• 21-08-2012, 02:06:22
    #19
    🌐 xvizyon ❤ r10
    Afmesunun bana bir cevap verdiğini sanmıyorum, evet haklı olabilirsiniz googleda arayabilir bulabilirdim fakat konu ileride sabitlenirse ve burasıda webmaster forumu olduğu için sabit başlıktan benim gibi acemi kullanıcılar yararlanabilir site google aramalarında r10'a yönlenebilir diye düşündüm.
    Bilgiler için tekrardan teşekkürler
  • 21-08-2012, 02:07:39
    #20
    Ne nedir, nasil yapilir, isin mantigi nedir...

    Domain nedir? Neleri kapsar? Ne yukumlulugu vardir, nasil kullanilir...

    Ne zaman kayit edilir, ne zaman duser, backorder nedir nasil calisir...

    Domain piyasasi nedir, gecen sene nasildi, 5 sene once nasildi, seneye tahmin olarak nasil olacak...

    Fiyatlandirma nasil yapilir, ucuza mi gitmis pahaliya mi gitmis, kim o kadar verir, o fiyata havada kaparlar mi...

    Hazir programlari kullanmaktan ziyade bunlar arastirilmali oncelikle, "su site ne zaman duser" diye soran sorana..Bu hazira alismislik, baska bir sey degil, madem bu isle ugrasacaksin, arastir google'dan kac gunmus dusme suresi, bu sure icindeki dongulere ne ad veriliyor vs. vs...

    Forumda acik arttirmadaki bir domainin reklami yapilip fiyati sisiriliyor, atlayan atlayana. Kazanan teklifi verenin, domainin resellerini amorti etmesi icin 1 sene beklemesi gerekiyor.

    Bu ise baslanacaksa en buyuk yardimci google'dir, oncelikle alim satim islerden uzak durulup(2-3 ay) piyasadaki fiyatlandirma ogrenilmeli (dnjournal.com), cesitli domain forumlari ve domain sektorundeki insanlarin bloglari takip edilmeli sonrasinda bu ise girilmelidir, zaten kimsenin yardimina ihtiyaciniz yok, size gerekli olan butun siteleri kendiniz emek harcarsaniz buluyorsunuz...
  • 21-08-2012, 02:35:22
    #21
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Emx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bilgiler için çok teşekkürler, mesala ben bir domain kontrol ettim şimdi Ekim 12 diyor ben bu domaini Ekim 12 de kayıt yenilenmezse regleyebiliyor muyum? Düşme süresini sizin verdiğiniz yerden kontrol ettim www.freewho.com/checker/index.php

    bilgi verirseniz sevinirim...
    Hayır kayıt süresi biten domainler için yeni bir süreç başlar... Bu süreç duruma göre 70-80 gün kadar sürer.

    Genel itibariyle "Domain Yaşam Döngüsü" diye bir kavram vardır... buna göre... söz konusu domaini sorgulayarak hangi konumda bulunduğuna dikkatlice bakın. Ne anlama geldiğini aşağıdaki başlıklardan kontrol edebilir ve ne zaman alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

    Ben bile zaman zaman unuttukça bu listeden faydalanıyorum... Tabi konu aslında bundan daha detaylı. Bunun birde saat kısmı var. Yok greenwich, yok UTC... Benim odamın duvarında diğer ülkelerin zamanlarını gösteren bir saat sürekli vardır. Neyse şimdilik bu kadarı yeter.

    *****

    ACTIVE: Herhangi bir domain adı (1 - 10 yıl) alındığı anda aktif hale geçer ve yeni tescillere kapatılır. 1 ile 48 saat arasında WHO-IS kaydı güncellenir. Bu dönemde farklı kayıt şirketlerine transfer edilebilir.

    REGISTRAR-HOLD veya CLIENTHOLD: Aktif haldeki bir domain adı için süre dolduğunda REGISTRAR-HOLD durumuna geçer. Teknik olarak süresi dolmasına rağmen, sahibine 30 gün süreyle yenileme hakkı tanınır. Bazı özel durumlarda, 1 ila 5 gün arasında REGISTRAR-HOLD durumundan çıkılabilir. Bazı uzantılarda bu süre 45 günü bulabilir.

    REDEMPTION PERIOD: REGISTRAR-HOLD durumundan sonra REDEMPTION PERIOD durumuna geçilir. Sahibine en az 10 günlüğüne alma hakkı tanınır (daha yüksek paralara). Bu süre farklı uzantılara ve kayıt şirketlerine göre 1 ila 35 gün arasında değişebilir.

    PENDING DELETE: Bu son geçilen durumdur. Artık kayıt şirketi kaydını yenileyemez (bazı özel durumlar hariç). Bazen duruma hiç geçilmez ve domain adı doğrudan serbest bırakılır. Bu durumdaki bir domain genellikle 5-6 gün sonra serbest bırakılır. Domainin konumu PENDING DELETE olana kadar telaşsız bekleyebilirsin.

