Şöyle söyleyeyim hocam. Dediğin pepsi, coca cola, vodafone, microsoft vs. gibi şirketleri geçme şansın Google'da Matt Cutts'ın yerine geçme ihtimalin ile aynı. İmpossible is nothing kısmı bu işin. Ama realist olarak cevaplarsak marka siteleri kendi kelimesinde geçemezsin. Bu marka site oyun kelimesinde, haber kelimesinde 1. sıradaki siteler değil, dijital pazarda tescilli markası bulunan şirketler. 2 sebep var. 1. si senin yapacağın çalışmaların ileri düzey optimizasyonunu o adamlar yıllar öncesinden yaptırmış adamlar. 2. si televizyon reklamları vererek marka algısını son haddesine çıkararak işi viral düzeye de taşıyorlar. Sen dersen ki ben spam yapacağım adamlara yerleri sarsılsın diye, Google tespit edebiliyor bunu algoritmaları ile. O adamlar kılını bile kıpırdatmadan spamı anlıyor Google. İşin viral tarafında televizyonda o reklamı izleyen adam otomatik olarak o siteye yöneliyor. Yeni gelen hafiften gizli güncelleme ile de kitlelerin yönelimine göre belirleniyor sıralamalar. Senin dediğini ben bir sitemde yapıyorum şu anda. Rakibim olan marka biraz tanınmış fakat kitlelerin hareketi benim sitem üzerinde. Farklı kulvarlarda olduğumuz halde yarışıyoruz. İlk kelimelerimiz yani yarıştığımız jenerik anahtar kelime aynı. Bakalım kaç ay sonraya yerini alacağım o sitenin. Aramızda 3-4 sıra fark kaldı.
Aynen katılıyorum. Ancak şöyle bir durum var. Ben 3-4 sene önce "knight online" diye bir oyun vardı. Bunun forumunu açtım ve 1. sıraya getirdim. Ama Türkiye'de 1. sıradaydı. Çokta büyük bir marka değildi. Hani diyorum ki belki ufak şirketleri geçebilir ama Pepsi, Türk Telekom Turkcell gibilerde mümkün olmaz.