BU KONUYA BİR SORU İLE GİRİŞ YAPMAK İSTİYORUM;
Bu forumda her türlü hırsızlığın, her türlü düzensizliğin ve her sahtekarlığın önü alınmaya çalışılıyorken, içerik hırsızlığı ile beslenen sitelerin önü NEDEN alınmıyor?
SEO, site satışı veya Adsense ile ilgili girdiğim kategorilerde kopya içerikle adsense aldım, kopya içerikli site satıyorum, satılık içerik çekme botları gibi başlıklar sadece benim mi gözüme çarpıyor arkadaşlar. Kopya içerik hırsızlıktır.
r10'dan satın aldığı bot ile bizim sitemizden içerik çekiyor. Bizden çaldığı makaleler ile siteye 100-200 hit çekip yine r10'dan satışa koyuyor siteyi.
Geçmiş Dönemde Başıma Gelen Bir Olayı Anlatayım;.
Kendi sektörümden bir adet paravan blog için kullanacağım site almak istedim. Site satış bölümünde bir site gördüm fiyatı da uygun gelince alayım dedim. Siteye girdim ne göreyim, benim içerikleri botla çekiyor adam. Tabi benimle beraber başka sitelerden de çekiyor. Kendi paramla kendi yazdığım içeriklerin olduğu siteyi alacaktım neredeyse.
Şaka gibi geliyor değil mi? Ama şaka değil!Veya
Herhangi bir arkadaşımız forumda konu açıyor ve diyor ki birisi içeriklerimi çalıyor. İçeriği çalan adamda o adama teselli veriyor. Çünkü oda bu forumda ve hiç korkusu olmadan o siteyi sonradan satışa çıkarabiliyor. Şaka gibi ama değil. Yukarıda ki anlattığım olay benim başıma geldiyse buda yaşanıyordur muhakkak.,
Şimdi bu adamlarda vicdan yok o belli. Peki R10.NET'in bu konuda ki tutumu ve önlemi ne olmalı? Konuyu okuyan emekçilere soruyorum.
Sayın forum yetkililerine buradan sesleniyorum. Kopya içerik adına buradan yapılan her hizmetin artık son bulması gerekiyor. Kopya içerikli site satışı vs.
Bu işlemler SEO konusunda sitelerimize zarar verdiği için başlığımı bu kategoriye açtım.
EDİT: Bazı arkadaşlar bana duyar kasıyor. 7-8 sene evvel benimde hatalarım oldu evet bunu kabul ediyorum ve biliyorum. O işlerden hiçte fayda görmedim, zarardan başka. Hatalarım oldu diye bu konuya deyinme hakkını bende görmüyorlar herhalde.