• 18-04-2020, 13:23:04
    #1
    Evde kalma olayının bulaşı önleyiciliğini tartışmanın vakti gelmedi mi sizce?

    45 gündür tam sokağa çıkma yasağı uygulanan ve her türlü tedbirin harfiyen uygulandığı İtalya'da halen her gün 600 ölüm gerçekleşiyor. Bunun 14 gün kuluçka süresi var diyor bilim kurulu 3 kere 14 gün geçmiş ama halen her gün binlerce yeni vaka ve aynı düzeyde ölüm var İtalya'da. Evde kalarak bu bulaş kesilseydi şimdiye İtalya'nın bu işi 4 hafta önce halletmiş olması gerekirdi.

    Şöyle bir bakıyorum evde kal diyenlerin büyük bölümü tv kanalları ve o kanallarda fır dönen 10-15 tane profesör. Tv kanalları evde kal aman sokağa çıkma 24 saat tv izle bizde reklam yayınlayıp parayı kıralım derdindeler, profların derdi ise aman çok hasta yığılmasın yavaş yavaş bakalım. Hükümet de bunlara teslim olmuş zaten, bu medya ve proflar neyi körüklerse onu uyguluyorlar.

    1 aydan uzun süredir kapalı olan berber, kuaför, kafe, kreş vs binlerce esnaf ve milyonlarca çalışan bunlar en fazla 15-20 gün daha dayanabilir sonrası toplumsal yıkım olur. Faturalar, kiralar, çekler, kartlar cayır cayır geliyor günü gününe ödenmesi isteniyor. Bilmem kaç milyon kişiye yardım gitti deniyor bende esnafım ne iş çevremde ne özel çevremde tek kuruş yardım gören yok. Mhp li Cemal Enginyurt'un da dediği gibi özel kıyafetler vs bi şekilde berberler falan açılmalı yavaş yavaş yoksa büyük bir çöküş yaşayacağız toplumca. Hepimiz aynı gemideyiz kimse de bana bir şey olmaz diye düşünmesin yanınıza düşen ateş sizi de yakar elbet.

    Evde kal evdekal nereye kadar.
    • tayfunTR
    • les
    • Amxmodx
    tayfunTR, les, Amxmodx ve 2 kişi bunu beğendi.
    5 kişi bunu beğendi.
  • 18-04-2020, 13:25:16
    #2
    Ailecek pazarcılık yapıyoruz şuan elde olan bütün paramız bitmek üzere, bakalım bu şekilde nereye kadar gidecek krediye başvurduk ondanda hala bir sonuş yok eğer böyle giderse isyan edicez ailecek az kaldı yani biz kurallara uyuyoruz fakat devlet verdiği sözü hala tutmuyor kimse kusura bakmasın ben evime ekmek getiremeyeceksem yasak masak umrumda olmaz çok az kaldı yani.....
  • 18-04-2020, 13:26:06
    #3
    Sokağa çıkma yasağı varken bu kadarsa olmadığı hali siz tahmin edin

    Çinin salgını nasıl düşürdüğünü biliyoruz her ülke benzer yöntemi izliyor
  • 18-04-2020, 13:26:50
    #4
    Durunlar hiç iç açıcı değil, Evde kal tamam'da ödemeler ne olacak nasıl yapacağız.
  • 18-04-2020, 13:27:10
    #5
    Önerin nedir hocam ?
    Çıkalım dışarıya sarılalım, gezelim, tozalım.
    Nasıl olsa sonuç yine aynı kalıcak hiç artmadan devam edecek değil mi ?
    Senin düşündüğün şeyler krizi fırsata çeviren insanlar ile ilgilidir ve bu konu da "evde kalmak mantıklı değil" fikri ile alakalı değildir.
    Bu durumda yapılması gerekenler budur.
    Evde kalan insanlara çözüm üretmekte yıllardır vergileri toplayan devletin işidir.
    Devlet tarafından yapılan hiç bir yardım cepten yapılmıyor.
  • 18-04-2020, 13:27:57
    #6
    Kendi ve aile sağlığınızı umursamıyorsanız dışarı çıkmakta özgürsünüz yani. Sonuçta evde kalmanın amacı hastalığı yenmek değil bir tedavisi bulunana kadar bulaşın artmasını önlemektir.
    Hükümetin bazı kararlarda hataları olabilir ama henüz tedavisi bulunamayan bir hastalık için hükümeti suçlayarak ayrı kafalara girmek yanlış.
  • 18-04-2020, 13:28:04
    #7
    Üyeliği durduruldu
    5 gün herkes sokakta iç içe olduktan sonra 2 gün çıkmaması ne işe yarar ki. Tamamen göz boyama boşu boşuna insanları eve hapis ediyorlar.
  • 18-04-2020, 13:28:10
    #8
    Ünlüleri çıkarıp evde kal kamu spotu yapıyorlar anca, onlar evde kalır tabi lüx bahçeli havuzlu villalar, 50 sene yetecek para bankada ohh miss 4 ay evde kalsa ne olacak. Kafe de servis yaparak ailesini geçindiren adam ne yapacak onun spotunu yapsınlar bence.



