Size bir sorum var. Her site icin ayri ayri mi paravan acalim yoksa onceden actigimiz olur mu ? İcerik bakimindan sekotre uygun olsa bir sorun olur mu ? İsimlerini de kisisel yapsak mesela olur mu ?
Merhaba. Eğer sitelerinizin farklı sektörlerde ise evet. Daha önceden açmış olduğunuz paravan blog sizin sitenizin sektöründe bulunuyorsa işinize yarayacaktır. İçerik bakımından sektörünüze uygun olması size yarar sağlayacaktır. İsimlerini kişisel yapabilirsiniz fakat site içeriğini sektörünüze göre ayarlamanız size katkı sağlayacaktır.
Paravan bloğ olayında şunu asla unutmamalısınız. An itibariyle Paravan bloglarınıza ana sitenizden biraz daha fazla ilgi göstermeniz gerekmektedir. Paravan bloglar ile link ağınızı kurarken dikkatli ve sabırlı olmanız gerekmektedir. Paravan bloglarınızı Kendinize rakip sitelermiş gibi görürseniz sürekli güncel ve istikrarlı bir şekilde
doğal olarak o siteleride beslerseniz bu sitelerden alacağınız doğal linklerde ana sitenize bir o kadar katkı sağlayacaktır. Yok siz paravan blogları açıp bir kaç kopya içerik girip sonrada hemen sitenize link çıkışı yapıp yada imleme siteleri gibi kullanırsanız paravan bloglarınızı, bu artık paravanlıktan çıkıp çöp site ve çöp link olayına giriş yapacaktır. Bu sebep ile doğru ve düzenli bir çalışma şeması çıkarmalısınız kendinize. Mesela 10 tane paravan blog açıp bunları idare edemeyecek durumda iseniz 10 tane paravan blog açmayın gerek yok. 3 tane açın ama ilgilenin. Bir diğer önemli konu ise paravan bloglarınızın ip adresi. Ücretsiz siteler ile paravan blog link ağı kurarken mesela; bloggerden bir tane paravan blog açın. Birden çok açacağınız paravanlar aynı ip adresi üzerinde olacağından geri dönüşüm oranı düşecektir yapay link ağıymış gibi bir durum oluşturacaktır. Buda doğallığa zarar verecektir. Nacizane bilgilerimi paylaştım faydalı olması dileğiyle iyi çalışmalar.