Harika bir konu bu soruna değindiğiniz için teşekkür ederim.
Birkaç gün önce bir site için konu açmıştım sildirdim. Sadece 1 sitemiz için yanımızda 4 editör çalıştırıyoruz tamamen özgün ve dikkat çeken içerikler bularak hazırlıyoruz. Semrush, ahrefs vs. bir sürü para ödeyip analizler yapıyoruz. Gece gündüz demeden içerik çıkartmaya çalışıyoruz.
Biz bu kadar emek verirken adamlar 1 dk. da nokta virgülüne varıncaya kadar kopyalıyor. Bakın son 3 günde açık söylüyorum yeni akit, timetürk başta olmak üzere neredeyse 7-8 site içeriğimizi çaldı. Diyoruz editöryal bir hata olmuştur gözden kaçmıştır ulaşıyoruz. Büyükler genelde kaldırıyor konuyu diğerleri birde üste çıkıyor. Adamlar bizim konumuzu çalıyor üstüne üstelik bir de tehdit ediyor. Ben böyle bir emek hırsızlığı görmedim. Herkes bir şekilde bu işlerden ekmek kazanmaya çalışıyor ama arsızlarla uğraşmak gerçekten çok zor. Bu yüzden gittim bir hukuk bürosu ile anlaşma yaptım. Zaman damgası ve sitenin genel telif hakları üzerine çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra hiç ulaşma falan olmadan içeriğimi çalan mı oldu gidip suç duyurusunda bulunacağım.
Bu sitelerin çoğunda ise ekranlara çıkıp emeğe saygı, meslek etiği falan zırvalayan kişiler yer alıyor. En büyük ironi ise neredeyse hepsinin sitesinde "basın ilke ve ahlak kurallarına uymaya söz vermiştir." yazması sanırım. Arkadaşlar hepimiz birbirimizin emeğine saygı duymak zorundayız. 1 dk da içerik çalıyorsun o içeriğin hazırlanma sürecinde geri planda site sahipleri neler yaşıyor bunu kimse bilmiyor sanırım. Lütfen bu yüzden kimse içeriğim çalınmış yapacak birşey yok diyerek geçiştirmesin. Yoksa bu ahlaksızlara emek hırsızlarına dur demek daha da zor bir hal alacak.