Lütfen bilgi verirmisiniz?
17
●755
- 16-05-2014, 21:52:17Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.sırtımızı Onur Beye yasladık sorunsuz hizmet almanın keyfini yaşıyoruz
- 16-05-2014, 23:08:18Üyeliği durdurulduisim tescille yıllardır çalışıyorum. ama domainden dolayı bir ara isimtescilden host aldım. güzeldi
sonra reseller aldım afedersiniz zıçtılar, ofislerine gidip para talep etmek zorunda kaldım.
şimdi onur bey den 2-3 yıldır reseller hizmeti sorunsuz alıyorum. ama vds ye geçmek istedim sorun çıktı
ama şu kafama takılıyor. 3-4 tane site aktif ve en fazla 100-200 tekilli siteler
ve bunlar vds kaldıramıyorsa neden satıyorsunuz? tek sitelik sistemlerse bu kalitenizi düşürür
kişiler geliyor vdsyi gorup istiyor siz onları almayın biz onları süs olarak koyduk size vps verelim diyosunuz RESMEN.
ama ben heves ettim vds istiyorum reseller ve vps nin üstü. ben vps satmak istiyorum
neden bunu alamıyorum hadi aldım neden sorun yaşıyorum.
sunucu mu almam gerekiyor ozaman neden vds var.
birtane sitemle alakalı sorun dediler siteyi suspend ettim ama hale ram gidip bitiyor.
şimdide siteyi komple silme talebi gonderdim.
VDSde sorunsuz 100-150k kaldırabilmek istiyorum. - 17-05-2014, 00:57:43ARGE34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin alacağınız bir hizmetin yerine farklı hizmet önermeleri sizin iyiliğiniz içindir, kullanım amacınıza daha uygun olduğu düşünüldüğü için tavsiyede bulunulur. Farklı kullanım amaçları için de farklı hizmetler tavsiye edilebilir. Taktir edersiniz ki hosting şirketi yetkilileri tecrübe olarak bu konuda daha üst seviyede olacağından sizi en doğru şekilde yönlendirir. Farklı bir kullanım amacı olan müşteriye de vds önerilir vb.. yani bu konuya çok takılmanız biraz anlamsız olmuş, sonuçta bir öneri yapılıyorsa siz düşünüldüğünüz için yapılmış. - 17-05-2014, 01:02:24Arkadaş anladığım kadarıyla Hacı Muratla 250 300 basıp ralli yapmak istiyor.
Kolay gelsin iyi çalışmalar
ARGE34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 17-05-2014, 01:18:30VDS'nin amacı farklı VPS'nin amacı farklı hocam. Siz sitelerinizle alakalı bir işlem yapmak istiyorsanız, hosting sağlayıcılarınızın dediği önerilerde vps almalısınız. Ben kişisel işlerim için VDS almalıyım. Yani tamamen ihtiyaca yönelik kullanım söz konusu burda. Siz diyorsunuz ki neden var bu VDS. Örnek veriyorum;ARGE34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben VDS ile upload-downlaod yapıyorum ve wware-z siteme içerik sağlıyorum daha fonksiyonel. Ama bunu vps'de yapamaz mıyım? Bir şekilde belki yaparım ama kolaylık açısından vds daha ön planda. Bu şekilde düşünün. - 17-05-2014, 01:34:23Bu kadar insan size açıklama yaptığı halde ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz,ARGE34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sanal sunucunuz vds de olsa vps de olsa standart haliyle sitelerinizi taşımayacak, optimize ve - veya özel yazılımlara (litespeed - nginx vs) ihtiyacınız olacak,
Arkadaş açıklamış size ssd diskle daha fazla ios olacağı için daha çok performans alacaksınız diye.
Bunları kendi başınıza kurup çalıştıramayacağınıza göre (sunucu yönetimi hakkında fikriniz olmadığını sanıyorum) neden hala ısrarla vds daha iyi diye duyduğunuz için diretiyorsunuz ki?
Firma ile yıllardır sorunsuz çalışmışsınız, hiç mi güven veremediler (hiç sanmıyorum) size? Tavsiyesine uysanızda kendiniz de firmanızda rahat etseniz olmaz mı?
