Öncelikle güzel Türkçeniz için teşekkür ederim.
Domaine güzel değil dememek için belki onlarca sebep sayarım ama buna gerek yok.
Nesnellik ve öznellik konusuna gelince; bu domainin uzantısı .NET dir. Bu nesnel bir durumdur ve bana göre'si yoktur.
Domaine biçilen paha ise öncellikle belli kıstaslar göz önüne alınarak nesnel, ama yorumlama aşamasına gelindiğinde özneldir.
Kimse, qwx.com için beş para etmez, çok kötü bir domain diyemez. Ha, bunu diyen çıkabilir, o zaman da gülerler adama. Sonuçta 3 harfli bir domainin en az ettiği bir değer vardır.
Bu domaine gelince,
Öncelikle, bir isim domaini olmasına rağmen arada - işareti var. Ve bu tür domainler ahlak dışı domainler olarak nitelendirilebilir.
İkincisi, kullanılmadıktan sonra ederi olmayan bir domain ki burada sadece domaini değerlendiriyoruz. Aksi taktirde, eniseyaramazbirdomain.org bile iyi kullanıldıktan sonra güzel sonuçlar verir.
Üçüncüsü, bu domainden ve kişiden (ilk defa duydum, duymak da istemiyorum) çok daha ünlülerin isimlerini (hem de tire işareti olmaksızın) alıp da düşüren domaincileri biliyorum.
Dördüncüsü, kişisel kanaatler için bir yargıya bağlanmak zorunda değiliz.
Beşincisi, örnek verdiğiniz satışa bakın bakalım domain kaça satılmış veya satılabilmiş mi?
Altıncısı, domain için satış konusu açın bakalım ne kadar edermiş görelim?
Son olarak, burada çok iyi domain, 10 numara domain. XXXXX $ eder diyenlerin fikirlerine çok fazla rağbet etme derim, yoksa yanılırsın.
Yazmayacağım diyorum, bakıyorum yine yazmışım.