Yeni domainim hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?
21
●929
- 22-12-2009, 20:47:01Üyeliği durdurulduSebep belirtebilir misiniz rica etsem?DomainUsta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 22-12-2009, 21:21:18Eğer domain güzel olsaydı, şu şu sebeplerden dolayı güzel denilebilirdi. Tam tersi bir durum.cixizbiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 26-12-2009, 19:58:47Üyeliği durdurulduNasıl bir mantıktır bu?DomainUsta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir nesne, bir kişi, bir olay hakkında "şu şu sebeplerden dolayı iyi, güzel" denilebiliniyorsa "şu şu sebeplerden dolayı çirkin, 'boş'" da denilebilir. Çünkü güzelik-çirkinlik, iyilik-kötülük gibi nitel özelliklerdir yoruma açık olan, yoksa nicelik nasıl tartışılsın ki? Bir şey 10 kiloysa Tayland'da da 10 kilodur, Nikaragua'da da. Ama bir domaini yanyana dururken bile çok doğaldır ki beğenmeyebiliriz.
Şimdi sanırım siz (muhtemeldir ki) koltuğunuzda sırtınızı arkaya yaslamış, bilen bir eda ve gülümsemeyle, ararcasına bakınan gözlerle biz "çaylaklara" nasihat vermek istersiniz. Peki "Bu kötü" , "Beğenmedim" , "Anlamsız" gibi cümleler kurmak nasihat verimek midir, yoksa ukâlalık mıdır? "Boş" peki boş, ama ne için, neden dolayı, neye göre??
Şahsınızı incitecek bir söz kullandıysam üzgünüm ama sizden ricam yalnızca 'niçin' sorusuna ufak bir cevaptı. - 26-12-2009, 20:15:01Öncelikle güzel Türkçeniz için teşekkür ederim.cixizbiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domaine güzel değil dememek için belki onlarca sebep sayarım ama buna gerek yok.
Nesnellik ve öznellik konusuna gelince; bu domainin uzantısı .NET dir. Bu nesnel bir durumdur ve bana göre'si yoktur.
Domaine biçilen paha ise öncellikle belli kıstaslar göz önüne alınarak nesnel, ama yorumlama aşamasına gelindiğinde özneldir.
Kimse, qwx.com için beş para etmez, çok kötü bir domain diyemez. Ha, bunu diyen çıkabilir, o zaman da gülerler adama. Sonuçta 3 harfli bir domainin en az ettiği bir değer vardır.
Bu domaine gelince,
Öncelikle, bir isim domaini olmasına rağmen arada - işareti var. Ve bu tür domainler ahlak dışı domainler olarak nitelendirilebilir.
İkincisi, kullanılmadıktan sonra ederi olmayan bir domain ki burada sadece domaini değerlendiriyoruz. Aksi taktirde, eniseyaramazbirdomain.org bile iyi kullanıldıktan sonra güzel sonuçlar verir.
Üçüncüsü, bu domainden ve kişiden (ilk defa duydum, duymak da istemiyorum) çok daha ünlülerin isimlerini (hem de tire işareti olmaksızın) alıp da düşüren domaincileri biliyorum.
Dördüncüsü, kişisel kanaatler için bir yargıya bağlanmak zorunda değiliz.
Beşincisi, örnek verdiğiniz satışa bakın bakalım domain kaça satılmış veya satılabilmiş mi?
Altıncısı, domain için satış konusu açın bakalım ne kadar edermiş görelim?
Son olarak, burada çok iyi domain, 10 numara domain. XXXXX $ eder diyenlerin fikirlerine çok fazla rağbet etme derim, yoksa yanılırsın.
Yazmayacağım diyorum, bakıyorum yine yazmışım. - 26-12-2009, 20:19:20Domainusta yakın zamanda domainkitabı yayınlayacak okumanızı şiddtle tavisye ederim öncelikle.
1)Referans edindiğiniz konuda domain 100 tl hemen al ile konmuş peki kaça gitmiş.Forumda 300 tl hemen al ile konup 30 tl ye giden domainler oluyor hemen al değer belirtisi değil.
2)O konuda 10 yıllık bir domain 35 tl gitmiş reg masrafını bile kurtarmamış siz nasıl o konudan esinlenip değerli bir domain aldığınızı düşünüyorsunuz?
3)Domain ler sahiplerine kazandıracakları kadarı ile değer bulurlar.Para kazandıracak domaini herkez almak ister.Sizin domaine para etmez ama iyi reklam geliri getirir diyen arkadaşları anlayamıyorum.
Burada aslında sorun şu bakın Almış olmak için almak.Çoğu arkadaşlar ellerine nakit geçince hemen domain almaya çalışıyorlar.Eh piyasada güzel domain bulmak zor oluğu iin önlerine gelen domaini alıyorlar.Almış olmak için almak yerine güzel bir domain gördüğünüzde almak şeklinde işletin düzeni. - 26-12-2009, 20:29:53Üyeliği durdurulduZaman ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.DomainUsta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm bu yorumlarınızı "domain uzmanı" olarak yaptığınız için saygı duyuyor ve fikirlerinize katılmadan geçemiyorum.
Üst mesajlarımda da belirttiğim gibi ben bir domain almadım, bir site kurmaya niyetlendim. Domaini satmayı düşünmediğim için "eder"den çok işlevsellik beni çeken şey oldu. Elbette kaba tabirle 'vole'nin 3 harf, kısmen de 4 harf'te olduğunu biliyorum. Ancak hak verirsiniz ki adı ve soy adı 4 harf eden bir ünlü olmasa gerek.
Kaldı ki tek 1 index dahi atılmadan elden ele gezen ve gezdikçe değerlenen 3 harf domainlerdeki marjinal kâr ile (örneğin) alkislarlayasiyorum.com'un ki sanırım kıyaslanamaz. Tek satışta 1-2 bin dolar kazanmakla bunu her ay kazanmak arasında tercih yapacak olsam şüphesiz ikinciyi seçerdim.
Tekrar teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Kitabınızı merakla bekliyor olacağım.
- 26-12-2009, 20:37:36Üyeliği durdurulduFlood olacak sanırım ama bağışlayın.
Neden konuya sadece domain olarak bakıyorsunuz? Şu anda bir domainin içinde yazışmıyoruz. Buranın domaini r10 değil de WebmasterlarinEnIyiAdresiBurasidir.Com olsaydı, kalite varsa biz yine burada olacaktık akay.akay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öyle çok domain var ki tek bir index dahi atılmadan elden ele geçmiş yıllardır. Örneğin xxx.com çok kaliteli geliyor -ki zaten öyle- ancak kime ne kazandırmış? Fiyatları tam bilmemekle birlikte anlayabilmeniz için söylüyorum, ilk sahibine 2 bin dolar kazandırmış, index dahi atmadan 2.500 dolara satmış yeni sahibi, bir diğeri 4 bin dolar istemiş 3 bine dolara vermiş. Peki kim ne kazanmış bu domainden?
Sedat Kapanoğlu neden ayda 80 bin TL kazanıyor? Hoş bir domain mi? Hayır.
Demem o ki domain elbette önemli bir faktördür, ancak size, bana, bizlere para kazandıran (ve kazandırması gereken) esas olarak içeriktir.
Böyle düşünmeseydim şu anda bu domain için değil imzamdaki domain için açtığım konuda tartışıyor olurduk.

Tüm bu yorumlarınızı "domain uzmanı" olarak yaptığınız için saygı duyuyor ve fikirlerinize katılmadan geçemiyorum. 