Fan sesini nasıl susturabilirim?
11
●19.483
- 23-05-2006, 04:18:03MisafirYa makine inim inim inliyor. Böyle bir fan sesi yok. Acayip rahatsız olmaya başladım havaların ısınmasıyla beraber sanki yanımda kamyon çalıştırıp bırakmışlar gibi paso fan sesi var. Ses taaa mutfağa gidiyor. Müziksiz oturulmuyor içeride. Ben bunun sesini nasıl kesebilirim. Fanı sök gibi espriler yapmayınız.
- 23-05-2006, 04:44:43MisafirGerçekten faydalı olurmu? Ya ne bilim hiç açıp yağlamadımda şimdiye kadar. İkinci bir fan daha takmayı düşünüyordum aslında. Belki tam olarak soğutmuyordur diye daha fazla enerji harcayıp daha fazla yoruluyordur diye düşünüyordum.
- 23-05-2006, 13:51:32Eger işlemcin intel ise ve üzerideki fan orjinalse en kısa sürede git degiştir.
intel işlemci maliyetini aşağı çekmek için fanları olabildigince dandik yapmaya başladığını ve türkiyeyede bu ürünlerin geldiğini söyledi bilgisayarcım.
ben pek ihtimal vermedim, koskoca intel bunu niye yapar dedim ama harbidende öyleymiş.işlemcinin ısısı artmaya başlayınca, fan sesi acayip artıyor.özellikle yüksek işlem gücü gerektiren bir uygulama yaptığınızda
fan acayip ses çıkartıyor.Havaların ısınması ile birlikte işlemci ısısı dahada artmaya başladı.Gittim 35milyona bakır alaşımlı yeni bir fan aldım.cillop gibi oldu.
boşuna yağlamakla temizlemekle ugraşma.Fan kökten arızalı
boşuna yağlamakla temizlemekle ugraşma.Fan kökten arızalı