merhaba arkadaşlar .
son bir kaç gündür forum da açık arttırma ile postçu arayan arkadaşlarımız görüyorum . ilginçtir ki 20 tl ye yaklaşık 1000 post attırıyorlar . tabi bu teklifi kabul eden arkadaşımızın düşüncesi saygı duyuyorum . ancak hem ücretli post atan hem de yeri geldiğinde ücretli post attıran bir insan olarak bu rekabetin yersiz ve gereksiz olduğunu düşünüyorum . olayı şu açıdan ele alalım 1000 post piyasası ortalama olarak 30 lira vb sisteme atıldığını düşünürsek zaten 30 saniyede bir post atabiliryoruz. bu da toplam da 30,000 saniye yapar yani 500 dakika o da 8,3 saate tekabül eder. ancak hepimiz biliyoruz ki bu kadar süre pc başından kalkmadan post atmak çok zor bir iştir. saat boyunca yaktığınız elektiriği pc nizin kısalan ömrünü bir kenara bırakın. aralıksız çalışmanın sağlığınıza verdiği etki kuşkusuz zaten tartışılmaz. bu tür rekabetlere yol açan arkadaşlarımdan rica ediyorum . gereksiz rekabetlere girerek hem iş kalitenizi hem de piyasayı düşürmeyiniz. çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz 20 tl ye atılan post ile 30 tl ye atılan post arasında dağlar vardır. konuya yorum yapmak isteyen arkadaşlarımdan ricam lütfen gereksiz polemikler yaratmayalım ben sadece fikrimi söyledim onaylayan arkadaşlarım fikir belirtir onaylamayan arkadaşlarım da güzel bir dille fikrini belirtir. herhangi bir tartışma ortamı yaratmaya gerek yok .
saygılar
bence post fiyatları sabitlenmeli ?
18
●659
- 29-07-2009, 16:28:27evet kardeşim değinmek istediğim nokta da bu zaten . baştan savma işe sebebiyet vermemek için bu fiyatları ya sabitleyelim yada açık arttırma olayını kaldıralım . zoruma gidiyor 20 liraya 1000 post ben aynı işi 30-40 liraya yapıyorum o zaman müşterim çıkıp demez mi sen neden pahalı yapıyorsun diye ?
- 29-07-2009, 16:35:57Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Post fiyatları sabitlenemez bence. neden diye soracak olursanız, herkes işini farklı kalitede yapıyor. Posttan posta çok fark var. Bakın mesela makalelerin tanesi bazen 5 TL'den falan gidiyor. Bunun sebebi kalite ve özgünlük. O açıdan belki bir alt sınır koyulabilir ama herkesin fiyatı farklıdır.
Alt sınır konusunda atıyorum 1000 post muhakkak 40TL nin üzerinde olmalıdır şeklinde bir sınırlama getirilebilir ya da bu işin normal kalitedeki fiyatları (yani minimum fiyatları) belirlenir yayınlanır. Örneğin R10 Post Fiyatları şeklinde bir standart geliştirilebilir.
Herkes kendini o normal fiyata göre ayarlar. Kimi ben normal iş yapıyorum fiyatlara uyarım der, kimi de ben daha kaliteli iş yapıyorum bu fiyatlardan biraz yüksek iş yaparım der. Tek faydası fiyatların çok aşağı çekilmemesi olur. Yani kimse bu fiyatların altında iş yapamaz hale getirilir. Bu da postçu arkadaşlar için bir avantaj olur. Tabi buna katılan olur veya olmaz ama hakkaten sırf post işinde değil, bir çok işte piyasanın çoook çok altına iş yapanlar var. Bu da kaliteyi düşürüyor bence. - 29-07-2009, 16:41:01Üyeliği durduruldukeşke herkes siz gibi bilinçli olsaKMLGRLR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-07-2009, 16:41:25Kaliteli post atanlarla kalitesizler arasında hızlı atanla yavaş atanlar arasında Fark Var
- 29-07-2009, 16:49:43ben tşke derim arkadaşım desteğin içinVicE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alt sınır dediğiniz gibi daha mantıklı hocam tabiki fiyatları belirlemek çok zor olacaktır ancak en azından gereksiz rekabeti ortadan kaldırırızCappystarj0e adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam belki bu sayede kalitesiz postlar kaliteli hızlı ve yavaşlar ise standart bir hıza kavuşabilir düşüncesindeyimeroldo8erol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle