Merhaba,
Dizüstü bilgisayarımın fanı gürültülü bir şekilde ses çıkarmaya başladı. Bilgisayar bana sürekli lazım. Servise verip kaç günde geliceğini bilmediğim için işlerim aksar. Daha önce birçok bilgisayarın içini açtım parçalarını vs. inceledim. Ancak fan temizlemedim. Fan temizlerken nelere dikkat etmek gerekir ? Nasıl temizlenir ? Temizlerken ne kullanmalıyım ? Birde termal macun değiştirmeli miyim ? Değiştirceksem hangi termal macun olmalı ?
Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
Fanı nasıl temizleyebilirim ?
5
●446
- 24-01-2014, 17:23:17
- 27-01-2014, 19:07:52Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Değerli kardeşim dizüstü bilgisayarlarda hava kanalları çok dar. Bilgisayar kapalıyken bir pipet al, bildiğin meşrubat içerken kullandığımız plastik pipet... Fana bir ucunu dayayıp hava kanallarına olabildiğince sert şekilde üflüyrsun ama tükürük göndermemeye dikkat et... Bu yapışan tozların yerinden kopmasına yardımcı olur ve biraz rahatlatır. Daya sonra elektrik süpürgesi ile yerinden oynamış tozları çekmeyi deneyebilirsin ama çok işe yarmayacaktır. En güzeli servise götür temizlesinler.
- 27-01-2014, 19:13:42Notebook'un Arka kapagını aç 1 adet Fan Bulunur. Sökebilirsin Fakat dikkat et. CPu'nun orda stiker vardır. Garantili ise Sökme. Garantili değilse Sök fana WD40 yada Kontak Sprey'ler mevcut. Ondan sıkıp temizleyebilirsin.donerchief adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dizüstündeyken çok ısınıyor ise İşlemciyi sök Beyaz yogurt'a benzer Termal Macun bulunur. Elektronikçilerde satıp alıp ne az nede çok cpu'nun üzerine sür. tekrardan Fanı takıp kullanabilirsin.
Saygılarımla - 27-01-2014, 21:13:28Teşekkürler hocam.UMUT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlginiz için teşekkür ederim hocam. Deneyeceğim. Servisle uğraşmak istemiyorum açıkcası.theolric adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Termal macun aldım hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.barano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle