiyatı uygundur cezbeder. Firma çok basit bir işlem olmaması durumunda iyi fiyat çeker. Dolayısıyla fiyatın neredeyse 2-3 katı olabileceğini kabul edilir.
  • 23-05-2020, 21:37:51
    #5
    Hayat ve kariyer yolu bile insanın çok değişebilir.
    Çok uzak düşünmeyin lütfen anlaştığım freelancer kariyer planını değiştirdi ve bir firmada çalışmaya başladı, ne olacak? En basit örnek.

    Asla yanlış anlaşılmasın yaptıkları işler, verdikleri emekler çok değerli çok önemli.
    Ben sadece bir tercih yapmak istedim asla taraf tuttuğum bir durum yok ortada, herkesin emeğine saygım sonsuz.

    Bu arada bende 12 senedir Türkiye'nin çok değerli firmalarında görev almış biriyim ve tecrübemin 7 senesi bilişim sektöründe geçti ki hala geçmekte
    Bu sebeple destek, yazılım geliştirme, efor, proje planı, SLA vs. gibi kavramları bilip, tercihimi bu yönde yapmak istedim.

    Umarım yanlış anlaşılmadım
    Anlayışınız için teşekkür ederim.