• 28-10-2014, 21:33:11
    #10
    yuh be bu kadar da saçma bi karar olmaz.
    adamın elinde hayatbu.com olsa ilerde ona bile göz dikecekler. bence aynı mantık o adresi veren bunu da vermeli.. yuh ya...
    baktım da hayat kimya ürünlerine bilindik markalar var ama bizden o markaları kullananlar yok. artık kimseye aldırtmam da.. bu şekilde ben kendimce protesto ederim bu aç gözlüleri.. yazıktır , günahtır..

    anlamıyorum .com - .com.tr den sonra alındı ise , .com.tr bu adresi alırken yanında neden.com u da almadı...
  • 28-10-2014, 21:37:21
    #11
    Tamamen okudum, asıl gerekçe olarak bir proje üzerine kullanılmadığı ve direk satışa yönelik olduğu için kötü niyetli bir tescil söz konusuymuş. Hayat.com'un satışta olmasının archive kaydı delil olarak kullanılmış. Çok mantıksız, ilk gelen alır mantığındaki bir domain uzantısı için. Herhangi bir marka karalamasından tut hiç bir suçta yapmamışken domain elden gidiyor.


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
  • 28-10-2014, 22:24:25
    #12
    adamın yerinde olsam bir açıklarını bulur polise şikayet ederim. Yok kardeşim Türk hakem ile birde yabancı hakem isteyeceklerdi savunma için Şikayet Edilen savunmasında pek birşey dememiş yanında belki pek kimse yoktu bilinmez.
    Hayat Kimya şirketi wipoya vereceği dava ücretini adama verseydi bu kadar olmazdı. Ama Şikayet Edilen tarafta büyük ihtimal bende yine kalır diyerek pek birşey dememiş
    Tabiki şirkete ait logo vs. kullanmamış ise Karar Yanlıştır.
  • 28-10-2014, 22:53:28
    #13
    Gerekçeyi ben haklı buldum açıkçası. Nihayetinde yatırım yapmışlar ve bunu korumak isteyeceklerdir. Aynı durumda olduğunuzu düşünün.

    Hoşuma gitmeyen tarafı ise bu tip konularda bu alan adının piyasa ederinin ödenerek satın alınması yönünde olmalıydı.

    Hatırlıyorum bir hava yolları firması bir alan adını almak için 1 Milyon Dolar ödemişti.

    Açıkçası kanun kitaplarında yazanlar için "hukuktur" diyemeyiz. Örneğin bir kanun olsa ve falanca görevde olan sizi şartsız sualsiz döver vs diye yazsa bu kanunda yazıyor diye buna hukuk diyecek ve adalet yerini buluyor diyecek halimiz yok.

    Eğer ücreti ödenmemiş ise, bu benim nezdimde aleni "gasptır". Ancak domain sahibi satmak istemiyor olsa bile, firma ederini ödediğinde marka değerlerini korumak adına satışı yapılabilir olduğunu düşünüyorum. Çünkü marka tescillerinin ve com.tr alan adlarının com uzantısından önce kayıt edildiğini belirtmişler.
  • 28-10-2014, 22:58:43
    #14
    Üyeliği durduruldu
    Tuh... gitti yarim milyonluk domain Vallahi su adaletsizlik hic bir yer yok.
  • 28-10-2014, 22:59:03
    #15
    Bence cok mantıksız ama yinede vardır ortada bir sorun.
  • 28-10-2014, 23:02:59
    #16
    valla ben olsam avrupa insan hakları mahkemesine bile giderdim. adamların tescili "hayat kimya" ama hayat.com'u alabiliyorlar?

    kesinlikle art niyet var ki 2014 yılının mayısına kadar hayat marka tescili yapılmamış:

    "Şikayet Eden, Türkiye'de hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye'nin önde gelen firmalarından biridir. Şikayet Eden içerisinde "hayat" ibaresi olan ticaret unvanını 4 Ocak 1946 tarihinden bu yana kullanmaktadır. Şikayet Eden'in esas unsuru "hayat" ibaresi olan 10 tescilli markası bulunmaktadır. Ayrıca 2003 04904 no'lu HAYAT markası, Şikayet Eden adına Türk Patent Enstitüsü nezdinde tanınmış marka olarak 29 Mayıs 2014 tarihinde tescil edilmiştir. Ayrıca <hayat.com.tr> alan adı Şikayet Eden tarafından 14 Nisan 1997 tarihinde tescil ettirilmiştir."


    "İlk olarak, Şikayet Eden'in Türk Patent Enstitüsü nezdinde söz konusu markaya ilişkin tescili bulunmaktadır. Hakem, Şikayet Eden'in HAYAT markası üzerinde hakkı bulunduğu kanaatine varmıştır, T. Rowe Price Associates, Inc. v. J A Rich, WIPO Dava No. D2001-1044.

    İkinci olarak, Hakem ihtilaflı alan adın ".com" uzantısının teknik gereklik olduğu nedeniyle ayırt edici niteliği olmadığı kanaatindedir.

    Üçüncü olarak, Hakem, ihtilaflı alan adda kalan "hayat" kelimesinin Şikayet Eden'in HAYAT markası ile ayni veya en azından iltibas oluşturacak kadar benzer olduğu kanaatine varmıştır.

    Bu yüzden, Hakem, Şikayet Eden'in söz konusu tescilli marka haklarını dikkate alarak ihtilaflı alan adının Şikayet Eden'e ait marka ile aynı olduğu kanaatine varmıştır.
    "Hayat" kelimesinin sözlükte anlamının olması, Şikayet Eden'in marka tescilinden doğan hakkını bertaraf etmememektedir."

    arkadaş çok zekiymiş ayrıca bak nasıl farkına varmış!

    "Şikayet Edilen'in beyanları dışında bunu destekleyen somut hiçbir delil yoktur ve Hakem Şikayet Edilen'in beyanlarının söz konusu kullanımın iyiniyetli olduğunu tek başına ispat edebilecek bir delil teşkil etmediği kanaatine varmıştır."

    ayrı bir saçmalık

    ve en önemli saçmalık:

    "Şikayet Eden, ihtilaflı alan adının 2009 yilının Ağustos ayında satılık olduğuna dair Wayback Machine görüntüleri eklemiş ancak Şikayet Edilen satılık olmadığına dair bir delil sunmadığı gibi, bu konuda somut bir açıklamada bulunmamıştır. Bu durum da, Şikayet Edilen'in Şikayet Eden'in Türkiye'deki şohretinden haberdar olmamasi imkansiz olması nedeniyle,Politika'nın 4(b)(i) maddesi kapsamına girmektedir, "

    çok net bir şekilde domaine haksız el konulmuş türk hakem tarafından. hayat diye bir marka yok 2014'e kadar hayat kimya var. 2014'te marka tescili yapılıyor ki bu isimde eminim yüzlerce marka tescili vardır. ondan sonra şöhretini bilmeme ihtimali yok diye domaini veriyorlar.

    bunun üst mahkemesi neresi yahu? yarın bir gün bizede aynısını yapar bu yumuşaklar.
  • 28-10-2014, 23:09:18
    #17
    Repax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tamamen okudum, asıl gerekçe olarak bir proje üzerine kullanılmadığı ve direk satışa yönelik olduğu için kötü niyetli bir tescil söz konusuymuş. Hayat.com'un satışta olmasının archive kaydı delil olarak kullanılmış. Çok mantıksız, ilk gelen alır mantığındaki bir domain uzantısı için. Herhangi bir marka karalamasından tut hiç bir suçta yapmamışken domain elden gidiyor.


    iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
    Adam domain satılıktır diye index atacak aynı isme sahip firma adamı dava edecek. Kardeşim bu adam domaini almış satıyor benim firmamın adıda BU bu domain benim olmalı diyecek ondan sonra hiç birşey yokmuş gibi domaini alacak. Eğer mantık buysa noktadomains batar. Çünkü adamların işi domain satmak.

    Hayat.com karşı tarafın logosunu ve onlara ait birşeyi paylaşmamışsa çok ama çok yanlış bir karar.
    Hayat sadece 1 marka değildir hayat jeneriktir bir çok anlamı ifade eder.
    Türkiye'de bir takım vipo davalarını okudum bu tip olayları gördüm. Buna birisinin dur demesi lazım.
  • 28-10-2014, 23:14:27
    #18
    Domain Türkçe - Davacı Türk - İdari Hakim Türk

    ee parada çok tatlı gelir yani