• 08-01-2008, 08:22:32
    #28
    Üyeliği durduruldu
    Hepinizin yorumlarini okudum gordum.Bunlari bende dusundum.Bende universiteye gittim..


    Bakin oncelikle olaya yanlis bakis acisindan bakiyorsunuz.. Adam sunu vurgulamaya calisiyor. Universitede her ogrenci esit olsun.. Birisi zengin diye istedigini yaparken diger maddi durumu iyi olmayan kisi cok fazla pisikolojisi bozuluyor..

    Allah askina bir soyleyin etrafinizda universite arkadaslarinizdan yarisindan cogu bende gittim benimde arkadaslarim oyle idi yalan yok...heleki 2 senelikler herkez alinmasin

    Adamlar yiyecek parasi yokken giderler yurtta kalmazlar eve cikarlar.. Okul 2 sene okuldan cok derse degilde disarda part-time islerde calisarak zaman gecirirler simdi devlet bu adamdan ne okumasini beklesin.
    Ben kendim biliyorum adam yurda yazilmis yurt sicacik kalorifer var yatagin var hersey temiz ama adam okumaya gelmemiski kacar gider yurttan eve cikar.

    burda mantik bence her ogrencinin esit sartlarda ve okulun en son seviyede ogrenciye yarar sagliyacagi bir seviyeye getirilmesi..

    Bakiniz adam ne diyor. Yurtlar kurumunda oldugu gibi senden hemen parayi istemiyorki isini bulunca diyor taksit taksit odeyceksin..

    Bizim millt boyle bir sistem gelsin aldigi parayi yer bide parasini odemez. Ben cok kisi gordum adam ne zengin ama devletten burs alir buyuk sirketlerden burs alir sonra bide yurtlar kurumundan alir sonra bide aileden alir sonra bide akrabadan sagdan soldan yada calisir alir.

    Ama hic biri okumak icin degildir. Ahmetgil bara gitti bizde gidelim. Mehmetler cafede bizde gidelim. Ayseyi nasil kandiririm kolasina ilac atarim eger bunlara yorduklari kafayi yorsunlar universitede nasil bir egitim olur..
    Gordum gecirdim. Gormeden adam konusmasin lutfen sacmalamasin..
    Burdaki amac farkli bak deli dana 2 yil okuyarak simdi hemen ciktimi isi hazir.

    Bizim millet seciyor abi isletme yada gidiyor en olmadik bolumu seciyor.Gidiyor seciyor muhasebe sonra al gel sen su muhasebecide calis desen. Olurmu canim ben muhasebe okudum calismam orda felan ac otururum evde daha iyi devlet bulsun bana is.

    Bu mantiklada biz cok gideriz. Suandada avrupadayim.Avrupa diyipde buyutmeyin.
    Burda oyle onune gelen 2bin eurocuk alamaz Kos 12 saat calisan adam 1000 euro aliyor.
    Ben suan avrupadan yaziyorum ve aldigim bu. Ha yokmu alan var ust duzey yoneticiler. Onlar Turkiyede zaten 2 binden asagi almazlar.
  • 08-01-2008, 14:07:33
    #29
    orumcek bravo valla.
    Alıntı
    Universitede her ogrenci esit olsun.. Birisi zengin diye istedigini yaparken diger maddi durumu iyi olmayan kisi cok fazla pisikolojisi bozuluyor..
    Kısaca biri zengin biri fakir olacağına hepsi zengin olsun. Yazının gerisini okumaya tenezzül bile atmadım ama göz attım. Devam edin bu kafayla, yola devam haydi.. durmak yok. hobarey..
    Üniversitedeki öğrencilerin seviyesi ve eğitim kapasitesi düşükse bunun çözümü herkesten para almak değildir! Para, bi insanın kapasitesini yükseltmez!
  • 08-01-2008, 14:15:55
    #30
    Anladığım kadarıyla herkes lisans programlarına yöneldiği için ara eleman sorunu yaşanıyormuş ve o yüzden lisans programlarını paralı yapmaktan bahsediyor. Ama bence paralı yapmaktaktan ziyade lisans programlarındaki kaliteyi arttırsalar çok daha mantıklı olurdu. Mesela beceri ve kabiliyet gerektiren onlarca bölüm var. Yazı uzayacak ama şöle kısaca fikrimi yazayım zengin bir ailenin çocuğu tıp okumayı hayal ediyor 3 sene dershaneye gidiyor. Kazanamayınca sırf üniversite okumuş olmak için elektronik öğretmenliği okuyor ve ölesine gdp glyor diplomasını alıyor bakıyor keyfine ama eğer bu bölüm sadece matematik fizik ile kazanmaktan ziyade öğrenciyi seçerken o dal a yönelik birde kabiliyet ve bilgi sınavı yapılsa çok daha mantıklı ve adil olurdu diye düşünüyorum. Bu sadece bi örnekti tabiki demek istediğim sadece matematik fizikten ibaret olmamalı öğrenci seçme durumu
  • 08-01-2008, 14:27:33
    #31
    Amerikada sistem şu şekilde: Öğrenci lise dengi okullarda ders ya da sosyal aktivitelerdeki başarılarıyla üniversitelere burs başvurusunda bulunur. Eğer kabul edilmezse, para vererek okur. Ki Standford, Yale, Reed, Princeton gibi üniversitelerin çok pahalı olduğunu biliyorum. Bunun yanında devlet üniversiteleri mevcut ve bunların Türkiye'deki gibi harç ücretleri var.

