Amerikada sistem şu şekilde: Öğrenci lise dengi okullarda ders ya da sosyal aktivitelerdeki başarılarıyla üniversitelere burs başvurusunda bulunur. Eğer kabul edilmezse, para vererek okur. Ki Standford, Yale, Reed, Princeton gibi üniversitelerin çok pahalı olduğunu biliyorum. Bunun yanında devlet üniversiteleri mevcut ve bunların Türkiye'deki gibi harç ücretleri var.

Bence, kesinlikle Türkiye'ye uygun bir fikir değil. Lisede herhangi bir sosyal aktivite ile burs kazanmak şu an için hayal kaldı ki okul birincileri bile açıkta kalabiliyor. Yani olan yine öğrenciye ve zar zor devlet üniversitesinde okutmaya çalışan velilere olacak.

Ayrıca, özel bir vakıf üniversitesinde okuyorum. Dolayısıyla hocalardan tutunda memurlara kadar öğrenciye yürüyen banknot gözüyle bakıldığını biliyorum.

noxious adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
paralı olduğunda makul bir fiyat olsa belki kabul edilebilinir bir olay. yıllık 10bin ytl okul ücreti verecek adam 4 yıl 1 sene de kalsa 5 yemesi içmesi derken 60bin ytl ye okul bitirecek sonra işsiz kalacak. zaten bu kadar parayı verebilecek olan adam direk bunu sermaye yapar bi iş kurar kendine.
Üniversite tercihlerini yaparken bunu aynen babama söylemiştim