Hepinizin yorumlarini okudum gordum.Bunlari bende dusundum.Bende universiteye gittim..

Bakin oncelikle olaya yanlis bakis acisindan bakiyorsunuz.. Adam sunu vurgulamaya calisiyor. Universitede her ogrenci esit olsun.. Birisi zengin diye istedigini yaparken diger maddi durumu iyi olmayan kisi cok fazla pisikolojisi bozuluyor..

Allah askina bir soyleyin etrafinizda universite arkadaslarinizdan yarisindan cogu bende gittim benimde arkadaslarim oyle idi yalan yok...heleki 2 senelikler herkez alinmasin

Adamlar yiyecek parasi yokken giderler yurtta kalmazlar eve cikarlar.. Okul 2 sene okuldan cok derse degilde disarda part-time islerde calisarak zaman gecirirler simdi devlet bu adamdan ne okumasini beklesin.
Ben kendim biliyorum adam yurda yazilmis yurt sicacik kalorifer var yatagin var hersey temiz ama adam okumaya gelmemiski kacar gider yurttan eve cikar.

burda mantik bence her ogrencinin esit sartlarda ve okulun en son seviyede ogrenciye yarar sagliyacagi bir seviyeye getirilmesi..

Bakiniz adam ne diyor. Yurtlar kurumunda oldugu gibi senden hemen parayi istemiyorki isini bulunca diyor taksit taksit odeyceksin..

Bizim millt boyle bir sistem gelsin aldigi parayi yer bide parasini odemez. Ben cok kisi gordum adam ne zengin ama devletten burs alir buyuk sirketlerden burs alir sonra bide yurtlar kurumundan alir sonra bide aileden alir sonra bide akrabadan sagdan soldan yada calisir alir.

Ama hic biri okumak icin degildir. Ahmetgil bara gitti bizde gidelim. Mehmetler cafede bizde gidelim. Ayseyi nasil kandiririm kolasina ilac atarim eger bunlara yorduklari kafayi yorsunlar universitede nasil bir egitim olur..
Gordum gecirdim. Gormeden adam konusmasin lutfen sacmalamasin..
Burdaki amac farkli bak deli dana 2 yil okuyarak simdi hemen ciktimi isi hazir.

Bizim millet seciyor abi isletme yada gidiyor en olmadik bolumu seciyor.Gidiyor seciyor muhasebe sonra al gel sen su muhasebecide calis desen. Olurmu canim ben muhasebe okudum calismam orda felan ac otururum evde daha iyi devlet bulsun bana is.

Bu mantiklada biz cok gideriz. Suandada avrupadayim.Avrupa diyipde buyutmeyin.
Burda oyle onune gelen 2bin eurocuk alamaz Kos 12 saat calisan adam 1000 euro aliyor.
Ben suan avrupadan yaziyorum ve aldigim bu. Ha yokmu alan var ust duzey yoneticiler. Onlar Turkiyede zaten 2 binden asagi almazlar.