Merhabalar Hocam Bir Arkadaşım ingiletere de oturuyor TR vergi şartlarını ortaya koyarak yabancı trafikli ingiletere adsensesi açacağız ingiletere adsense vergilendirme hakkında bilgisi olan var mı ?
ne yapmalıyım o konuda
ingiletere Adsense Vergi Sistemi Hakkında.
13
●409
- 29-12-2020, 00:47:44KDV %20 ve buna ek olarak Gelir vergisi oranlari kazancina göre hesaplanir.mangawow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllık geliri 1500 sterlinden az olanlardan %10 gelir vergisi kesilmektedir.
Yıllık geliri 1500-32.000 sterlin arasında değişenlerden %23 gelir vergisi kesilmektedir.
Yıllık geliri 32.000 sterlinden yüksek olanlardan ise %40 oranında gelir vergisi kesilmektedir.
Örnek hesaplama:
aylik 500 Sterlin gelirin olursa
12 Ayda 6bin Sterlin gelirin olur.
Bunun bin Sterlini KDV
Brüt Ciro 6000 - (%20) KDV 1000 = 5000 Net Ciro
5000 icin gösterebilecegin reklam gideri varsa onu düseceksin ama saniyorum cok az olur veya olmayabilir.
Bunun icin 5000 ciro'yu 5000 kar olarak düsünürsek.
1150 Euro (%23) Gelir vergisi ödersiniz.
6bin brüt cirodan size net kalan kar 3850 olur.
Bunu da Türkiye'ye getirirseniz yine bildirmek zorundasiniz fakat oranlari net bilmiyorum.
Muhtemelen ödediginiz vergileri de sundugunuzda cok kücük bir kesinti olabilir veya olmayabilir, paranizi tertemiz cebinize koyarsiniz.
O kisi ingiltere maliyesine ne diyecek? Vergi ona cikar, sorun ayni kalir, sorunu yasayan degisir, bu cözüm degil hocam.ResLio adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun su ki;wm_xfreex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burada birkac bin euro icin bu arastirmayi yapan onlarca kullanici ile tanistim herkes sistemde acik bulacagini düsünüyor.
Oysa avrupa bugün avrupaysa öpe öpe aldigi vergiler sayesinde.
Eger geliriniz yillik birkac yüzbin euro degilse, bulacagini cözümler calismaz.
Ancak gelir büyüdügünde vergiden kaciNma yöntemleri calisir hale geliyor.
Mahkemeler "adam öldürme davalarinda ceza indirimi yapabilirken vergi davalarinda yapmiyorlar"
Bana 7 (yaziyla yedi) Euro icin dava acildi. Bankanin birinde 7 Euro para varmis, vergi beyanimda bildirmemisim.
Halbuki o hesabin kapatilmis olmasi lazimdi, eski kapanmis bir banka hesabi. Banka beni adres degisikliginden dolayi bulamamis, ben hesabi bulamadim, maliye hesaptaki parayi buldu. Bu derece ayrintili inceliyorlar, aman dikkat. - 29-12-2020, 11:45:27bunu yapmak ozman sakıncalı tr den daha fazla vergi olayı var dedim adsense orada belki vergiyi bizim için ödüyordurCoffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 29-12-2020, 12:10:22TR'de öde en azından masraflarını gider olarak gösterirsin. Vergi olarak İngiltere ve Avrupa'nın çoğu bizden daha beter, onlara göre düşük bizim vergiler
- 29-12-2020, 15:11:25Hayir elbette ödemiyor.mangawow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üc asagi bes yukari tüm Avrupa ülkelerinde durum böyle.
Artik ülkeler bu konudaki gelirleri farketti ve cok iyi takip ediyorlar, önceden normal gelir gibi ele alinmiyordu, ciddiye almiyorlardi.
Forumda hep söyledim, 6 haneli rakamlardan düsük kazanclarda vergi konusunda avantajli ülke yok.
Tasarruf ettim zanneder daha fazla ödersiniz, aldiginiz risk de cabasi.
Zamaninda bildirimde bulunup, mümkün olan en fazla seyi masraftan düsmek, bir mali müsavire danismanlik ücreti olarak verip tüm kullanilabilir avantajlari kullanmak en mantikli yöntem olarak görünüyor.
Bunu lütfen yanlis anlamayin ama biz hep bir arka kapi aramaya bayiliyoruz oysa tekolojinin gelismesiyle artik para trafigi cok seffaf ve takip edilebilir durumda.
