Arkadaslar merhaba. Bu yazimdan 1 hafta 10 gun kadar evvel bir konu basligi daha acmistim "isimizbu" ile ilgili. Fakat o yazdigim yazinin aksaminda "Emre" isimli arkadas benimle msn'de iletisim kurmus ve bana bir cozum onerisi sunmustu. 2 ay kadar bekletmelerinden dolayi girdigim zarara karsilik TR'de calistiklari "Sistemnet Telekom" datacenterinden 2 adet p4 3.2 HT islemcili 2 gb. ram li 120 ser gb. hdd li ve 5 mbit unmetered bw li makina saglayacaklardi. Bu gorusmemizin uzerinden tam tamina 1 hafta 10 gun gecmesine ragmen kendileriyle hergun gorusmeye calistigimda benimle mesajlasmamaya mesajlassalarda hergun oyalamaya basladilar. Ve en son 2 gun evvel "Emre" isimli arkadas bana sali gunu makinalarin kesinlikle teslim edilecegini belirtti yani bugun. Fakat sabahtan beri kendisi msn'de olmasina ragmen beni kayda alip cevap yazma ihtiyaci dahi hissetmiyor.
Ki arkadas daha evvel almanyadaki Valueserver datacenterinden yaptigi siparisler icin beni 2 aydan fazla bekletmesinden sonra TR sunucularda hicbir sorun yasatmayacagini, TR'den verdikleri makinalarda problem yasamadiklarini belirtmisti o gun bana. Fakat ortada ne makina var ne de kayda deger bir bilgi.
Ve ustune ustluk arkadaslar bu insanlar benim p4 3.2 leri siparis ettigim tarihten sonra forumlarda ayni ozelliklerde sunucu kiralama islemleri icin yazi yazmislardir. Bana verecekleri yerde sunuculari ilk etapta benim zararimi karsilayacaklari yerde, ellerindeki hali hazirdaki sunuculari baskalarina satip para kazanma cabasi icerisine girmislerdir.
Bu firmayi siddetle kiniyorum. Ve benden size tavsiyedir bu firma ile hicbir sekilde aldanipta is yapmayin. Bu firmanin sahibi Gokhan'ida adam gibi adam biliyordum. O da abi abi diye diye beni yaniltti.
Kendilerine yolladigim ucretin tamamen tarafima geri iadesini talep ediyorum kendilerinden. Kendilerine 7 is gunu muhlet veriyorum. Ve 7 is gununden sonra kendilerine calistigim is yeri olan AFYON ACI BILGISAYAR VE INTERNET HIZMETLERI LTD. STI. sorumlu avukatinca dava acacagimi acikca ibraz ediyorum. Bu durumun buralara gelmesi tamamen kendi hatalaridir.
Isimizbu Sunucu Hizmetleri Hakkinda ( Onemli )
12
●1.271
- 20-02-2007, 14:45:54Üyeliği durdurulduİnsanların iyi niyetini süistimal edip, sürekli bahanelerle başından savuşturmak iş ahlakına aykırıdır. Alınan hizmet en kısa sürede müşteriye teslim edilmeli, müşteri memnuniyetsizliği karşılığında ücretin iade edilmesi gereklidir. Ne yazık ki tüm şirketler/şirket görünümlü şahıslar bu iş ahlakına sahip değiller. Umarım yatırdığın ücreti en kısa zamanda geri alırsın. Almazsanda elimden geldiğince yardımcı olacağım.
- 20-02-2007, 15:13:47"Emre" isimli arkadasla yaptigimiz gorusmeler asagidaki linklerdedir.
- http://www.beyazitozturk.com/emre.doc
- http://www.beyazitozturk.com/emre2.doc - 20-02-2007, 16:04:49BİLİŞİM SUÇUNUN TANIMI
Bilgisayar, çevre birimleri, pos makinesi,cep telefonu gibi her türlü teknolojinin kullanılması ile işlenilen suçlardır.
BİLİŞİM SUÇLARININ TÜRLERİ NELERDİR?
