Flood olacak sanırım ama bağışlayın.

akay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domainusta yakın zamanda domainkitabı yayınlayacak okumanızı şiddtle tavisye ederim öncelikle.
1)Referans edindiğiniz konuda domain 100 tl hemen al ile konmuş peki kaça gitmiş.Forumda 300 tl hemen al ile konup 30 tl ye giden domainler oluyor hemen al değer belirtisi değil.
2)O konuda 10 yıllık bir domain 35 tl gitmiş reg masrafını bile kurtarmamış siz nasıl o konudan esinlenip değerli bir domain aldığınızı düşünüyorsunuz?
3)Domain ler sahiplerine kazandıracakları kadarı ile değer bulurlar.Para kazandıracak domaini herkez almak ister.Sizin domaine para etmez ama iyi reklam geliri getirir diyen arkadaşları anlayamıyorum.

Burada aslında sorun şu bakın Almış olmak için almak.Çoğu arkadaşlar ellerine nakit geçince hemen domain almaya çalışıyorlar.Eh piyasada güzel domain bulmak zor oluğu iin önlerine gelen domaini alıyorlar.Almış olmak için almak yerine güzel bir domain gördüğünüzde almak şeklinde işletin düzeni.
Neden konuya sadece domain olarak bakıyorsunuz? Şu anda bir domainin içinde yazışmıyoruz. Buranın domaini r10 değil de WebmasterlarinEnIyiAdresiBurasidir.Com olsaydı, kalite varsa biz yine burada olacaktık akay.

Öyle çok domain var ki tek bir index dahi atılmadan elden ele geçmiş yıllardır. Örneğin xxx.com çok kaliteli geliyor -ki zaten öyle- ancak kime ne kazandırmış? Fiyatları tam bilmemekle birlikte anlayabilmeniz için söylüyorum, ilk sahibine 2 bin dolar kazandırmış, index dahi atmadan 2.500 dolara satmış yeni sahibi, bir diğeri 4 bin dolar istemiş 3 bine dolara vermiş. Peki kim ne kazanmış bu domainden?

Sedat Kapanoğlu neden ayda 80 bin TL kazanıyor? Hoş bir domain mi? Hayır.

Demem o ki domain elbette önemli bir faktördür, ancak size, bana, bizlere para kazandıran (ve kazandırması gereken) esas olarak içeriktir.

Böyle düşünmeseydim şu anda bu domain için değil imzamdaki domain için açtığım konuda tartışıyor olurduk.