BTK başkanı bugün açıklama yaptı bizde sizin gibi haberlerde duyduk olayı dedi.Bookingi engellemek ya da kapatmak diye bir şey yok bu bizim yetkimizde olan bir şey değildir tamamen kurumun kendi yaptığı bir şeydir dedi.
Biz sadece yasadışı olan siteleri kapatma hakkına sahibiz burda haksız rekabet oluşturma var biz buna karışmayız dedi.
Turizm devi Booking'in Türkiye'deki faaliyetleri durduruldu
48
●2.905
- 30-03-2017, 22:06:23paypal gitti, booking'de gider.
yarın google,adsense giderse ne yapacağız ? - 30-03-2017, 22:48:17Btk ya mahkeme emri ulaşmadan, bu sabah itibari ile booking com kendi inisifiyati ile tr den otel aranmasını kapattı.
Oh olsun beyer olsun diyen arkadaşların realist ne dayanağı var anlamıyorum? Otelci olarak size söyleyim booking com daki fiyatları otelci kendisi belirler. Sadece fiyatı değil tüm bilgiler otelci kendisi sisteme girer. Booking gelip bunu kontrol etmez sadece fiZiki adresi önemlidir.
Booking fiyatı ile oteldeki fiyat farklılığından dolayı bizim böyle bir fiyatımız yok diyen işletme ise tamamen işgüzar. O gördüğünüz fiyattan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Sizi otele almak zorunda.
Sadece küçük işletmeler değil orta ölçekli (50-150 odalı) işletmeler de bundan ciddi derecede etkilenecektir. - 31-03-2017, 02:36:15Vergi kaçırmışlarsa bu suçtur ve cezayı hakeder.Baris13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fakat bunun dışında komisyon alıyor bizi de kendine bağımlı hale getiriyor gibi bir tutum doğru değil.
Bu tarz konaklama,ulaşım,turizm vb. işlerde tek bir site ve sistem üzerinden binlerce farklı konum ve mevki ile güvenli ve uygun fiyata bir sistem sağlanmak kurulmak isteniyorsa rakip oluşturulur.
Var olan bir firma kapatılmaz yanlış mıyım.
Turizm kan ağlarken dünya çapında saygı görmüş bir platformdan uzaklaşmak sayın avrupalılar ve amerikalılar işiniz ne araştırın burun otellerimizi kendi sitelerinden demek gibi bir şey. - 31-03-2017, 11:07:45TÜRSAB ,Türkiye Seyahat Acentaları Birliği diye bir kurum var, başkanıda çok çok uzun yıllardır ,bu işe çok meraklı olan, ve ne hikmetse başkanlığı kimseye kaptırmayan başaran ulusoy.
Kendisininde turizm ile ilgili şirketleri olduğundan, bu işin sıkı takipçisi olmuş.Hukuki davaları bizzat takip ediyorum diyor, heralde , booking şirketininde, başkanı olduğu Türsaba üye olmasını falan istiyor.
Booking, dünyanın her ülkesinde otel satıyor, dünyanın her ülkesinde vergimi verecek?, o ülkenin birliklerine üyemi olacak.
zaten bu birlik,oda mecburiyeti bizde meşhur, terzi dükkanı açsan odaya üye ol , yıllık şukadar para ver diye milletin tadını kaçırıyorlar.
ama bunu büyük ve global ticaret yapan şirketler yemez.
biz alışmışız ne istenirse vermeye. - 31-03-2017, 11:34:57Türkiye'de böyle bir yapı varken, bizlere indirimli şeyler almak, satmak, ucuz fiyata kaliteli hizmet almak yasak.
Booking olmayacak ki turizm şirketleri kazıklayacak duracak milleti. Siyasetin içerisinde birkaç adamı olan işi götürüyor zaten. Bu ülke her daim böyle oldu, böyle oluyor, referandumdan sonra da böyle olacak.
Bizlere uygun fiyatlara kaliteli yaşam sürmek ya da hizmet almak haram. Bide utanmadan Avrupa bizi kıskanıyor (!) diyoruz.