• 29-03-2017, 18:10:46
    #1
    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.

    Dunya.com'da yer alan habere göre, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verildi.

    Booking.com’a BTK tarafından uygulanacak erişim engelinin, Mahkeme kararının tebliğinin ardından uygulanması bekleniyor.

    BTK KARARI BEKLENİYOR

    Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB avukatı Av. Işıl Karatepe, kendilerinin bu site için daha önce girişimleri olduğunu ve sürecin mahkemeye taşındığını belirterek BTK'nin vereceği kararı beklediklerini söyledi.

    Verilen kararın bir ara karar niteliğinde olduğunu ve sitenin hızla faaliyetlerinin engelleneceğini ifade eden Karatepe sadece booking.com'un değil bu siteye ait başka oluşumların da faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi.

    Karatepe, mahkemeye yaptıkları başvurunun sadece Türkiye'de yapılan rezervasyonlara yönelik olduğunu dile getirdi.

    2.5 MİLYON LİRA CEZA

    TÜRSAB Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2 milyon 543 bin 992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştı.

    KAYNAK: Habertürk
  • 29-03-2017, 18:20:36
    #2
    Bu seyahat acentaları hangileriymiş? bir acentaya gitsem adam benden otele vereceğim ücret den daha fazla para alacak. böyle aracı siteler den ucuz otel bulmak daha kolay oluyor. googlelın kendi otel arama bölümü var mapda. oraya gider tek tek telefonla kendim ararım daha iyi.
  • 29-03-2017, 18:59:20
    #3
    Bir açıklama daha geldi: http://www.haberturk.com/ekonomi/tur...rina-ilk-yorum
  • 29-03-2017, 19:22:17
    #4
    iyi olmuş. yeri geliyor otelden daha fazla kazanıyordu aldığı komisyonla. ayrıca bünyesindeki otelleride tanımıyordu, yalan yanlış bilgileri barındırıyordu, hizmetleri kötüydü. tecrübemden ve bir otel sahibiyle olan muhabbetimden söylüyorum..
  • 29-03-2017, 19:32:07
    #5
    Üyeliği durduruldu
    Bence, uluslararası hizmet veren internet oluşumlarının Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulma sebebi, tamamen " birinlerinin " önünün açılması için yapılan şeyler. Örnek; PayPal gibi.
  • 29-03-2017, 19:40:12
    #6
    en ucuzuz propagandası yapıp da otelin sitesinden bile daha pahalı olan site kapansın zaten. Ancak fikir almak için iyiydi...
  • 29-03-2017, 20:21:00
    #7
    Ekşide güzel değinmişler
  • 29-03-2017, 20:24:27
    #8
    Şuan giriliyor
  • 29-03-2017, 20:31:54
    #9
    Rekabet ortamı yaratıyor diye dava açmışlar. Bizim Türk insanı ve kurumları halka çakmayı iyi biliyor, işine taş koyanların da önünü kapatıyorlar. Yazık gerçekten, birde buna çıkıp sevinenler var.