Suçların türleri TCK da suç teşkil edecek tüm suçları kapsaya bilmekte veya bu suçlara zemin hazırlamaktadır. Suçların işleme şekilleri;
Hakaret, küfür, kredi kartı yolsuzlukları, sahte belge basımı, bilgilerin çalınması ve buna bağlı olarak devam edebilecek suçları kapsamakla, birlikte bunlarla sınırlı olmayıp, günden güne değişiklikler göstermektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüz Bilgi İşlem Şube Müdürlüğümüz 1999 yılından itibaren değişik birimlerden ve Cumhuriyet Başsavcılıklarından gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına başlamıştır. 1999 yılında başlayan çalışmalarımız talebin atması nedeniyle Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü içerisinde bulunan Bilgi Sistemi Büro Amirliği bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. 2002 yılından itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde İnternet ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğün kurulması sonucu taşra teşkilatı olarak Şube Müdürlüğümüz içerisinde Bilişim Suçları Büro Amirliği adı altına çalışmalarını sürdürmektedir.
ÜLKEMİZDE EN ÇOK KARŞILAŞILAN BİLİŞİM ŞUÇLARINDAN ÖRNEKLER- Başkalarının adına e-mail göndererek özellikle ticari ve özel ilişkileri zedeleme.
- Başkalarının adına web sayfası hazırlamak ve bu web sayfasının tanıtımı amacıyla başkalarına e-mail ve mesaj göndermek ve bu mesajlarda da mağdur olan şahsın telefon numaralarını vermek.
- Kişisel bilgisayarlar yada kurumsal bilgisayarlara yetkisiz erişim ile bilgilerin çalınması ve karşılığında tehdit ederek maddi menfaat sağlanması
- Şirketlere ait web sayfalarının alan adının izinsiz alınması ve bu alan adlarının karşılığında yüklü miktarlarda para talep etmek.
- Özellikle Pornografik içerikli CD kopyalamak ve satmak.
- Sahte evrak basımı gibi çok farklı konuları içerebilmektedir.
- NOT: Unutmayın bu tür suçların tek mağduru siz değilsiniz. Karşılaşılmış olan durumdan utanmadan tüm deliller ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına başvurunuz.
- Yasadışı siteler (web sayfaları) ile ilgili şikayetlerinizi 155@iem.gov.tr adlı e-mail ihbar adresine bildirebilirsiniz.
- Şahsınız ile ilgili şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili elde edebildiğiniz tüm deliler ile birlikte en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek şikayetçi olabilirsiniz.
- İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan tüm tahkikatlarda Savcılık talimatı veya Mahkeme kararı esas alınmaktadır.
- Şikayetçi olduğunuz konular ile ilgili olarak yapılacak çalışma neticesinde ISP(İnternet Servis Sağlayıcının) yurt dışında bulunması durumunda Adli Makamlar tarafından yapılacak olan Adli İstinabe ile konunun takibi yapılabilmektedir.
- Şirketinize veya şahsınıza ait önemli bilgilerinizin yer aldığı bilgisayarınız ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmayınız.
- İnternet ortamında %100 güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağını unutmayın!
- Özellikle Chat ortamında bilgisayarınıza saldırılabileceğini;
- Chat de tanıştığınız kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon, işiniz v.s. konularda şahsi bilgilerinizi vermemeniz gerektiğini unutmayın!
- İnternet ortamında tanıştığınız kişilere kredi kartı bilgilerinizi vermeyin.
- İnternet üzerinden yapılan yazışmalarınızda karşınızdaki kurumlarla özel bir yöntemle yazışmanızda fayda olacaktır. Bu şekilde sizin adınıza birlikte ticaret yaptığınız şirketlere asılsız bilgiler veya sizi kötüleyici bilgiler gönderilse bile karşı taraf bunun sizden gelmediğine emin olacaktır.
- Bilgisayar Yoluyla Dolandırıcılık TCK 503-507: Dolandırıcılık ve İflas
- Bilgisayar Yoluyla Sahtecilik TCK 316-368: Sahtecilik Suçları
- Kanunla Korunmuş Bir Yazılımın İzinsiz Kullanımı 5846'nolu Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK)
- Yasadışı Yayınlar TCK 125-200: Devletin Şahsiyetine karşı cürümler;
- TCK 480-490: Hakaret ve Sövme Cürümleri
- TCK 426-427: Halkın ar ve haya duygularını inciten veya cinsi arzuları tahrik eden ve istismar eder nitelikte genel ahlaka aykırı: ve diğer anlatım araç ve gereçleri.
- Bilgisayar Sistemlerine ve Servislerine Yetkisiz Erişim ve Dinleme "Bilişim Alanında Suçlar TCK 525a, b, c ve d". Maddeleridir.
1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni TCK'nın kapsamında, bilişim sistemlerine karşı işlenen suçları da gerekçeleriyle birlikte yer alıyor.