İllaki vds ile devam edeceğim diyorsanız hem sitelerinizde hem sunucunuzda optimizasyon yaptırmanız gerekecek. - 17-05-2014, 01:52:17Üyeliği durdurulducevaplar için teşekkür ederim sizler nasıl yazdınız üşenmediniz olumlu yada olumsuz.
bende cevap vereyim,
vds deki amacım kesinlikle saçma değil eski bir teknikservisim buna göre mantıkla yaklaştım
vds reseller ve vps nin üstünde göründüğü için hem satış hemde kullanmayı düşündüm. ve tabi ücret konusundada cazip buldum.
onun dışında reseller ve vps den üstte rütbe bazında örnek verirsem daha üst buyüzdende daha kaliteli olması gerektiğini daha iyi olması gerektiğini düşündüm.
ama işleyiş ve amaclara göre değişen bir durumları varsa tabiki yanlış
ancak anlamak zor olmadığı gibi ben bu konuda bilgisiz ve tecrübesizim. ama öğrenicem.!
şuanki hedefimde yine vps de kalmak olmayacak. sunucu almayı hedeflliyırum ve yine tabi internetbilisimi tercih edicem.
ben firmama suç bulmuyorum sadece mantıksız geliyor neden böyle diyorum ve buradan cevaplar daha net cevaplar almaya çalışıyorum ki başlıkta o yöndedir.
ısrarla vds neden? firmaya güvenmiyormuyum.
her insan önce kendi çıkarını düşünür, hadi müşterisini düşündü diyelim ama buda biryere kadardır. birazda bunu düşünerek illada bunu kurun ben yaşayayım sorunu ne neden nasıl oluyor bende göreyim dedim ben istedim. önerilerini zaten hiç yalanlamadım.
ki zaten amacım firmayı karalamak yada suçlamak değil boyle olsa en başında x firma diye başlamazdım. - 17-05-2014, 04:24:28Merhaba
Öncelikle bilmelisiniz ki vds veya vps'yi önceden kullandığınız reseller hizmetiyle bir tutmayın daha önce kullandığınız reseller hesabınız yüksek özellikte bir sunucuda barınmakta olabilir buda performansı etkiler mutlaka.
Sizin satın alacağınız vds veya vps 2gb ram 2, 3ghz cpu lu bir sanal sunucudur belliki firmanız kaynak tüketimlerini gözlemlemiş ve size ona göre bir çözüm yolu sunmuş bu konuda.
Size tavsiyem en basit olarak internet üzerinde ssd disk ve sas disk performans farklarını inceleyin, kendinizde belirtmişsiniz çok fazla eklenti kullandığınızı ne kadar çok eklenti o kadar mysql sorgusu demek mysql sorgularını ne kadar hızlı işlerseniz o kadar fazla performans alırsınız.
Ek olarak vds ve vps nin açılımlarını, aradaki farkları araştırmanızda size fayda sağlayacaktır.
İyi çalışmalar. - 17-05-2014, 11:47:20Tüm sıkıntı şu noktadan çıkıyor aslında. Wordpress... Önceki hazır sistemler bu kadar kolay yönetimli olmadığı için Wordpress ile bu konu çok sıkıntı yaratmaya başladı. Çünkü herkes kolayca kurabiliyor, yönetebiliyor. Hiç bilgisi olmayan biri yarın site sahibi olunca kafasından doğal olarak bu tarz soru işaretleri oluşuyor.
Ben yıllardır bir hosting firması sahibiyim. Ama kendime ait hitli sitelerim her zaman oldu ve sürekli de yeni siteler açıyor ya da satın alıyorum. Bu yüzden de hem bir müşteri gözünden hem de firma gözünden analiz edebiliyorum durumu.
Öncelikle Wordpress sadece basit ve kullanışlı. Ancak çok stabil değil. Bir de siz üzerine eklentiler kurarsanız, sırf güzel görünüyor diye aşırı sorgular yapan temalar kullanırsanız performans çok kötü olur.
Geçen aylarda bir moda sitesi aldım. Zaten hosting firması olduğumuz için hemen bir vds açtım. 12 cpu 24gb ram özellikte. Diskler raid altyapısı ile birleştirilmiş SAS diskler. Site 50 hit bile almıyordu. Lakin buna rağmen vds loadı
tavan yapıyor, siteye erişim imkansız hale geliyordu.
Çünkü tema sorguları, o eklenti bu eklenti derken kurulan eklentiler, eklentiler için otomatik çalışması amacıyla eklenmiş cron'lar derken site bu hale gelmişti.
Umarım biraz anlatabilmişimdir.
ARGE34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
