Tüm sıkıntı şu noktadan çıkıyor aslında. Wordpress... Önceki hazır sistemler bu kadar kolay yönetimli olmadığı için Wordpress ile bu konu çok sıkıntı yaratmaya başladı. Çünkü herkes kolayca kurabiliyor, yönetebiliyor. Hiç bilgisi olmayan biri yarın site sahibi olunca kafasından doğal olarak bu tarz soru işaretleri oluşuyor.
Ben yıllardır bir hosting firması sahibiyim. Ama kendime ait hitli sitelerim her zaman oldu ve sürekli de yeni siteler açıyor ya da satın alıyorum. Bu yüzden de hem bir müşteri gözünden hem de firma gözünden analiz edebiliyorum durumu.
Öncelikle Wordpress sadece basit ve kullanışlı. Ancak çok stabil değil. Bir de siz üzerine eklentiler kurarsanız, sırf güzel görünüyor diye aşırı sorgular yapan temalar kullanırsanız performans çok kötü olur.
Geçen aylarda bir moda sitesi aldım. Zaten hosting firması olduğumuz için hemen bir vds açtım. 12 cpu 24gb ram özellikte. Diskler raid altyapısı ile birleştirilmiş SAS diskler. Site
50 hit bile almıyordu. Lakin buna rağmen vds loadı
tavan yapıyor, siteye erişim imkansız hale geliyordu.
Çünkü tema sorguları, o eklenti bu eklenti derken kurulan eklentiler, eklentiler için otomatik çalışması amacıyla eklenmiş cron'lar derken site bu hale gelmişti.
Umarım biraz anlatabilmişimdir.
isim tescille yıllardır çalışıyorum. ama domainden dolayı bir ara isimtescilden host aldım. güzeldi
sonra reseller aldım afedersiniz zıçtılar, ofislerine gidip para talep etmek zorunda kaldım.
şimdi onur bey den 2-3 yıldır reseller hizmeti sorunsuz alıyorum. ama vds ye geçmek istedim sorun çıktı
ama şu kafama takılıyor. 3-4 tane site aktif ve en fazla 100-200 tekilli siteler
ve bunlar vds kaldıramıyorsa neden satıyorsunuz? tek sitelik sistemlerse bu kalitenizi düşürür
kişiler geliyor vdsyi gorup istiyor siz onları almayın biz onları süs olarak koyduk size vps verelim diyosunuz RESMEN.
ama ben heves ettim vds istiyorum reseller ve vps nin üstü. ben vps satmak istiyorum
neden bunu alamıyorum hadi aldım neden sorun yaşıyorum.
sunucu mu almam gerekiyor ozaman neden vds var.
birtane sitemle alakalı sorun dediler siteyi suspend ettim ama hale ram gidip bitiyor.
şimdide siteyi komple silme talebi gonderdim.
VDSde sorunsuz 100-150k kaldırabilmek istiyorum.