Bilişim sistemine girme, sistemi engelleme,bozma, verileri yok etme veya değiştirme, tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması kapsamındaki suçları tanımlayan kanun maddeleri TCK'nın 243 -246.maddelerinde yer alıyor.
Bilişim sistemine girme
MADDE 243. - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
MADDE 244. - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykırı olarak veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen, erişilmez kılan, değiştiren, yok eden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması
MADDE 245. - (1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılır.
(2) Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması
MADDE 246. - (1) Bu Bölümde yer alan suçların işlenmesi suretiyle yararına haksız menfaat sağlanan tüzel kişiler hakkında bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
Arkadaslar yukarida belirtmis oldugum gibi herkes bilsin ki artik internet uzerinde yapilan her tur yolsuzluk bir suc teskil etmekte ve sizleri magdur edenler yasal firmalar olsun olmasin her turlu hakkinizi sonuna kadar savunabilmekte ve cozume kavusturabilmektesiniz. Artik hickimse hickimsenin emegiyle ve ekmegiyle oynayamaz. Bunu unutmayin ve hicbir konuda caresiz kalmayin. Bilisim sektorundeki her turlu zarariniz icin dava acmakta ozgursunuz ve emin olun cozum bulabilirsiniz.
Ben bu konuyla alakali detayli bilgiyi calistigim firma avukati araciligi ile almaktayim ve sizlerle burada paylasacagim.
NOT: Bilgiler alintidir. ( İstanbul Emniyet Müdürlüğü - Hoşgeldiniz ) - 20-02-2007, 16:06:24Merhabalar tekrardan,
bizden almış olduğunuz hizmetin almaya sunucusu size teslim edilmiştir.Fakat stoklarda sorun yaşadığımız doğrudur.Geçen görüşmemizde geri ödeme yapilabilceği hakkında bilgi verdim ve bu sorunun giderildiğini sanıyordum.Forum'lara konu açıp hakkımızda yaptığınız hakaret edici tavırlar gerçekten çok üzülerek söylüyorum ki çok ayıp.2 gün arayla sunucu değişikliği talepleriniz tarafımızca olumlu yanıtlanmıs ve sizinde bu sunucu değişme talepleriniz bizide maddi yönden zarara sürüklenmiştir.Biz size firmamız bünyesince ücretin geri gönderilmesi veya bir kaç gün bekleterek türkiye sunucularımızdan size istediğiniz konfigürasyon'da sunucu verebilceğimizi iletmiştik. 20.02.2006 saat 16:00'da yapılan telefon görüşmesi ile sorunun halollması yolunda görüşmeler yapılmıştır bu konuların artık kapanmasını diliyoruz.
Caner YILMAZ - 20-02-2007, 16:21:40Bizzat calismis oldugum firma avukatiyla gorusmus ve eger yaklasik 2.5 aylik zararimin para iadesi veya hizmet teslimi ile giderilmemesi karsiliginda sirketsel ve kisisel bazda suc duyurusunda bulunacagimi sizlere acikca ibraz ediyorum. Bu durumun buralara gelmesindeki etken ben degilim. Ben 2.5 ay bekledim. Hicbir firma hicbir musterisini 2.5 ay bekletmemistir. Hicbir musteride hicbir firmayi 2.5 ay beklememistir. Birkac gun dediginiz bekletilme suresi 1 hafta 10 gunu gecmistir. Ben hicbir sekilde kimsenin ekmegiyle emegiyle oynamak istemedigim gibi, hickimseninde benim ekmegimle ve emegimle oynamasinada musade edecek kadar bilgisiz bir insan degilim. Bu gibi durumlarda yasal sorumluluklarimi ve hizmet almaya calistigim firmanin bana karsi yasal sorumluluklarini cok iyi biliyor ve bilmedigim konulardada kendimi oldukca fazla gelistiriyorum. Ben firmaniza sozlu ya da yazili olarak hicbir sekilde hakaret icerici bir yazi yazmadim. Ve yazmam. Ben sadece sizden hakkim olan ucreti veya hakkim olan hizmetin tarafima iadesini talep ediyorum. Kimsenin zor durumda kalmasindan hosnut olacak bir insan degilim. Saygilar dilerim.
- 20-02-2007, 16:37:46Üyeliği durdurulduSonucu burada tartışacağınıza kendi aranızda çözüp burada tartışmanın son metnini yayınlarsanız daha sağlıklı olacaktır...
saygılar. - 25-03-2007, 08:00:37Isimizbu ile sorunlar çözülmez . İslerinini (artık ne ise) çok iyi yapıyolarBatıServer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
