onur7060 adlı üyeden alıntı:
mesajı görüntüle
Uzman SEOculara Bir Soru
34
●1.871
- 28-11-2014, 13:29:06Aynen katılıyorum. Ancak şöyle bir durum var. Ben 3-4 sene önce "knight online" diye bir oyun vardı. Bunun forumunu açtım ve 1. sıraya getirdim. Ama Türkiye'de 1. sıradaydı. Çokta büyük bir marka değildi. Hani diyorum ki belki ufak şirketleri geçebilir ama Pepsi, Türk Telekom Turkcell gibilerde mümkün olmaz.
- 28-11-2014, 13:47:43Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Hocam bazı markaları aşşağıya çekemezsiniz çünkü google bunların orjinalliğini onaylamış durumda ve ilk sayfa ilk sıradalar. Anca seo ile alt kelimelerde geçebilirsin. official page olayı anlıyıcağın. Hatta google youtube'yi aldığında aynı uygulamayı orda da yaptı. Sanatçılar için VEVO diye sayfalar oluşturdu. Bazı firmalar içinde onaylanmış hesap şeklinde. Üstelik sadece bu sitelerde değil, Facebookta da var aynı uygulama.
- 28-11-2014, 14:18:33Gecilir ama manipule ederek. gercekcocacola.com tarzi bir domain ile resmicocacola.com gibi bir domain ile gecersin. Tek yapman gereken 2. siraya bu siteni getirmek ve ziyaretcilerin seni daha cok tiklamasini saglamak. Resmi official real gercek gibi kelimeler hep insanlarin guvenini kazanmistir.
- 28-11-2014, 14:58:59normal şartlar gecemezsin ama günceleme esnasında sonuçlar saçma sapan olabiliyor. birde google news kayıtlı haber sitelerde ilk sıralarda gelmişliği var zaten geçersen google bu işi bu işi bilmiyor anlamına gelir..mesala örnek ekte

- 28-11-2014, 17:53:13İddaa: Asıl kelime olan "iddia" yazılmasına rağmen, "iddaa" mı demek istediniz şeklinde önerme yapıyor google. Yeterince markalaşmış ama bu kelimede verilen hizmet "bahis" olduğu için aynı hizmeti veren kaliteli bir site ile (örnek domain: iddaaplus.com) ilk sıraya oturmak mümkün. Tabi daha kaliteli bir hizmet sunulması şartıyla.
PTT: PTT kısaltmasını başka bir marka, ürün, hizmet ile bağdaştırarak ve PTT.gov.tr sitesinden daha popüler hale getirerek ilk sıraya yerleşmek mümkün.
Coca Cola: Bu sitede mümkün değil. Dünyaca ünlü bir marka ve daha popüler bir site oluşturmak imkansıza yakın bir ihtimal.
Pepsi: Bu sitede mümkün değil. Dünyaca ünlü bir marka ve daha popüler bir site oluşturmak imkansıza yakın bir ihtimal.
Bütün bunların nedenine gelince daha önce bu kategoride açtığım şu konudan bir alıntı yapacağım:
Alıntı - 28-11-2014, 18:38:16Üyeliği durdurulduSanırım konunun üzerinde birçok yorum yapılabilir. Ben cevabımı tam olarak alamadım ama bunun nedeni de böyle bir kesin cevabın olmaması galiba.
- 28-11-2014, 18:51:55Üyeliği durduruldudigitürk ve dsmart kelimelerine çalışan çok kişi var mesela sizin konuya uyuyor, geçeni ben görmedim. Birde "3d oyunlar" için oyunskor ve kraloyun ciddi çalışmalar yaptılar onlarda geçemedi.Lexcornelia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-11-2014, 18:52:39imkansız değil tabiki, böyle bir ihtimal var. ancak bahsettiğiniz markaları geçmek şuanda imkansız diyebilirim.
*** gazetesi açıldığında, televizyondan reklamları yapılırken, 1. sırada başkasının sitesi vardı. ama ne oldu zamanla adam geldi yerleşti ilk sıraya. ilk sıraya çıkılabilir yani. google tamamen kriterlerine bakıyor, ona göre değerlendirme yapıyor. o kriterlere senin siten daha uygunsa senin siten ilk sıraya çıkar.
