Evde kalma olayının bulaşı önleyiciliğini tartışmanın vakti gelmedi mi sizce?
45 gündür tam sokağa çıkma yasağı uygulanan ve her türlü tedbirin harfiyen uygulandığı İtalya'da halen her gün 600 ölüm gerçekleşiyor. Bunun 14 gün kuluçka süresi var diyor bilim kurulu 3 kere 14 gün geçmiş ama halen her gün binlerce yeni vaka ve aynı düzeyde ölüm var İtalya'da. Evde kalarak bu bulaş kesilseydi şimdiye İtalya'nın bu işi 4 hafta önce halletmiş olması gerekirdi.
Şöyle bir bakıyorum evde kal diyenlerin büyük bölümü tv kanalları ve o kanallarda fır dönen 10-15 tane profesör. Tv kanalları evde kal aman sokağa çıkma 24 saat tv izle bizde reklam yayınlayıp parayı kıralım derdindeler, profların derdi ise aman çok hasta yığılmasın yavaş yavaş bakalım. Hükümet de bunlara teslim olmuş zaten, bu medya ve proflar neyi körüklerse onu uyguluyorlar.
1 aydan uzun süredir kapalı olan berber, kuaför, kafe, kreş vs binlerce esnaf ve milyonlarca çalışan bunlar en fazla 15-20 gün daha dayanabilir sonrası toplumsal yıkım olur. Faturalar, kiralar, çekler, kartlar cayır cayır geliyor günü gününe ödenmesi isteniyor. Bilmem kaç milyon kişiye yardım gitti deniyor bende esnafım ne iş çevremde ne özel çevremde tek kuruş yardım gören yok. Mhp li Cemal Enginyurt'un da dediği gibi özel kıyafetler vs bi şekilde berberler falan açılmalı yavaş yavaş yoksa büyük bir çöküş yaşayacağız toplumca. Hepimiz aynı gemideyiz kimse de bana bir şey olmaz diye düşünmesin yanınıza düşen ateş sizi de yakar elbet.
Evde kal evdekal nereye kadar.