Tabi bu sözlerim "rahat uykuyu sevenlere" yok ben maceraperestim diyorsaniz yöntem cok. - 29-12-2020, 15:33:28Coffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleKuzey kıbrıs durumunu biliyor musun orada vergi alınmıyorlarmış şirketlerden öyle bir şey yapsak sence olur muCoffee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgin varmı kuzey kıbrıs ile ilgili - 29-12-2020, 20:52:51Hocam bu konulari o kadar cok anlattim ki forumda...mangawow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben size özet vermistim üstteki mesajlarda.
kibris bir cözümdü, dü diyorum, cünkü öncedendi.
herkes yapmaya baslayinca maliye uyandi, kibrista direkt yaptirimi olmadigi dönemlerde bile dolayli olarak o kadar baski yapiyordu ki, orada sirket kursan bile banka hesabi acamiyorsun, acmiyordu bankalar.
nihayetinde simdi de yaptin/actin diyelim, evine en yakin bankada hesap acmakla farki olmayacak, maliyenin haberi olacak.
tabi ortamlarda hava olur "kibrista sirketim var, banka hesabim var" diyebilir insan.
bunun disinda bir getirisi yok.
ben müsterilerim icin kibrista sirket, malta da ltd sirket ve sirketlerin sahibi olan holdingler ve hatta cek cumhuriyetinde banka kurulusuna birebir sahit oldum.
off shore'un krali olan adalarda (isle of man, panama vs.) sirketler de actilar ama böyle maceralarin yillik masrafi senin benim adsense gelirimle ödenebilecek türden degil.
bu sebeple 6 haneli gelir olmali diyorum. Yillik masraflar euro cinsinden 5 haneli.
üstelik 50 liralik is de yapacak olsan bu yapiyi kurman gerekiyor, sonra tabi birkac milyona kadar idare ediyor bu sistem.
kazanacagim yatiririm diyorsan bunu konusalim, seni bu isi yapanlarla tanistiririm.
peki o sistemde ne yapiyorsun da is cözülüyor?
parayi kendi sirketlerin arasinda dolastirip (lisans vs. vergisi %1 ile vergisi yüksek ülkelerden parayi cikartiyorsun, aynen apple gibi. verdigin paranin %94'ü lisans parasi olarak merkeze gittiginden Apple Türkiye sadece %6 kar etmis oluyor ve bundan masraflari düsüp vergisini ödüyor.) ve sonra parani gelir vergisi düsük bir ülkede toplayip vergilendiriyorsun.
Fakat buna ragmen o parayi Türkiye'ye getirip cebine koyamazsin, para orada durur, harcanabilir olarak.
Türkiye'de banka hesabimda görecegim dersen bunun icin yine vergi ödemen gerekir.
Bunun icin ikinci asamaya geciliyor, bu parayi bankaya teminat gösteriyorsun ve ayni miktarda kredi aliyorsun. (hasirt diye bir ses geliyor %6-8 daha gidiyor.)
Sonra aldigin krediyi (dikkat kendi parani degil ha, krediyi
) istedigin ülkedeki banka hesabina havale ediyorsun.
Soranlara da "kar degil ki, kredi aldim, ödeyecegim" diyorsun.
Böylece banka hesabina cektin parayi.
Tüm masraflar, atilan kirk takla, orani belli olmayan miktarda risk de kar kaliyor.
En ufak bir sorunda (diyelim ki off shore banka batti, vs. bir sorun oldu) ortada kalirsin, zaten yasal olarak para yatirdigin legal bir banka degil, biraz derme catma bankalar oluyor bunlar.
Bir de isin en kötü tarafi bu:
Sen bütün bu islemleri yaparken ihtiyac duyacagin avukat, muhasebeci, bankaci, kredici, tercümanina kadar herkes senden faydalanmaya calisiyor.
Fiyatlarin yükselmesi bir yana bir de yasanan stress var.
Bir müsterimde su oldu, adam maltada holding kurdu.
Hem Ltd hem Holding ayni kisinin olmamasi gerektigi icin maltali bir kisiyi sirkete müdür yapmak zorunda kaldi.
Anlasmaya göre adam anlasilan sembolik maas (250 Euro) ile müdür olacak ve uzaktan verilen talimatlari yerine getirecek hem de yasal sorun ortadan kalkacakti.
Ilk baslarda hersey cok iyi giderken birgün arkadasimin online banking giris bilgileri calismamaya basladi.
Banka postayla Malta'dan Ingiltere'ye göndereceklerini söyledi.
Bir hafta'dan fazla zaman gecti, bilgiler geldi giris yine yapamiyor.
Tekrar aradi bankayi birkac geceyi daha uykusuz gecirdikten sonra ilk ucakla malta'ya gitti.
Gitmeden de diyor ki, o müdürün bir acigini yakalarsam, paraya birsey yaptiysa onu oraya gömüp gelecegim.
Neyse gitti geldi, meger kimsenin sucu günahi yokmus.
Müsterim telefondan girerken sifreyi yanlis giriyormus.
Ama önce 10 gün uykusuz, sinir, stress dolu zaman gecirdi.
Online banking cok ilkel, havaleler yerine cok gec ulasiyor vs. sebepler de eklenince bir süre sonra bikti, vazgecti.