Merhabalar Hocam Bir Arkadaşım ingiletere de oturuyor TR vergi şartlarını ortaya koyarak yabancı trafikli ingiletere adsensesi açacağız ingiletere adsense vergilendirme hakkında bilgisi olan var mı ?
ne yapmalıyım o konuda
KDV %20 ve buna ek olarak Gelir vergisi oranlari kazancina göre hesaplanir.
Yıllık geliri 1500 sterlinden az olanlardan %10
gelir vergisi kesilmektedir.
Yıllık geliri 1500-32.000 sterlin arasında değişenlerden %23
Yıllık geliri 32.000 sterlinden yüksek olanlardan ise %40 oranında
Örnek hesaplama:
aylik 500 Sterlin gelirin olursa
12 Ayda 6bin Sterlin gelirin olur.
Bunun bin Sterlini KDV
Brüt Ciro 6000 - (%20) KDV 1000 = 5000 Net Ciro
5000 icin gösterebilecegin reklam gideri varsa onu düseceksin ama saniyorum cok az olur veya olmayabilir.
Bunun icin 5000 ciro'yu 5000 kar olarak düsünürsek.
1150 Euro (%23) Gelir vergisi ödersiniz.
6bin brüt cirodan size net kalan kar 3850 olur.
Bunu da Türkiye'ye getirirseniz yine bildirmek zorundasiniz fakat oranlari net bilmiyorum.
Muhtemelen ödediginiz vergileri de sundugunuzda cok kücük bir kesinti olabilir veya olmayabilir, paranizi tertemiz cebinize koyarsiniz.
kazandıgın parayı o alsın sana Western Union ile göndersin
O kisi ingiltere maliyesine ne diyecek? Vergi ona cikar, sorun ayni kalir, sorunu yasayan degisir, bu cözüm degil hocam.
Yakında forumun yarısı maliyeci olacak. Vergi konularını okuya okuya mali müşavirlik danışmanlık hizmeti verilir konuları yakındır. Ciddiyim.
Artık ülkelerin vergi hukukunu araştırıyoruz
Sorun su ki;
burada birkac bin euro icin bu arastirmayi yapan onlarca kullanici ile tanistim herkes sistemde acik bulacagini düsünüyor.
Oysa avrupa bugün avrupaysa öpe öpe aldigi vergiler sayesinde.
Eger geliriniz yillik birkac yüzbin euro degilse, bulacagini cözümler calismaz.
Ancak gelir büyüdügünde vergiden kaciNma yöntemleri calisir hale geliyor.
Mahkemeler "adam öldürme davalarinda ceza indirimi yapabilirken vergi davalarinda yapmiyorlar"
Bana 7 (yaziyla yedi) Euro icin dava acildi. Bankanin birinde 7 Euro para varmis, vergi beyanimda bildirmemisim.
Halbuki o hesabin kapatilmis olmasi lazimdi, eski kapanmis bir banka hesabi. Banka beni adres degisikliginden dolayi bulamamis, ben hesabi bulamadim, maliye hesaptaki parayi buldu. Bu derece ayrintili inceliyorlar, aman dikkat.