• 02-07-2025, 16:39:37
    #1
    ⭐MALİ MÜŞAVİR⭐
    Gelir vergisi, Türkiye'de gerçek kişilerin (bireylerin) bir takvim yılı içinde elde ettikleri kazanç ve iratların safi tutarı üzerinden alınan bir vergi türüdür.
    Devletin en önemli gelir kaynaklarından biridir ve kamu hizmetlerinin (eğitim, sağlık, altyapı, güvenlik vb.) finansmanını sağlar.

    Gelir Vergisinin Temel Özellikleri:
    • Gerçek Kişilere Uygulanır: Gelir vergisi, şirketler gibi tüzel kişilerden değil, bireylerden alınan bir vergidir. Tüzel kişilerin kazançları Kurumlar Vergisi'ne tabidir.
    • Yıllık Esas: Gelir, bir takvim yılı (1 Ocak - 31 Aralık) içinde elde edilen kazanç ve iratların toplamını ifade eder. Vergi, bu yıllık gelire göre hesaplanır.
    • Artan Oranlı Tarife (Vergi Dilimleri): Türkiye'de gelir vergisi, artan oranlı bir tarifeye göre hesaplanır. Bu, geliri yükseldikçe uygulanan vergi oranının da artması anlamına gelir. Düşük gelir grupları daha az, yüksek gelir grupları ise daha fazla vergi öder. Bu, vergi adaletini sağlamayı amaçlar.

  • 02-07-2025, 16:46:56
    #2
    Kurumsal PLUS
    Devlet neredeyse tüm işlerimizde bizimle ortak...
  • 02-07-2025, 16:48:41
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    RakipsizHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Devlet neredeyse tüm işlerimizde bizimle ortak...
    Bir zarara ortak değil
  • 02-07-2025, 16:50:42
    #4
    Yasal haraç derdi babannem
  • 02-07-2025, 16:50:48
    #5
    Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir zarara ortak değil
    Akıl işi mi zarara ortak olmak siz göz göre göre zarara ortak olur musunuz?


    edit : maxigeyik kategorisi sanmıştım pardon.
  • 02-07-2025, 16:53:15
    #6
    Kurumsal PLUS
    Winman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir zarara ortak değil
    Aynen öyle
  • 02-07-2025, 16:54:09
    #7
    Ne güzel bir tanım yapılmış "(eğitim, sağlık, altyapı, güvenlik vb.) finansmanını sağlar". Bunların hangisi yapılıyor?
  • 02-07-2025, 16:56:40
    #8
    AMG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Akıl işi mi zarara ortak olmak siz göz göre göre zarara ortak olur musunuz?


    edit : maxigeyik kategorisi sanmıştım pardon.
    Zarar edenden almamalı o zaman hocam hiç acımıyor