    Tech77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kendi ve aile sağlığınızı umursamıyorsanız dışarı çıkmakta özgürsünüz yani. Sonuçta evde kalmanın amacı hastalığı yenmek değil bir tedavisi bulunana kadar bulaşın artmasını önlemektir.
    Hükümetin bazı kararlarda hataları olabilir ama henüz tedavisi bulunamayan bir hastalık için hükümeti suçlayarak ayrı kafalara girmek yanlış.
    6 ay kesilmezse bu bulaş ne olacak, yazdıklarımı iyi okuyun nereye kadar evde kalacağız, ayrıca özgür falan değiliz bakın bugün çıkamıyoruz. Acilen bir çözüm üretilmeli evde tutarak bir yere kadar, insanların evde kaldığı sürede acilen adımlar atılmalı, bizde sokağa çıkıp virüs kapma hevesinde değiliz.



    hopetr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önerin nedir hocam ?
    Çıkalım dışarıya sarılalım, gezelim, tozalım.
    Nasıl olsa sonuç yine aynı kalıcak hiç artmadan devam edecek değil mi ?
    Senin düşündüğün şeyler krizi fırsata çeviren insanlar ile ilgilidir ve bu konu da "evde kalmak mantıklı değil" fikri ile alakalı değildir.
    Bu durumda yapılması gerekenler budur.
    Evde kalan insanlara çözüm üretmekte yıllardır vergileri toplayan devletin işidir.
    Devlet tarafından yapılan hiç bir yardım cepten yapılmıyor.
    6 haftadır evde kalan, her evden sadece günde 1 kişinin yarım saat markete çıkabildiği ve onda da sosyal mesafenin tamamen korunduğu İtalya'da neden hala yeni vakalar aynı düzeyde devam ediyor peki, madem evde kalmak bulaşı kesiyor. Fabrikalar dahi kapalı orada.
    • kamufulaj
    kamufulaj bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 18-04-2020, 13:34:58
    #9
    Evde kalmanın cehaleti artırdığını kesin kanıtı oldu bu konu. Bu kadar profesörler, bilim kurulları, laboratuvarlara kapanan bilim insanları bilmiyor da siz biliyorsunuz bu işi belli ki. Kusura bakmayın ama ölüm oranları artacağına işletmeler batsın (devlet desteğine rağmen tutunamayanlar için söylüyorum.) Çünkü insanlar ölünce bu işletmelerin zaten müşterisi olmayacak. Müşterisi olmayan bir işletme olur mu onu da bir sorgulamak lazım...

    Özellikle berberler açılmamalı. Büyük çoğunluğu hijyen kurallarına uymadan işlem yapıyor. Aynı makas tarakla bütün günü geçiriyor.
    Havluları yıkamadan sırayla bir sürü müşteriye kullanıyor.
    Berberler şuanda bu ülkenin en çok virüs gezdiren işletmeleri. Yinede açılacaksa herkesin kendi ekipmanı ve havlusu ile berbere gitmesi ve berber içerisinde kesim harici kimse bulundurulmaması gibi önlemler getirilmeli. Tabi ki eldiven maske gibi koruyucu ekipmanların kullanımı gibi klasik konulara girmeyeceğim. Ve tabiki berberler sadece hafta içi ve randevu ile müşteri kabul etmeli.
    Kendi adıma söyleyecek olursam minumum 1 seneden önce berbere uğramayı düşünmüyorum. Aynı şekil oğlumuda götürmeyeceğim.