Merhaba Arkadaşlar.
Son zamanlarda durmadan tarayıcılarım virüs alır oldu. Normalse eski bilgisayara da aynı, bu bilgisayara da aynı yazılımları yüklememe rağmen 1 veya 2 haftada bir kez tarayıcı virüs geliyor ve bunu advanced yada zemara tarzı yazılımları ile temizliyor, anti-virüs taraması yapıp oradan kaldırıyorum. Fakat her seferinde yine tekrar oluyor. Sanırım driver yazılımlarından bulaşıyor. Çünkü daha önce de format attım aynı sorunu yaşadım ve hala aynı sorunu yaşıyorum artık alıştım.
Sorunum şu: bunu böyle kullanmaya devam ettikçe sanki oyunlarda performansım düştü. Oyunlar HDD içinde yüklü ve windows de SSD içinde. Windows kullanımında bir sorun yok hızlı ve akıcı. Fakat en basit oyunlarda bile (CS source, euro track similator2) çok hafif donma yapıyor çeyrek sn. kadar.. Önceden bunu yapmıyordu.
Ayrıca son zamanlarda elektrik kensintisi oldu ve 3 - 4 kez bilgisayar mağdur oldu bu konuda. Acaba bununla mı kaynaklı olabilir? Fakat elektrik kesintisi geçti 1 hafta; yukarıdaki sorun 1 - 2 gündür var ve durmadan da oyun oynuyorum. Ayrıca her oyunda da yapmıyor (örnek: payday2) akıcı oynuyorum yüksek grafikte. Aldığımdan beri de sorun yok şimdilerde olmaya başladı. Formatın çözüm olduğuna inanıyorum fakat garanti olması açısından sizlere sormak istedim. Yine HDD farklı yazılımlar ile taratmak, birleştirmek, yenilemek, vs. işlemler de bozabilir mi? Son zamanlarda bunu çok yaptım.
Virüs Donanımsal Performansı Etkiler mi?
8
●559
- 07-01-2017, 13:41:31Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
- 07-01-2017, 14:22:28Driver yazılımlarını orjinal internet sayfalarından indiriyorum hocam. Dediğim gibi yani bu performans olayı virüs den dolayı ise format ile çözülebilir ben daha çok donanımsal sorundan olmasından çekiniyorum. Daha önce de aynı yazılımları kullandım fakat eski bilgisayarda bir sorun olmadı. Sırf tarayıcı virüsü için birkaç kez format atıp bi zaman kullandım temiz şekilde fakat hala tarayıcı virüsü yedi. Özellikle taramalarda ekran kartı ile gelen ek yazılımları kaldırmamı söylüyor. Ekram kartım: AMD Radeon r7 240 128bit 4gb dx12hknm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-01-2017, 14:51:12Teşekkür ederim bi' deneyeyim onu. Windows SSD içinde yüklü. Son zamanlarda çok nadir fare de donmalar olmaya başladı ve explorer.exe durdurup, yeniden başlatıyor. Fare donuyor, sonra eski haline geri geliyor. Bu da sanırım fare ile bağlantı kopuyor çünkü hopörlerden donanım çıktı ve taktı sesi geliyor. Fakat hız ve kullanım da problem yok gibi.hknm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:51:12 -->-> Daha önceki mesaj 14:37:45 --
bad sector için araştırdığım kaynaklara göre HD Tune adlı yazılım ile tarama yaptım, aşağıdaki sonuçlara vardım:hknm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

- 07-01-2017, 15:06:43Evet anlaşıldı teşekkür ederim ilginiz için.hknm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