    Bence, kesinlikle Türkiye'ye uygun bir fikir değil. Lisede herhangi bir sosyal aktivite ile burs kazanmak şu an için hayal kaldı ki okul birincileri bile açıkta kalabiliyor. Yani olan yine öğrenciye ve zar zor devlet üniversitesinde okutmaya çalışan velilere olacak.

    Ayrıca, özel bir vakıf üniversitesinde okuyorum. Dolayısıyla hocalardan tutunda memurlara kadar öğrenciye yürüyen banknot gözüyle bakıldığını biliyorum.

    noxious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    paralı olduğunda makul bir fiyat olsa belki kabul edilebilinir bir olay. yıllık 10bin ytl okul ücreti verecek adam 4 yıl 1 sene de kalsa 5 yemesi içmesi derken 60bin ytl ye okul bitirecek sonra işsiz kalacak. zaten bu kadar parayı verebilecek olan adam direk bunu sermaye yapar bi iş kurar kendine.
    Üniversite tercihlerini yaparken bunu aynen babama söylemiştim
  • 08-01-2008, 14:31:45
    #32
    Bence sorun üniversitelerin doğru düzgün işlevini yerine getirememesi, eskiden üniversite ögrencileri iyi kötü bir fikirin peşinde koşarlardı iyi kötü birşeyler üretirlerdir buna karşı tezler çıkar bunun sonucunda ülkede bazı dinamikler hayata geçerdi, çevresinde 4 üniversite olan birisi ve sürekli üniversiteler ile iştigal olan biri olarak şimdiki üniversite ögrencilerinin buldukları banklardan , kaldırımlardan kalkmadıklarını muhabbetlerinin belden aşagı oldugunu görüyorum. eski ögrenciler 1 kuruş ile simit yemeyi düşünürken şimdilerde 1 kuruşu bulan barlardan çıkmıyor. Demekki öncelikle egitim kurumlarını egitim kurumu haline getirmek gerekiyor , ancak böylelikle egitim verilir egitimsiz olanlara parada versen aynıdır parasınıda alsan aynıdır. Adam gibi analarının babalarının paralarını sagda solda yemeyen ve tüm zorluklara karşı okuyan yurtaşıma selam olsun.
  • 08-01-2008, 14:35:40
    #33
    Misafir
    Arkadaşlar adamın söyledikleri ancak bukadar çarpıtılabilir.

    Bu haberde tam olarak yer verilmemiş.

    Adam diyorki Parası olan zengin olan üniversiteye para versin.
    Parası olmayan maddi durumu olmayanada devlet burs versin.

    Yani parası olmayan okumasın diye birşey demiyor.
  • 08-01-2008, 14:37:08
    #34
    Burs değil, kredi..
  • 08-01-2008, 14:37:22
    #35
    ****** adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar adamın söyledikleri ancak bukadar çarpıtılabilir.

    Bu haberde tam olarak yer verilmemiş.

    Adam diyorki Parası olan zengin olan üniversiteye para versin.
    Parası olmayan maddi durumu olmayanada devlet burs versin.

    Yani parası olmayan okumasın diye birşey demiyor.

    Bende onu anladım iletişim sorunu var sanırım yada çoklu medya grubları haberleri istedigi gibi yayınlıyor bundan dolayı insanlarımıza istedikleri tarzda haberler veriliyor.
  • 08-01-2008, 14:40:38
    #36
    Misafir
    Steel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birilerinin Türkiye'nin bazı kurum ve değerlerini yozlaştırma ve yok etme çabalarının bir örneği,YÖK bu atamayla bitirilme sürecine girdi bu adamla beraber neler göreceğiz allah bilir.Zaten herşeyi olup bittikten sonra farkedebilen bir milletiz bunlara da göz yumulur!
    Abicim ne yozlaştırmasından bahsediyorsun sen.

    Yapılan her atamaya niye bu gözle bakıyorsunuz anlamıyorum.

    Adam hakkında biraz araştırma yapın.Adamın öğrencisi olan insanlar tanıyorum.

    Bugün o adamın derslerine giren %90 odtü öğrencisi yusuf ziya hocanın yök başkanı olmasından memnun.Odtü diyorum dikkat et.

    Adam doktora olmuş,sosyoloji uzmanı olmuş tubitak başkan yardımcısı olmuş 35 taneden fazla kitap çıkarmış.Hala yozlaşmaktan bahsediyorsun.

    Bende sana burdan selam ediyorum.Bir olay ancak bukadar siyasete bağlanabilir.