    PENDING DELETE RESTORABLE (.org domainlere özel): 30 günlüğüne, daha yüksek fiyatlarla kaydın yenilenebileceği bölümdür.

    PENDING DELETE SCHEDULED FOR RELEASE (.org domainlere özel): 5 gün sonra domain serbest kalacaktır.

    En temizi, siz işinizi zora bırakmayın ve sık sık güncellenme tarihlerini kontrol edin. Eğer aktif durumdan çıktıysa en kısa sürede kayıt şirketinize başvurup, yenileme işlemini gerçekleştirin. Son ana kadar asla beklemeyin. Register firmanızın düşecek domainler için izleme hizmetinden yararlanın... Yada, domainin kayıtlı olduğu firmanın anlaşmalı olduğu bir firmadan backorder atın. Örneğin takip ettiğiniz alan adı GoDaddy'e kayıtlı olsun. Sizin domainlerinizi topladığınız firma da ihs olsun. Aynı domain için ihs'den atılacak olan backorder ile GoDaddy'den yada GoDaddy ile anlaşması olan Buydomains'ten atılan backorderin söz konusu domaini yakalama şansı aynı olmayacaktır.

    Eğer çok değerli bir domain adınız varsa, yine önceden para ödeyerek, domaininizi REGISTRAR-LOCK durumuna sokabilirsiniz. Bu da domaininizin çalınmasını önler.

    Expired: Domain adının süresi dolmuş ancak, sahibine alma hakkı tanınan süre devam eder.

    Dropped: Domain adı, çevrimden çıkmış ve serbest hale gelmiştir. İsteyen alabilir.
  • 21-08-2012, 02:39:06
    #22
    MuratS bu paylaşımların için seni tebrik ediyorum.Thanks.
  • 21-08-2012, 05:46:25
    #23
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Herkes araba kullanabilir ancak bazıları daha iyi kullanır, herşeye dikkat eder, ACEMİLİKTEN çıkmıştır, kaza yapma oranı azdır.

    Herkes domain alır, tecrübesizdir, domaini 1 gün sonra beğenmez keşke almasaydım der,
    Ama tecrübeli domainci domain almadan önce yılların verdiği deneyimle düşünür, araştırır, bekler, sorar, hatta rüyasına bile girer domain, işte o zaman alır.

    tecrübeli birisi olarak yeni başlayan arkadaşa git şu domaini al, iş yapar desen git sen al der, kafasına göre domaini alır ve pişman olur.

    Yani bütün tecrübelerinizi öğrenecek kişiye ders olarak anlatasanız da, o ondan sadece ANLAYABİLDİĞİ, VİZYONUNUN yettiği kadarını alır.
    Domain işi bir ağız tadı, yaşam şeklidir. Ne ile ilgilendiğinizle, branşınızla da direkt alakalıdır.

    Sizin beğendiğiniz domaini başkasının beğenmeme sebebi de budur.

    Bu yüzden, öğrenecek kişiye bütün herşeyi de söyleseniz, bütün forumların, websitelerinin adını da verseniz, TECRÜBESİ ne kadarsa o kadar domaincidir.

    Canı yanmadan, 20-50-100-1000 domain kaydedip pişman olmadan doğru yolu bulamaz. Parası gidecek, zamanı gidecek , canı yanacak ki işte o zaman ben nerde yanlış yapıyorum diye sorgulamaya başlayacak.
    Ama zaman biraz geçmiş ve tecrübeli domainciler o aradan yaralanmış olacak.

    Belki 3-5 yıl sonra o da anlayacak hangi domain alınır, nerden alınır, nasıl alınır.

    Bu işin PÜF noktası ağız tadıdır, tecrübedir, araştırmaktır, okumaktır, yurt dışına açılmaktır, beklemektir, sabırdır, bilgidir, girişimciliktir, geleceği tahmin etmektir, yatırımdır vs...

    Öyle birkaç forum, website adı öğrenmekle bu iş olsaydı, ben de şu an bir KIVILCIM İSTANBULLUOĞLU, yada CENGİZ TEYMUR dum
    Ama şuan sadece onların adını telaffuz etmek ve saygıyla anmakla yetiniyorum, neden çünki onlar domainin geleceğini benden daha önce gördü ve ona göre pozisyon aldı.
    Yani geleceği öngörmek gerek be arkadaşlar.

    domaincinin bir vizyonu olmalı, ağız tadı olmalı, gelecek görüşü olmalı, bilgili olmalı, sallama domaincilik olmaz..

    Eğer domainci olacaksanız cahil domainci, günü birlik domainci olmayın, EĞİTİMLİ, neyi neden aldığınızı sorgulayan bir domainci olun.

