Herkes araba kullanabilir ancak bazıları daha iyi kullanır, herşeye dikkat eder, ACEMİLİKTEN çıkmıştır, kaza yapma oranı azdır.

Herkes domain alır, tecrübesizdir, domaini 1 gün sonra beğenmez keşke almasaydım der,
Ama tecrübeli domainci domain almadan önce yılların verdiği deneyimle düşünür, araştırır, bekler, sorar, hatta rüyasına bile girer domain, işte o zaman alır.

tecrübeli birisi olarak yeni başlayan arkadaşa git şu domaini al, iş yapar desen git sen al der, kafasına göre domaini alır ve pişman olur.

Yani bütün tecrübelerinizi öğrenecek kişiye ders olarak anlatasanız da, o ondan sadece ANLAYABİLDİĞİ, VİZYONUNUN yettiği kadarını alır.
Domain işi bir ağız tadı, yaşam şeklidir. Ne ile ilgilendiğinizle, branşınızla da direkt alakalıdır.

Sizin beğendiğiniz domaini başkasının beğenmeme sebebi de budur.

Bu yüzden, öğrenecek kişiye bütün herşeyi de söyleseniz, bütün forumların, websitelerinin adını da verseniz, TECRÜBESİ ne kadarsa o kadar domaincidir.

Canı yanmadan, 20-50-100-1000 domain kaydedip pişman olmadan doğru yolu bulamaz. Parası gidecek, zamanı gidecek , canı yanacak ki işte o zaman ben nerde yanlış yapıyorum diye sorgulamaya başlayacak.
Ama zaman biraz geçmiş ve tecrübeli domainciler o aradan yaralanmış olacak.

Belki 3-5 yıl sonra o da anlayacak hangi domain alınır, nerden alınır, nasıl alınır.

Bu işin PÜF noktası ağız tadıdır, tecrübedir, araştırmaktır, okumaktır, yurt dışına açılmaktır, beklemektir, sabırdır, bilgidir, girişimciliktir, geleceği tahmin etmektir, yatırımdır vs...

Öyle birkaç forum, website adı öğrenmekle bu iş olsaydı, ben de şu an bir KIVILCIM İSTANBULLUOĞLU, yada CENGİZ TEYMUR dum
Ama şuan sadece onların adını telaffuz etmek ve saygıyla anmakla yetiniyorum, neden çünki onlar domainin geleceğini benden daha önce gördü ve ona göre pozisyon aldı.
Yani geleceği öngörmek gerek be arkadaşlar.

domaincinin bir vizyonu olmalı, ağız tadı olmalı, gelecek görüşü olmalı, bilgili olmalı, sallama domaincilik olmaz..

Eğer domainci olacaksanız cahil domainci, günü birlik domainci olmayın, EĞİTİMLİ, neyi neden aldığınızı sorgulayan bir domainci olun.

Ama eğer iyi bir domainci olmak isterseniz, domainci olmadan önce iyi bir domainciden 3-5 senelik tecrübe satın alın.
Olmazsa ondan birşeyler öğrenmeye çalışın o da olmazsa, araştırın, öğrenin.
Yok hiçbirşeyden ders alamadım diyorsanız da kendinize güvenin ve başlayın, eğer doğru yoldaysanız bunu zaman kısa sürede gösterecektir size zaten

Ve de en önemlisi bu işi İŞ olarak kabul etmediğiniz, işinize saygı dumadığınız sürece domainci de olunmaz!

saygıyla