• 10-06-2025, 23:11:40
    #1
    * Şikayetçi olduğum üye: @YALINHOST;
    * Şikayetçi olma nedenim: Geç dönüş & Komisyon yansıtma
    * Açıklama ve kanıtlarım:



    Merhabalar,

    @YALINHOST; Firmasında 1 adet domainim bulunmakta. Firmadan bana hiç bir şekilde domain süresinin dolmasıyla ilgili veya fatura oluşmasıyla ilgili hiç bir şekilde mail gelmedi. Bugün domain açılmayınca sistemlerine girip ticket oluşturmak durumunda kaldım. (Yenileme yapılamadığından dolayı)
    https://prnt.sc/xtXi_4xROoLa
    Saat 12:44 'de oluşturduğum ticketa hiç bir dönüş olmadığından ve durumunda biraz aciletinin olmasından kaynaklı saat 14:54 'te Whatsapp üzerinden iletişime geçip durumu ilettim kendilerine. https://prnt.sc/3hyD_9xdcVC-
    21:04 'de acil olan konuma sağolsunlar dönüş yaptılar. (yaklaşık 8 buçuk saat)
    22:10 sularında faturayı ödeme işlemine geçtiğimde ise, Kredi Kartıyla tek çekimde 21,50 TL komisyon yansıtıldığını gördüm, zaten domain için 670 TL istenildi birde neden tek çekim komisyonu ödüyorum ? Faturanın ekran görüntüsü: https://prnt.sc/Llz0TDyogDKw
    Bunu yetkiliye sorduktan sonra ise ; https://prnt.sc/lkGY49upLxP8
    Komisyon oranını müşteriye yansıtmak yasal mı diye soruyorum, karşılığında "TüvTürk kurumuma araçınız varsa muayene için götürdüğünüzde orada da alındığını göreceksiniz devletin ihaleli kurumu" diye saçma bir cevap alıyorum.
    22:30 'da ise transfer kodumu paylaştılar.

    Yaklaşımları hiç bir şekilde profesyonel değil, 9-10 saat sonra resmen "domainini de al git" denildi.

    transfer işlemini başlattım, kaç gün artık bakacağız.

    Şimdi benim sormak istediklerim ;
    Whatsapp üzerinden de sorduğum gibi domain yenileme süresi yaklaşınca mail ile bildirim yapıldığını belirtiyor, bana gelen bir mail yok kayıtlarının incelenmesini,
    Tek çekimde komisyon yansıtılmasının yasal olup olmadığı konusunda aydınlatılmak isterim.
  • 11-06-2025, 10:24:00
    #2
    Kategori Moderatörü
    @YALINHOST; cevabınız bekleniyor.
  • 12-06-2025, 16:54:22
    #3
    6502 sayılı Kanun’un 4/4 maddesi uyarınca ek masrafların tüketiciye önceden yazılı veya ekranda bildirilmesi ve bu bildirimin ispatının zorunlu olması şarttır. Bu çerçevede, ekstrede yer alan 21,50 TL’lik işlem ücreti YALINHOST kaynaklı bir kesinti olmayıp ödeme altyapısı sağlayıcısı bankanın komisyon tutarıdır ve faturamızda “Kredi Kartı ile Ödeme Komisyonu (%4) – 21,50 TL” satırı müşterinin dikkatini çekecek şekilde tamamen şeffaf olarak gösterilmektedir. Ödeme ekranında kullanıcı “Kredi Kartı (+21,50 TL)”, “Banka Havale/EFT” ve “Kredi Bakiyesi” seçeneklerini görmeden ödeme işlemini başlatamamaktadır. Domain yenileme hatırlatma e-postaları sistemimiz tarafından yenileme tarihinden önce otomatik olarak gönderilmekte olup, yenilemelerin takibi müşterinin sorumluluğundadır. Müşterinin yaklaşımı nedeniyle hizmet vermeme hakkımızı kullanarak transfer kodunu kendisi talep etmeden derhal ilettik ve transfer işlemi anında onaylandı. Destek talebindeki gecikme ise, domain askıya alındığı için yenileme öncesi domain kayıt firmamızla iletişime geçilmesinden kaynaklanmıştır.
  • 13-06-2025, 13:07:24
    #4
    Kategori Moderatörü
    @MusteR;

    Firmanın yanıtını gördünüz, bu konu Türkiye'de çokça tartışılan bir konu, kişisel veya kurumsal bir yorum yapmak doğru olmaz, hakkınızı yasal yollarla aramanız daha doğru olacaktır.

    Size ulaşmayan mailler konusunda da firmanın bir şekilde size mail veya sms şeklinde bu kritik bildirimleri ulaştırması gerekir, fakat firmanın tercihidir sms veya mail gondermek, bu konudada malesef herhangi bir yaptırım uygulayamayız.

    Domaininizin transferi tamamlandı mı, firmanın bu konuda yapması gereken bir şey var mı ?
  • 16-06-2025, 14:25:57
    #5
    Kategori Moderatörü
    Sanırım herhangi bir sorun yok. Olsaydı şikayet sahibi foruma girdiği halde konuya da yazardı diye dusunuyorum konuyu kilitliyorum.