    Ama eğer iyi bir domainci olmak isterseniz, domainci olmadan önce iyi bir domainciden 3-5 senelik tecrübe satın alın.
    Olmazsa ondan birşeyler öğrenmeye çalışın o da olmazsa, araştırın, öğrenin.
    Yok hiçbirşeyden ders alamadım diyorsanız da kendinize güvenin ve başlayın, eğer doğru yoldaysanız bunu zaman kısa sürede gösterecektir size zaten

    Ve de en önemlisi bu işi İŞ olarak kabul etmediğiniz, işinize saygı dumadığınız sürece domainci de olunmaz!


    saygıyla
  • 21-08-2012, 06:21:22
    #24
    sncr_1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kesinlikle katılmıyorum , Domain sektörü bir programlama dili vs. değildirki hazır kod vs. verilipte tepki gösteresiniz.Kaynak olarak verilmiş sitelerde milyonlarca domain var evet ama kişi güzel domain hangisidir , hangisi alınmalıdır bilemezse hiçbir önemi yoktur.Sizin bu dediğiniz olay php kategorisinde php.net sitesinin paylaşılmasına tepki göstermek gibi birşey.Yukarıda verilen siteler google ziyaretçilerine açıksa ve siz bunu paylaşanlara tepki gösteriyorsanız eğer bu sizin aşırı derecede bencil olduğunuzu gösterir.
    =) benim yazdıklarımdan bunu çıkardıysanız başka bişey söylememe gerek yok.
  • 21-08-2012, 09:46:31
    #25
    1. Pending Delete veya Pre Release domainlerde Türkçe domainleri Ayıklamak için hangi Alogoritmayı Kullanıyorsunuz?
      PHP, JS ile örnek verebilirmisiniz, namecatch'deki gibi Türkçe olanların ayrımları gibi düşünün.
    2. Satın alınmış,yazılmış veya yazdırılmış Özel Programlarınızın ekran görüntülerini koyabilirmisiniz?
    3. Bu zaman'a kadar Hangi Katagorilerde kaç domain satınız?
      örnek, haber 5, oyun 2, saglik 4 gibi
    4. Bu zaman'a kadar en çok hangi domain satış paltformunda Domain Sattınız?
      Tek platformda satışa çıkardıklarınız hariç
    5. En çok hangi katagoride Domain almaya veya yakalamaya çalışıyorsunuz?
      örnek haber domainlerini daha sık kontrol ediyorum gibi

    Yukarıda yazdığım sorulara yanıt verenlere şimdiden gönülden teşekkürler.

    Ayriyetten bu konu sadece giriş seviyesi bir konu olarak kalmasın. Yukarıda yazdıklarımı cevaplaran arkadaşlar sahesinde seviye farkını kaldıracak bir konu olabilir diye düşüyorum.
  • 21-08-2012, 12:14:58
    #26
    güzel bir konu olmuş teşekkürler.
  • 21-08-2012, 12:31:47
    #27
    Yanıt verebileceklerimi yanıtladım:
    WTF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1. Pending Delete veya Pre Release domainlerde Türkçe domainleri Ayıklamak için hangi Alogoritmayı Kullanıyorsunuz?
      PHP, JS ile örnek verebilirmisiniz, namecatch'deki gibi Türkçe olanların ayrımları gibi düşünün.

      İmla kılavuzu ve karaliste kullanıyorum. Detayları ise programcı bir arkadaş hallediyor sağ olsun...Sizin yaratıcılığınıza bağlı.
    2. Satın alınmış,yazılmış veya yazdırılmış Özel Programlarınızın ekran görüntülerini koyabilirmisiniz?

      Maalesef hayır...
    3. Bu zaman'a kadar Hangi Katagorilerde kaç domain satınız?
      örnek, haber 5, oyun 2, saglik 4 gibi

      Tam sayıları hatırlamıyorum tahmini rakamları vereyim: Yaklaşık 100 -150 tane 3 - 4 karakter, ortalama 50' şer tane oyun, haber, video, dizi gibi domainler, 200 kadar sektörel (sağlık, nakliyat, inşaat, ürün satış gibi), 100 civarı yaşlı domain(5 yaş üstü) var.
    4. Bu zaman'a kadar en çok hangi domain satış paltformunda Domain Sattınız?
      Tek platformda satışa çıkardıklarınız hariç

      Tabi ki r10
    5. En çok hangi katagoride Domain almaya veya yakalamaya çalışıyorsunuz?
      örnek haber domainlerini daha sık kontrol ediyorum gibi

      Özellikle yaşlı domainler olmasına dikkat ediyorum. Onun dışında sektör farkı yok, sadece geçici sektörlerden ve bir süredir dizi, video ve xyz domainlerinden uzak duruyorum. Domainci arkadaşların portföylerini xyz' den uzak tutmalarını tavsiye ediyorum.


    Yukarıda yazdığım sorulara yanıt verenlere şimdiden gönülden teşekkürler.

    Ayriyetten bu konu sadece giriş seviyesi bir konu olarak kalmasın. Yukarıda yazdıklarımı cevaplaran arkadaşlar sahesinde seviye farkını kaldıracak bir konu olabilir diye düşüyorum.